Fenerbahçe Zalgiris Euroleague Final Four maçı saat kaçta ve hangi kanalda - İddaa oranları

Fenerbahçe Zalgiris Euroleague Final Four maçı saat kaçta ve hangi kanalda - İddaa oranları
Geçen senenin şampiyon apoleti ile Euroleague'de bu sezon da son dört takım arasına kalan Fenerbahçe Belgrad'da Litvanya temsilcisi Zalgiris ile karşılaşacak. Bu zorlu mücadele için milyonlar ekran başına kilitlenecek. Ayrıca Sırbistan'a da çok sayıda Fenerbahçeli taraftarın gitmesi bekleniyor. Peki Fenerbahçe Zalgiris Euroleague Final Four maçı saat kaçta ve hangi kanalda? İşte maçın İddaa oranlarının da yer aldığı haberimiz...

Normal sezonu CSKA Moskova'nın ardından ikinci sırada tamamlayarak bir üst tura yükselen ve burada Baskonia'yı eleyerek Belgrad biletini kapan Fenerbahçe Doğuş Final Four'un ilk maçında Zalgiris ile kozlarını paylaşacak. Sezon içerisindeki mücadelelerden birini kazanan diğerini kaybeden Fenerbahçe rakibini bir kez daha yenerek finale yükselerek rakibini beklemek amacında. Türkiye'ye bir kupa daha hediye etmek isteyen sarı lacivertlilere Türkiye ve yurt dışından da büyük destek verilecek. Obradovic ve askerleri geçen sezon evlerinde kaldırdıkları kupanın ardından Sırbistan'da da ellerinden gelenin en iyisini vermek için çabalayacak.

Euroleague Final Four Belgrad'da düzenlenecek ve yarın akşam başlayacak olan maraton pazar günü sona erecek. Fenerbahçe ve Zalgiris'in haricinde Real Madrid ve CSKA Moskova yarı finalin diğer ucundaki diğer takımlar. Sarı lacivertliler geçen sezon Real Madrid'i ezici oyunuyla 3-0 mağlup etmiş, Olympiakos'u da finalde yenerek kupaya uzanmıştı. Baskonia ile oynanan play-off eşleşmesinde takımın ön plana çıkan isimlerinden biri olan Guduric istatistiklerle bunu kanıtladı. Normal sezonda 7.1 sayı ortalaması tutturan Sırp oyuncu İspanyol temsilcisine karşı bu sayıyı 11'e çıkardı. Ayrıca Brad Wanamaker, Melli, Vesely ve Sloukas sarı lacivertlilerin en büyük silahı olacak. Ayrıca Melih Mahmutoğlu'nun da üçlükleri hayati önem taşıyor.

fenerbahçe doğuş

FENERBAHÇE DOĞUŞ ZALGRİS MAÇI NE ZAMAN HANGİ KANALDA?

Euroleague dörtlü final bu sene Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yapılacak. Fenerbahçe, Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas ile karşılaşacak. Mücadele 18 Mayıs Cuma günü TSİ 19.00'da oynanacak. Rus takımı CSKA Moskova ile İspanyol devi Real Madrid arasındaki basketbol maçı ise aynı gün Türkiye saatiyle 22.00'de oynanacak. Temsilcimiz Fenerbahçe Doğuş'un Zalgiris ile karşılaşacağı ilk maçlar 18 Mayıs tarihinde oynanacak ve 20 Mayıs'ta üçüncülük ile final maçı heyecanı yaşanacak. 18-20 Mayıs tarihleri arasında Belgrad’ta düzenlenecek Final-Four karşılaşmalarını Türksat üzerinden şifresiz yayın da yapan beIN SPORTS HABER HD'den canlı yayınlayacak.

obradovic

Gözler Obra'nın üzerinde
Obradovic ile adeta bir basketbol merkezi haline gelen Fenerbahçe'de gözler yarından itibaren Sırp antrenörün üzerinde olacak. Bugüne kadar 9 kez Avrupa Ligi kupası kaldıran Obradovic yarın akşam iribariyle 10. zaferi için uğraşacak. Avrupa Ligi'nin efsaneleri arasındaki yerini alan Obradovic bugüne kadar şu takımlarla mutlu sona ulaştı;

1992-Partizan
1994-Joventut Badalona
1995-Real Madrid
2000-Panathinaikos
2002-Panathinaikos
2007-Panathinaikos
2009-Panathinaikos
2011-Panathinaikos
2017-Fenerbahçe

fenerbahçe doğuş

 Fenerbahçe Doğuş: Normal Sezon 21G - 9M (2. sıra) Play-Off: Baskonia (3-1 Fenerbahçe Doğuş)

Sayı: Jan Vesely - 12.9 Ribaund: Jan Vesely - 5.2 Asist: Kostas Sloukas - 5.5 Top Çalma: Brad Wanamaker - 1.3 Blok: Jan Vesely - 0.8

Temsilcimiz, tamamı üst üste ve Zeljko Obradovic yönetiminde olmak üzere kulüp tarihinde 4. kez THY Avrupa Ligi'nde Final Four'a kalma başarısı gösterdi. Türk basketbol tarihinde Final Four organizasyonda 4 kez yer alan tek takım olan Fenerbahçe Doğuş, 21. yüzyılda Maccabi Tel Aviv (2004, 2005) ve Olympiakos'un (2012, 2013) ardından "şampiyon" unvanını korumayı başaran üçüncü takım olmak için parkeye çıkacak.

