Fenerbahçe'den Mahmut Tekdemir için resmi girişim

Fenerbahçe'den Mahmut Tekdemir için resmi girişim
Mehmet Topal ile yollarını ayıran Fenerbahçe Türk bir ön libero takviyesi yapma kararı aldı. Emre Belözoğlu ile uzun süre birlikte forma giyen Mahmut Tekdemir için resmi teklif yapılacak.

Zeytinburnu Damlaspor'da başlayan futbolculuk kariyerinin ardından profesyonel olarak sadece Medipol Başakşehir (İstanbul Büyükşehir Belediyespor) forması giyen Mahmut Tekdemir için ayrılık vakti geldi mi? Fenerbahçe tecrübeli oyuncu için girişimlere başladı. Turuncu lacivertlilerin 5 milyon avro istediği Mahmut'un fiyatını indirmeye çalışacak olan sarı lacivertlilerde sportif direktör Damien Comolli'nin İstanbul ekibinin yetkilileri ile önümüzdeki günlerde bir araya gelip teklif yapacağı öğrenildi.

Fener'den iki hamle daha
Allahyar Sayyadmanesh, Emre Belözoğlu ve Max Kruse ile sözleşme imzalayan  Fenerbahçe'de şimdiki hedef sol bek ve stoper. Sarı lacivertliler geçen sezonun devre arasından sonuna kadar Medipol Başakşehir  forması giyen Kurdyashov ve Roma'da oynayan  Kolarov'un peşinde. Fenerbahçe, geçen sezonun devre arasında Başakşehir ile 6 aylık sözleşme imzalayan Rus sol bek Fedor Kudryashov'u gündemine aldı. Bonservisi elinde olan tecrübeli isim için sarı lacivertliler menajeriyle görüşmelere başladı. Kolarov'un şartlarını da makul seviyeye getirmek için çabalayan yönetim bu transferi de bitirmek arzusunda.

Bedava ve çok yönlü
32 yaşındaki Rus savunma oyuncusunun hem ligi bilmesi, hem de bonservis bedelinin olmaması ve ayrıca sol bek mevkisinin yanı sıra defansın ortasında da görev alması transferin olasılığını arttırıyor. Skrtel ve Neustadter'in ayrılmasından sonra savunmanın göbeğine transfer yapmayı planlayan ve hem sol bek hem de stoper transferi için alternatif arayışında olan sarı lacivertli takımın ilgisine olumlu cevap veren Fedor Kudryashov'un anlaşmanın tamamlanması halinde Fenerbahçe'nin Topuk Yaylası'ndaki kampına katılması bekleniyor. Devre arasında transfer olduğu turuncu lacivertli takımla 8 maça çıkan ve 1 de gol kaydeden Kudryashov, Rus Milli Takımı'nın formasını da 30 kez terletti. 

Kolarov gemileri yaktı
Kariyerini İtalya’da Cengiz Ünder’in formasını giydiği Roma’da sürdüren Aleksandar Kolarov, Fenerbahçe ile her konuda anlaşmıştı. Ancak Roma’da takımın başına yeni gelen Portekizli teknik adam Paulo Fonseca, Kolarov’un son durumunu gördükten sonra takımda kalıp kalmayacağıyla ilgili bir hamlede bulunacağını belirtmişti. Fonseca’nın, Sırp yıldızın takımda kalması yönünde görüş bildirmesinden sadece birkaç gün sonra ise İtalyan ekibi, Juventus’a giden oyuncusu Pellegrini karşılığında Kolarov’la aynı pozisyonda oynayan Juve’nin sol beki Leonardo Spinazzola’yı 29 milyon Euro’ya kadrosuna katmıştı.

2+1 yıllık anlaşma
Bu durumdan son derece rahatsız olan ve ilk 11’deki şansı giderek azalan 33 yaşındaki oyuncunun ise dün İtalya’ya gittiği ve kulüp yönetimiyle masaya oturduğu belirtildi. Tecrübeli futbolcunun, bu görüşmede Roma ile tüm bağlarını koparıp, Fenerbahçe’ye gitmek istediğini ilettiği öğrenilirken, Sarı-Lacivertliler artık Kolarov’un kulübünü ikna etmesini bekliyor. Bonservis konusu çözülür çözülmez, Kolarov ile 2+1 yıllık anlaşma sağlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.