Fenerbahçe'nin yeni transferi Adil Rami kimdir? Kaç yaşında, nereli? Transfermarkt değeri

Fenerbahçe'nin yeni transferi Adil Rami kimdir? Kaç yaşında, nereli? Transfermarkt değeri
Stoper arayışlarını sürdüren Fenerbahçe'de dün akşam saatlerinde Adil Rami'nin transferi duyurulmuştu. Fas asıllı Fransız yıldız da İstanbul'a gelmişti. Bugün sözleşme imzalayacak olan tecrübeli stoper hakkında bilgi edinmek isteyen binlerce futbol sever var. Peki Fenerbahçe'nin yeni transferi Adil Rami kimdir? Kaç yaşında, nereli? Transfermarkt değeri haberimizde.

Transfer döneminde son bir haftaya girdiğimiz günlerde çok önemli bir isim daha Türkiye'ye geldi. Fenerbahçe kariyerinde dünya şampiyonluğu da bulunan Adil Rami'yi serbest statüden kadrosuna kattı. Marsilya'nın karşılıklı olarak anlaşmasını feshettiği tecrübeli stoper artık çubuklu forma için mücadele edecek. Yakın dönemde ünlü film yıldızı Pamela Anderson ile olan aşkıyla da gündemde yer edinen Rami'nin performansın merakla bekleniyor. Peki Adil Rami kimdir? Detaylar haberimizde.
 


Adil Rami kimdir?

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Faslı ailelerden birinin çocuğu olarak Fransa'da dünyaya gelen Adil Rami, Bastia'da doğdu. 27 Aralık 1985 tarihinde dünyaya gözlerini açan tecrübeli stoper 33 yaşında ve 1.90 boyunda. Hava toplarındaki hakimiyeti ile ön plana çıkan yıldız futbolcu futbola Fréjus-Saint-Raphaël FC'de başladı ve Lille altyapısına transfer oldu. 2011-2012 sezonunda Valencia 6 milyon euroya kadrosuna kattı. 2013-2014 sezonunda ise Milan 400 bin euroya kiraladı. 2014-2015 sezonunda ise 4.25 milyon euroya satın aldı. 2015-2016 sezonunda ikinci kez İspanya'nın yolunu tuttu ve Sevilla tarafından Milan'a 3.5 milyon euro ödendi. Son transferini ise 2017-2018 sezonunda Marsilya ile yaptı. Fransa Milli Takımı ile 36 maça çıkan Rami 1 de gol attı. Kariyerinde 1 Dünya Kupası, 1 UEFA Avrupa Ligi, 1 Fransa Ligi şampiyonluğu ve Fransa Kupası yer alıyor.


 


Adil Rami: Sabırsızım

Adil Rami, İstanbul’a kız kardeşiyle birlikte geldi. 33 yaşındaki stoperi, Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli karşıladı. Comolli, vatandaşı olan Rami’nin boynuna sarılarak samimi bir şekilde ‘Hoş geldin’ dedi.

Fransız savunmacı, havalimanında ilk demecini verdi. Rami, transferin gerçekleşmesi için sabırsız olduğunu dile getirerek, “Fenerbahçe’yi çok uzun zamandan beri biliyorum. Çünkü onlara karşı daha önce oynamıştım. Taraftarlar ve stadyum çok ateşliydi. Fenerbahçe için savaşmaya hazırım. İnşallah en kısa sürede transfer tamamlanır” ifadelerini kullandı. 

Adil Rami, tişörtüyle mesaj verdi: Eziklere, kendini yere atanlara, ırkçılara zamanım yok. Futbol tutkudur. 

adil rami tişörtü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum