Fenerbahçe - Galatasaray derbisi öncesinde dolandırıcılık şoku!

Fenerbahçe - Galatasaray derbisi öncesinde dolandırıcılık şoku!
Hafta sonunda Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak olan dev derbiye şimdiden büyük bir ilgi var. Ezeli rakiplerin mücadelesini statta izlemek isteyen taraftarlar biletlerin satışa çıkmasını bekliyor ancak büyük bir tehlike var: Karaborsa... Pazarlıklar şimdiden başladı, dolandırıcılara dikkat!

Spor Toto Süper Lig'de 26. hafta mücadelesinde oynanacak olan Fenerbahçe – Galatasaray maçının sonucu merakla bekleniyor. Sarı lacivertliler puan farkını azaltmak, sarı kırmızılılar ise hem liderliğini sürdürmek hem de ezeli rakibini şampiyonluk yarışının dışında bırakmak istiyor. İki ekibin maçını 50 bin civarı taraftar da tribünden takip edecek. Milyonları ekran başına bağlayacak olan dev derbi için amansız bir hafta bizleri bekliyor. Bu konuların başında da biletler var.

Boş yer kalmayacak
Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynanacak dev derbinin ilk etabı olan biletler dün satışa çıktı. İkinci ve üçüncü aşamadaki biletler ise bugün ve yarın satılacak. Tribünlerde boş yer kalmaması beklenirken en ucuz tarifenin 89 lira olduğu açıklandı. Ancak bu açıklanan fiyatlar üzerinden gerçekleşen satışların haricinde bir de karaborsa biletler mevcut. Kapanın elinde kaldığı Fenerbahçe – Galatasaray maçının biletleri çeşitli yollarla el değiştiriyor.

Ne kadar önem o kadar para
Sezonun en kritik maçına çıkacak olan Fenerbahçe'da adeta var olma savaşı verilecek. Aykut Kocaman ve öğrencileri yıllardır yenilmediği Kadıköy'de rakibini bir kez daha yenerek puan farkının azalması için mücadele edecek. Bu konuda da zamanı geldiğide üstüne düşen taraftar desteğini her zaman arkasına alan sarı lacivertlilerde biletlere büyük ilgi söz konusu. Bu da tribüne girmek isteyen taraftar sayısını her geçen gün artırıyor. Fiyatlar da buna göre yükseliyor.

Sosyal medyada örgütlenme var
Dev mücadelenin heyecanı kadar ekonomik yönü de insanları cezbediyor. Bir tarafta derbiyi statta izlemek için mücadele verenler diğer tarafta bu niyetteki taraftarları suistimal etme macında olan karaborsacılar. Özellikle Facebook, Twitter ve Instagram hesapları üzerinden sağlanan iletişimlerde hem fahiş fiyatlar yazılıyor hem de çoğu kişi dolandırılıyor. Derbi olmayan maçlarda dahi binlerce liralık vurgun yapan karaborsacılar derbilerde adeta zirveye çıkıyor.

Ortadan kayboluyorlar
Sosyal medyada yazılan mesajlar üzerinden bilet almak isteyen taraftarlardan önce parasının ödenmesi isteniyor. 90 liralık bilete 200-300 lira fiyat belirledikten sonra yatırılan parayla birlikte sırra kadem basılıyor. Ne hesap sahibinden bir ses ne de verdiği telefondan dönüş alınabiliyor. Olan giden yüzlerce liraya oluyor. Ayrıca bu durumun da önüne geçebilmek için henüz caydırıcı bir hamle, önlem veya bir ceza yok. Alenen yapılan satışlar dolandırıcıların cebini dolduruyor.

Bilgilerinizi vermeyin
Biletlerin satışı sadece resmi platform olan Passolig'de gerçekleşiyor. Devir işlemleri de yine aynı şekilde buradan yapılabiliyor. Kişilere verilen kartlardaki bilgilerle giriş yapıldıktan sonra anlaşmaya göre isteyen istediği bilet hakkını bir başkasına teslim edebiliyor. Bunun için de TC kimlik numarası gerekiyor. Bu da önemli bir bilgi paylaşımı demek. Dolandırıcıların hedefindeki kişilerden biri olmak istemiyorsanız asla güvenmediğiniz kişilerle bilgi paylaşımında bulunmayın.

Branş tanımıyorlar
Futbol önemli bir sektör ancak karaborsa biletleri branş ayırt etmiyor. Özellikle basketboldaki kritik Avrupa mücadelelerinde bunu birçok kez gördük. Fenerbahçe'nin Euroleague Final Four mücadelelerinde Ataşehir'deki maçlar için 5 bin lira ile 90 bin lira arasındda fiyatlar istendi. Sarı lacivertlilerin zaferiyle sonuçlanan turnuvada karaborsacılar zengin oldu, dolandırıcılar işini gördü, maça gitme hayaliyle umutlanan taraftar ise evinde izlemek zorunda kaldı. Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.