Fenerbahçe Doğuş bir kez daha tarih yazdı! Euroleague Final Four 2018 nerede oynanacak

Fenerbahçe Doğuş bir kez daha tarih yazdı! Euroleague Final Four 2018 nerede oynanacak
Basketbolun 1 numaralı kupasını geçen sezon müzesine götüren Fenerbahçe 2-1 önde olduğu Baskonia'yı çeyrek finalde yenerek son dört takım arasındaki yerini bir kez daha aldı ve Final Four'da mücadele etme şansı kazandı. Peki 2018 Euroleague Final Four nerede oynanacak? İşte detaylar...

Euroleague'de son şampiyon Fenerbahçe kendisine uzun süredir ters gelen Baskonia'ya karşı kaybettiği seride ikinci yenilgiye izin vermedi ve sahadan 92-83 galip ayrılarak Final Four'a yükseldi. Obradovic'in öğrencileri son dört senede dördüncü kez Final Four'da oynama hakkı elde ederken sarı lacivertlilerin rakibi Zalgris Kaunas oldu.Basketbol severler şimdi 2018 Euroleague Final Four nerede oynanacak diye merak ediyor. Detaylar haberimizde yer alıyor.

Maçtan Dakikalar
Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelede ev sahibi ekip, Huertas, Garino ve Beaubois'in basketleriyle beşinci dakika içinde farkı altı sayıya çıkardı: 14-8. Yedinci dakikada 17-17 eşitliği yakalayan sarı-lacivertli ekip, Melli ve Guduric'in üç sayılık basketleriyle ilk çeyreği 25-19 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte rakip potada yine Melli ve Guduric'in üç sayılık atışlarından boş dönmeyen Fenerbahçe Doğuş, 12. dakikada farkı ilk kez çift haneli rakamlara çıkardı: 22-33. Sekiz dakika boyunca Poirier ve Huertas ile 8 sayı üretebilen Baskonia karşısında temposunu düşürmeyen Fenerbahçe Doğuş, soyunma odasına 48-32 üstün gitti.

İspanyol rakibi karşısında üstün oyununu üçüncü çeyreğe taşıyan Fenerbahçe Doğuş, farkı 21 sayıya çıkardı ve mücadelenin 26. dakikasında 68-47 öne geçti. Voigtmann'ın üç sayılık basketlerinin yardımıyla 13 sayılık seri yakalayan Baskonia, skoru 68-60'a getirse de sarı-lacivertliler, son çeyreğe 72-62 önde girdi.

Dördüncü periyodun ilk beş dakikasında rakibini 5 sayıda tutan ve farkın 10 sayının altına düşmesine izin vermeyen Fenerbahçe Doğuş, karşılaşmadan 92-83 galip ayrılırken, seriyi de 3-1 kazanarak Dörtlü Final'e kaldı.

Dörtlü Final, 18-20 Mayıs'ta Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenecek.

Salon: Fernando Buesa Arena

Hakemler: Luigi Lamonica (İtalya), Matej Boltauzer (Slovenya), Piotr Pastusiak (Polonya)

Baskonia: Voigtmann 12, Huertas 11, Beaubois 13, Poirier 14, Garino 8, Vildoza, Timma, Shengelia 11, Janning 2, Diop 2, Granger 10

Fenerbahçe Doğuş: Wanamaker 4, Guduric 22, Vesely 7, Ahmet Düverioğlu 4, Datome 5, Thompson 5, Melli 21, Sloukas 5, Kalinic 13, Ali Muhammed 6, Melih Mahmutoğlu

BASKONIA 83 - 92 FENERBAHÇE DOĞUŞ (MAÇ SONUCU)
Baskonia 19-25 Fenerbahçe Doğuş (1. periyot sonucu)
Baskonia 32-48 Fenerbahçe Doğuş (İlk yarı sonucu)
Baskonia 62-72 Fenerbahçe Doğuş (3. periyot sonucu)

fenerbahçe baskonia

Final Four nerede oynanacak?
Turkish Airlines EuroLeague'de 2018 Final Four'u Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da oynanacak.

EuroLeague'de 2018 Final Four'u ne zaman oynanacak?
Turkish Airlines EuroLeague'de 2018 Final Four'u 18-20 Mayıs tarihleri arasında oynanacak. 

Temsilcimiz Fenerbahçe Doğuş'un Zalgiris ile karşılaşacağı ilk maçlar 18 Mayıs tarihinde oynanacak ve 20 Mayıs'ta üçüncülük ile final maçı heyecanı yaşanacak. 
 
Final Four'da kimler yer alıyor?
Turkish Airlines EuroLeague'deki temsilcimiz Fenerbahçe Doğuş, Baskonia'yı 3-1 ile geçerek adını Final Four'a yazdırdı. 

Litvanya ekibi Zalgiris de Yunan devi Olympiacos'u 3-1 ile geçerek Final Four oynamaya hak kazanan ilk takım olmuştu. 

Final Four'da Fenerbahçe Doğuş ve Zalgiris birbirleriyle eşleşirlerken diğer eşleşmeyi belirleyecek Play-Off serilerinde heyecan sürüyor. Real Madrid, Panathinaikos'a karşı oynadığı seride 2-1 ile avantajlı takım durumundayken CSKA Moskova'nın da Khimki Moskova'ya karşı 2-1 üstünlüğü bulunuyor. 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.