Fenerbahçe Boupendza'yı istiyor! Aaron Boupendza kimdir?

Fenerbahçe Boupendza'yı istiyor! Aaron Boupendza kimdir?
Mergim Berisha, Serdar Dursun, Enner Valencia ve Diego Rossi'ye ödenen onca bonservis ve kontratlara rağmen gol sıkıntısı çeken Fenerbahçe'de hedef yeni bir golcü daha almak. Sarı lacivertliler daha önce Hatayspor ile gol krallığı yaşayan Aaron Boupendza'yı listesine aldı. Peki, Aaron Boupendza kimdir? Kaç yaşında, nereli, hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde.

Vitor Pereira ile başlayan şampiyonluk hedefinde lider Trabzonspor'un bir hayli gerisinde kalan Fenerbahçe'de ocak ayı transfer dönemi sabırsızlıkla bekleniyordu. Takımda yer alan hücumcuların istenen katkıyı vermemesi üzerine santrafor almayı kararlaştıran sarı lacivertlilerde hedef Hatayspor'un eski golcüsü Aaron Boupendza oldu. Şu an Afrika Kupası'nda bulunan ve attığı golün yanı sıra Tetteh ile girdiği kavga ile gündemde olan Gabonlu futbolcu için girişimlerde bulunulacak. Peki, Aaron Boupendza kimdir? Kaç yaşında, nereli, hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde.



Kulübü satmaya hazır

Boupendza, Türkiye’ye dönmeye ve geçen sezon ara transfer döneminde kapısından döndüğü Fenerbahçe’ye gelmeye sıcak bakıyor. 25 yaşındaki forveti kiralamak için Sarı-Lacivertliler harekete geçti. Al-Arabi, sezon başında Boupendza için 4 milyon 250 bin Euro ödemişti. Katar ekibi buna yakın bir rakama oyuncusunu satmaya hazır. Ancak Fenerbahçe, ilk etapta kiralayıp, sezon sonunda, anlaşılacak yeni teknik adamın talebine göre bonservisini almayı planlıyor. Al-Arabi bunu kabul ederse, geçen sezonun Süper Lig gol karlı olan yıldız futbolcu ikinci yarıda Çubuklu formayı giyecek.

aaron boupendza
 

Boupendza kimdir?

Tam adı Aaron Salem Boupendza'dır. 7 Ağustos 1996 tarihinde ülkesi Gabon'un Moanda şehrinde doğmuştur. 24 yaşındadır. Futbola CF Mounana takımında başlamıştır. Yeteneğini keşfeden ilk kulüp Fransızların önemli temsilcilerinden Bordeaux oldu. Buradan sırasıyla Pau FC, Ajaccio ve Tours FC'ye kiralandı. Son durağı ise Feirense oldu. Kiralanmasının ardından serbest kalan golcü oyuncu Hatayspor ile sözleşme imzaladı. İlk sezonunda gösterdiği performansla krallık yarışını lider olarak tamamladı. Bu sezon başında 4.25 milyon karşılığında Katar'ın Al-Arabi SC takımının yolunu tuttu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.