Fenerbahçe'nin konuğu Konyaspor

Fenerbahçe'nin konuğu Konyaspor
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında bugün sahasında Atiker Konyaspor ile karşılaşacak. Sarı lacivertliler, Konyaspor'u mağlup ederek son zamanlardaki olumlu performansını sürdürmek istiyor.

Ülker Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Fırat Aydınus yönetecek. Süper Lig'de iç sahada üst üste Evkur Yeni Malatyaspor ve Göztepe karşılaşmalarından galip ayrılan Fenerbahçe, deplasmanda ise İstikbal Mobilya Kayserispor'a 1-0 yenilmişti. UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Kadıköy'de Rusya'nın Zenit takımını 1-0 ile geçen sarı-lacivertliler, sahasındaki galibiyet serisini Atiker Konyaspor karşısında da sürdürmeyi hedefliyor. Teknik direktör Ersun Yanal yönetimindeki Fenerbahçe, haftaya 23 puanla 14. sırada giriyor. Süper Lig'de son 6 maçında yenilgi yüzü görmeyen teknik direktör Aykut Kocaman yönetimindeki Atiker Konyaspor ise 33 puanla 6. sırada bulunuyor.

Fenerbahçe'de 4 eksik
Fenerbahçe, Atiker Konyaspor karşısına 4 eksik futbolcuyla çıkacak. Ligde İstikbal Mobilya Kayserispor karşısında ilk 11'de forma giyen Mauricio Isla, Mehmet Ekici, Tolgay Arslan ve Roberto Soldado, Konya mücadelesinde kadroda yer almayacak. Karşılaşma öncesi Soldado ve Tolgay kırmızı kart, Isla ise sarı kart cezalısı durumunda bulunurken, Mehmet Ekici sakatlığı sebebiyle takımıyla olamayacak. Sarı-lacivertlilerde İsmail Köybaşı, Andre Ayew, Eljif Elmas ve Roman Neustaedter ise sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu isimler Atiker Konyaspor karşısında sarı kart görmesi durumunda Beşiktaş maçında forma giyemeyecek.

Taraftardan protesto
Fenerbahçeli taraftarlar, hakem kararlarını protesto etmek için yarın karşılaşma öncesinde yürüyüş yapacak. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulunu protesto etmek için yapılacak yürüyüş, saat 15.00'te başlayacak. Protesto yürüyüşü, Bağdat Caddesi'nde bulunan Göztepe Parkı'ndan start alacak ve Ülker Stadı'nda son bulacak.

Ligde 36. karşılaşma
Süper Lig'de ilk kez 1988-1989 sezonunda mücadele etmeye başlayan ve Fenerbahçe ile toplam 35 maçta karşılaşan Konyaspor, sadece 4 kez galip gelebildi. Fenerbahçe, rakibini 29 kez yenerken, taraflar arasında yalnızca 2 maç berabere sonuçlandı. Fenerbahçe'nin toplam 96 golüne, kalesini hiçbir maçta rakibi karşısında gole kapatamayan Konyaspor 39 golle yanıt verdi. Sezonun ilk yarısında Konya'da yapılan müsabakayı Fenerbahçe 1-0 kazandı. Öte yandan Konyaspor, rakibi karşısındaki toplam 4 galibiyetinden 2'sini son 6 randevuda elde etti.

Frey formaya göz kırpıyor
Fenerbahçe'nin sezon başında Zurih'ten kadrosuna kattığı Michael Frey, Kayserispor karşılaşmasıyla formasına tekrardan kavuştu. Ümraniyespor ile oynanan Türkiye Kupası karşılaşmasında sakatlanan ve 1 ay sahalardan uzak kalacağı konuşulan İsviçreli futbolcu, konuşulanların aksine 3 haftada sakatlığını atlattı. Attığı 5 golle takımın en golcü 3 futbolcusundan biri olan Frey, antrenmanlardaki hırslı görüntüsüyle de dikkat çekiyor. Sezon başında İsviçre'nin Zürih ekibinden büyük umutlarla transfer edilen Michael Frey, sarı-lacivertli formayı bu sezon 23 maçta giydi. Bu maçların 14'üncü sahaya ilk 11'de çıkan Frey toplamda 1292 sahada kaldı.

Az oynadı çok attı
Michael Frey, sarı-lacivertli ekibin ligde en çok gol atan ikinci futbolcusu durumunda. Ligde oynadığı 12 maçta 583 dakika forma şansı bulan Frey takımına 3 gol katkısı yaptı. Takımın bir diğer forveti Islam Slimani, İsviçreli futbolcunun tam 2 katı kadar süre bulsa da ligde sadece 1 gol atabildi.

Çok çalışıyor
Frey, Soldado'nun kart cezalısı olduğu haftada Konyaspor'a karşı forma giymek istiyor. Slimani'nin Zenit maçında uzun bir aradan sonra golle buluşması ilk 11 için şansını artırırken, Frey ise görev bekliyor. Antrenmanlarda oldukça hırslı görünen Frey şans bulursa bunu iyi değerlendirmek ve ligin kalan haftalarında faydalı olmak içi çalışıyor.

Konyaspor 1 kez kazandı
Fenerbahçe ile Konyaspor, İstanbul'da daha önce 17 lig maçında karşılaştı. Sarı-lacivertliler, evindeki 16 maçı kazandı, sadece 2016-2017 sezonunda 3-2'lik skorla mağlup oldu. İstanbul'da Fenerbahçe 52 gol attı, kalesinde 16 gol gördü. Geçen sezon İstanbul'daki maçta ev sahibi ekip 3-2 galip geldi.AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.