Fenerbahçe'den İran bombası! Allahyar Sayyadmanesh kimdir kaç yaşında

Fenerbahçe'den İran bombası! Allahyar Sayyadmanesh kimdir kaç yaşında
Gelecek sezon yeni bir sayfa açmak isteyen Fenerbahçe'nin gündemine Allahyar Sayyadmanesh geldi. Sarı lacivertlilerin anlaşma sağladığı iddia edilen İranlı futbolcu hakkında bilgiler merak ediliyor. Peki Allahyar Sayyadmanesh kimdir kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar...

Fenerbahçe transfer dönemine hızlı ve erken bir giriş yaptı. Yeni dönemde yenilenen bir kadro ile yoluna devam edecek olan sarı lacivertliler ucuz ve yetenekli oyunculara yöneldi. Onlardan biri de Esteghlal forması giyen Allahyar Sayyadmanesh. Genç oyuncu bu sezon performansıyla dikkat çekerken İngiltere'de yayın yapan The Guardian gazetesinin de en yetenekli 2001 doğumlu oyuncular listesinde yer alıyordu.

Fenerbahçe anlaşmaya vardı!
Daha önce Galatasaray'ın da gündemine gelen ancak menajerinin paylaştığı Instagram fotoğrafı sonrasında vazgeçilen Allahyar Sayyadmanesh için Fenerbahçe harekete geçti. Sarı lacivertliler genç futbolcu için kulübüne 850 bin euro ile 1 milyon euro arasında bir ücret ödeyecek. Allahyar Sayyadmanesh Esteghlal'den kısa süre içerisinde Türkiye'ye gelen ikinci futbolcu olacak. sezon başında da Majid Hosseini Trabzonspor'a imza atmıştı. Bilindiği gibi yaz dönemi bordo mavililer için bir hayli zor geçmiş ancak yönetimin kararlı tavrı ile transfer sonlanmıştı.

Dün Allahyar Sayyadmanesh'in Avrupa'ya transferi için Esteghlal Başkanı'nın onay verdiği bilgisi paylaşılmıştı.

allahyar sayyadmanesh

Allahyar Sayyadmanesh kimdir?
29 Haziran 2001 doğumlu olan Allahyar Sayyadmanesh Amol'de dünyaya geldi. Padideh'te başlayan futbol kariyerinde Saipa altyapısına transfer oldu. Avrupa'da birçok takımın izlemesine rağmen Galatasaray girişim yaptı ancak sosyal medya paylaşımı sebebiyle transfer suya düştü. Bu süreçten sonra Esteghlal'e beş senelik imza atan Allahyar Sayyadmanesh'in 500 bin euro transfer pazarı değeri bulunuyor. Genç futbolcu sağ ve sol kanatta görev yapabiliyorsan santrafor mevkisinde de oynayabiliyor. Hızı ve boş alanlardaki becerisiyle tanınan Sayyadmanesh'in transfer haberleri İran medyasında da heyecan yarattı.

En pahalı transfer olacak
Fenerbahçe'nin kadrosuna katacağı Allahyar Sayyadmanesh İran liginden transfer olan en pahalı oyuncu unvanını elde edecek. Bundan önce liderlik Trabzonspor'un renklerine bağladığı Majid Hosseini'ye aitti. İki isim de Saipa altyapısından yetişti. Saipa bu konumuyla İran futboluna da hayat veriyor. Son dönemde iyi hücum oyuncularıyla dikkat çeken İran'da Alireza jahanbakhsh, Sardar Azmoun ve Saman Ghoddos önemli fiyatlara transfer olmuştu. Allahyar Sayyadmanesh'ten de bu yönde beklentiler var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum