Fenerbahçe'nin kim olduğu önemli değil

Fenerbahçe'nin kim olduğu önemli değil
Tahincioğlu Basketbol Ligi'nde önce Banvit'i farklı bir skorla yenen, ardından da evinde Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol'u mağlup ederek iki haftada iki galibiyet elde eden Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol'un iki yıldızı Williams ve Armstead Damga'ya konuştu. İki oyuncu da hedeflerini ve Fenerbahçe maçına dair düşüncelerini gazetemize anlattı

Avrupa'nın en önemli liglerinden birine sahip olan Türkiye'de yeni sezona süper bir başlangıç yapan Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol'da iki haftanın pota altı canavarı Devin Williams ile guard Armstead hem sezon geneli hem de yarın oynayacakları Fenerbahçe karşılaşması hakkında muhabirimiz Burak Zihni'ye konuştu.

Büyükçekmece iyi bir başlangıç yaptın. 2 maç baz alındığında mükemmel performansın var. İstatistiklerde de şu anda kendi bölgende 1. sıradasın. Böyle bir başlangıç yapacağını tahmin ediyor muydun?
Amaçlarım doğrultusunda iyi hazırlanmayla, iyi çalışmayla geldi bu sonuç. Daha önce yaptığım gibi basketbol oynuyorum, uzun zamandır yaptığım gibi yapıyorum ve keyif alıyorum yaptığım işten.

Avrupa kıtasındaki ilk tecrübende kariyerini göz önüne alıp kıyas yaparsan Türkiye ligini nereye koyarsın? Kalite ve mücadele anlamında...
Şu anda birşey söyleyemem tabii ki daha erken. Çok maç izledim televizyonda, izliyorum. Çok eski NBA oyuncuları var bu ligde. Türkiye yüksek kalibreli oyucularla dolu bir lige sahip. Sadece amaçlara konsantre kalıp iyi çalışmaya devam etmemiz gerek.

Kendini ne seviyede görüyorsun bu lig içerisinde? Bu performansın devam edeceğini düşünüyor musun? Yoksa zamanla inişler çıkışlar olur mu?
Her zaman ilerlemeyi ve daha yukarıya çıkmayı isteyen bir oyuncuyum. Hem kendim hem de takımım için daha iyisini verebilmek ve performansımı sürdürmek için çalışıyorum.

Yarın Fenerbahçe'nin maçı var. Hem Türkiye hem Avrupa da en önemli takımlardan biri. Hocası, yönetimi, oyncuları olarak en ciddi rakip. Fenerbahçe karşısında bu performansını sürdürebilir misin? Maç hakkında ne düşünüyorsun?
Çok fazla bilmiyorum kendilerini ama benim için diğer maçlardan bi farkı yok. Rakibin kim olduğu önemli değil. Ben her zaman hazırlandığım gibi hazırlanacağım. Yaptığım işi yapmaya devam edeceğim. Yapmayı çok sevdiğim, aşık olduğum şeyi yapmayı sürdüreceğim, hergün yaptığım gibi. Her zaman mücadeleye hazır bir oyuncu oldum. Koçlarıma güveneceğim. Verecekleri doğru bilgilere göre hazırlancağım. Konsantre olup basketbol oynamaya hazır olacağım.

İlk maçta taraftardan yoksun çıktınız. Fenerbahçe karşısında iyi bir seyirci bekleniyor. Olumlu bir etki yaratır mı?
Basketbol oynmaya başladığımdan beri çok iyi atmosferlerde boy gösterdim. Sahada olduğum zaman sadece kazanmayı düşünüyorum. Yüzde 100'ümü vermeye çalışıyorum. Tribünde kim olursa olsun.

İstanbulu nasıl buldun? Beğendiğin yerler, yemekler...
Yemeği çok seviyorum. Birkaç kere dışarı çıkma fırsatım oldu. Güzel bir gece hayatı var İstanbul'da. Deniz kenarında olması benim için en önemli özelliği ve çay içmeyi çok seviyorum.

MALCOLM ARMSTEAD

Türkiye'de 3. dönemine girdin. Daha önce Yeşil Giresun ve Büyükşehir Belediye Spor'da oynadın. Ülkeye alışmanda herhangi bir problem yaşadığını zannetmiyorum. Bu sene hedeflerin ne? Hem kendin hem de takım açısından
Kazanmak istiyoruz. Tek amacımız kazanmak. Türkiye Kupası'na katılmak istiyoruz. Sezon sonunda play-offlara katılmak istiyoruz. Bunları yaparsak zaten kişisel hedeflerimin de hepsi yerine ulaşmış olacak.

İki maçını da kazanan takım var. Bu karşılaşmaları maçı baz alırsak yeterli katkıyı verdiğini düşünüyor musun?
Her zaman daha iyi olabilir. Yaptığın şeyde hiçbir zaman tatmin olmaman ve her zaman daha iyisinin peşinden koşman gerekir.

Transferinde ilk temas kiminle kuruldu? Buraya gelmeden önce neler düşünüyordun kulüp hakkında?
Koç Serhat Şehit ile yaşandı ilk temas. Kazanmak için geldim buraya. Kişisel amaçlardan çok takım olarak amaçlara konsantreyim. Kulüple ilgili daha önce burada oynayan oyuncularla tanıştığım için gelmekle ilgili iyi düşüncelerim vardı.

Yarın Fenerbahçe maçı var. Fenerbahçe hem bu ligin hem de Avrupa'nın en önemli takımlarından biri. Maç ve rakip hakkında düşüncelerin nedir?
Kazanmak için oynayacağız. Her zamanki gibi mücadelemizi edeceğiz. Kim oldukları beni çok ilgilendirmiyor. Hem rakibimizi kulüp olarak hem de oyuncularını gayet iyi tanıyoruz.

Sezon sonu için bir sıralama yapsa Büyükçekmece'yi nereye koyarsın?
İlk 6. Amacım ilk 6'ya sokmak takımı. Play off oynamak istiyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.