Fenerbahçe'nin tur zamanı!

Fenerbahçe'nin tur zamanı!
Fenerbahçe, bugün Ülker Stadı’nda Hırvat ekibini konuk edecek. Sarı-lacivertliler, 3 puanı alırsa gruptan çıkmayı garantileyecek.

UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda Kanarya bugün 5. maçına çıkıyor. 7 puanla temsilcimiz Fenerbahçe, 12 puanı bulunan lider Dinamo Zagreb'i Ülker Stadı'nda konuk edecek. 20.55'te başlayacak maçta Avusturyalı hakem Robert Schörgenhofer düdük çalacak. Sarı-lacivertlilerin tek hedefi evindeki karşılaşmayı kazanarak 2. turu garantilemek. Ancak tek ihtimal bu değil. Fenerbahçe evinde Dinamo Zagreb'e kaybetse dahi şansı var. Grubun diğer karşılaşmasında Spartak Trnava, Anderlecht'ye mağlup olursa temsilcimiz yine son 32 takım arasına adını yazdıracak.

GRUPTAN HEP ÇIKTI
Fenerbahçe, Kupa 2'yi seviyor. Sarılacivertliler bu organizasyonda grup aşamasında hiç takılmadı. Kanarya daha önce 5 kez yer aldığı grupların hepsinde üst tura çıkmayı başardı. Fenerbahçe, bu başarıyı 6. kez tekrarlamak için bugün Dinamo Zagreb'i ağırlayacak. Ligde kötü giden sarı-lacivertliler, Hırvat temsilcisini yenerek taraftarına Trabzonspor karşılaşmasında aldığı mağlubiyeti de unutturmaya çalışacak. Fenerbahçe, bu sezon Şampiyonlar Ligi ön elemesinde güçlü Portekiz ekibi Benfica'yı aşamamıştı. Kupa 2'de ise başarılı gidiyor.

YIKILMAZ KALE KADIKÖY
Fenerbahçe bugünkü Dinamo Zagreb karşılaşması öncesi Kadıköy performansına güveniyor. Sarı-lacivertliler, Avrupa Kupaları'nda seyircisi önünde son 15 maçta 10 galibiyet, 4 beraberlik alırken sadece 1 yenilgi gördü. Bu maçlarda Grup aşamasında evindeki son 5 karşılaşmayı da kazandı. Sırasıyla Feyenooord, Manchester United, Zorya, Trnava ve Anderlecht'i devirdi.

112 MAÇTA 56 ZAFER
Fenerbahçe taraftarı önünde Avrupa kupalarında 112 karşılaşmaya çıktı. Bunların 56'sını kazandı. 24'ü berabere bitti. 32'sinde ise sahayı yenik terk etti. Söz konusu maçlarda 165 gol kaydederken, kalesinde 121 gol gördü.

Maçın hakemi Robert Schörgenhofer, Avrupa Ligi'nde 43. kez düdük çalacak. 45 yaşındaki deneyimli hakem UEFA organizasyonlarında 79 kez görev yaptı.

Robert Schörgenhofer ile 3'te 2 ile gidiyoruz. Fenerbahçe, Konya ve Türk Milli Takımı'nın 1'er maçını yönetti. Fenerbahçe ve Milil Takım kazandı, Konyaspor kaybetti.

FENERBAHÇE'NİN 'EN'LERİ
* Evinde en farklı galibiyeti: 5-0 Turan Tovuz (1994)
* Deplasmanda en farklı galibiyeti: 0-5 MTK (2008)
* Evinde en farklı yenilgisi: 1-5 Cannes (1994)
* Deplasmanda en farklı yenilgisi: 7-0 Benfica (1975)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.