Fenerbahçe Doğuş Başantrenörü Zeljko Obradovic, organizasyon tarihinin en başarılı başantrenörü olarak ön plana çıkıyor. Kariyerinde bu kupayı 9 kez kazanan (Partizan-1992, Joventut Badalona-1994, Real Madrid-1995, Panathinaikos-2000, 2002, 2007, 2009, 2011, Fenerbahçe-2017) Obradovic, THY Avrupa Ligi organizasyonunun düzenlendiği 1958 yılından bu yana kupada en çok şampiyonluk sevinci yaşayan başantrenör konumunda. Kariyerinde 17. kez Final Four'da yer alan Sırp başantrenör bu alanda da zirvenin sahibi. Obradovic; kariyerinde, Partizan, Joventut Badalona, Real Madrid, Benetton Treviso, Panathinaikos ve Fenerbahçe olmak üzere, 6 farklı takımla Final Four'da yer aldı.

Obradovic, Panathinaikos'u 8 kez Final Four'a taşırken hiçbir başantrenör bir takımı bu kadar Final Four'a taşıyamadı (Aito Garcia Reneses, Barcelona'yla 6 Final Four – Ettore Messina, CSKA Moskova ile 4 Final Four) Öte yandan Obradovic, kariyerinin 12. THY Avrupa Ligi finali için mücadele edecek. 5 farklı takımla finalde yer alan Obradovic, 11 final karşılaşmasında 9 galibiyet elde etti.

Fenerbahçe'nin Yunan oyun kurucusu Kostas Sloukas kariyerinin 4. THY Avrupa Ligi şampiyonluğunun peşinde koşacak. Daha önce Olympiakos ile 2 kez (2012, 2013) kupanın sahibi olan Sloukas, 2015 yazında transfer olduğu Fenerbahçe ile geçtiğimiz seneyi kupada şampiyon olarak tamamlamıştı.

Sarı lacivertli ekipte Ahmet Düverioğlu, bu sezon yaptığı 48 iki sayılık atış denemesinin 33'ünde başarı kaydetti. %68.8'lik iki sayı isabet oranıyla oynayan Ahmet, THY Avrupa Ligi'nde bu kategorinin zirvesinde yer aldı. Fenerbahçe Doğuş'un ABD'li oyuncusu James Nunnally ise %56.1'lik (46-82) isabet oranıyla kupanın en yüzdeli üç sayı atan ikinci oyuncusu konumunda. (İlk sırada %57.7 isabet oranıyla Baskonia'nın Alman oyuncusu Johannes Voigtmann yer alıyor)

Fenerbahçe Doğuş kadrosunda Marko Guduric, Brad Wanamaker, Nicolo Melli, Sinan Güler ve Jason Thompson dışındaki tüm oyuncular geçtiğimiz sezonun şampiyon kadrosunda yer alıyordu. Öte yandan sarı lacivertli ekibin şampiyon olması halinde Sinan Güler, THY Avrupa Ligi ve ULEB Avrupa Kupası'nı kazanma başarısı gösteren ilk Türk basketbolcu olacak.

zalgiris kaunas

Zalgiris Kaunas: Normal Sezon: 18G - 12M (6. sıra) Play-Off: Olympiakos (3-1 Zalgiris Kaunas)

Sayı: Kevin Pangos - 12.7 Ribaund: Paulius Jankunas - 4.9 Asist: Kevin Pangos - 6.0 Top Çalma: Brandon Davies, Vasilije Micic - 0.9 Blok: Brandon Davies, Edgaras Ulanovas, Aaron White - 0.4

Bu sezon THY Avrupa Ligi'nin en büyük başarı hikayesine imza atan Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas, 1999 yılından bu yana ilk kez Final Four'a yükseldi. 19 yıl, bir THY Avrupa Ligi takımının iki Final Four'u arasındaki en uzun zaman. Litvana ekibi, kulüp tarihinde oynadığı tek Final Four olan 1999'da, yarı finalde Olympiakos (87-71) ve finalde Kinder Bologna'yı (82-74) mağlup ederek şampiyon olmuştu.

Başarılarla dolu basketbol kariyerinin ardından başantrenörlüğe Zagiris Kaunas'la adım atan Sarunas Jasikevicius, THY Avrupa Ligi'ni oyuncu ve başantrenör olarak kazanan dördüncü oyuncu olma fırsatına sahip. Oyuncu olarak bu kupayı 4 kez (Barcelona; 2003 - Maccabi; 2004, 2005 – Panathinaikos; 2009) kaldıran Jasikevicius'un Panathinaikos'la kazandığı şampiyonlukta başantrenörü Zeljko Obradovic (Fenerbahçe Doğuş) ve onun yardımcısı Dimitris Itoudis'ti (CSKA Moskova)

Zalgiris Kaunas'ta Kevin Pangos, THY Avrupa Ligi'ni kazanan 2. Kanadalı oyuncu olmak istiyor. Bu başarıyı yakalayan tek Kanadalı, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Doğuş ile şampiyonluk yaşayan Anthony Bennett.

Litvanyalı basketbolcu Paulius Jankunas, 295 maçlık THY Avrupa Ligi kariyerinde ilk defa Final Four'da mücadele edecek. Jankunas, böylelikle THY Avrupa Ligi'nde, Final Four oynamadan en çok maça çıkan oyuncu olma unvanını 243 maçlı Ender Arslan'a bırakıyor. Öte yandan, Jankunas THY Avrupa Ligi'nde en çok savunma ribaundu alan oyuncu (1.187) ve en çok ribaund alan (1.762) ikinci oyuncu konumunda. Zalgiris Kaunas'ın ABD'li oyuncusu Brandon Davies, nisan ayının MVP'si seçilirken %86.1'lik serbest atış isabet oranıyla bu kategoride kupanın en başarılı pivotu konumunda.

Zalgiris Kaunas, 2017-18 THY Avrupa Ligi sezonunun en çok üç sayı isabeti bulan takımı. 573 üç sayı denemesinin 243'ünü isabete çeviren Litvanya ekibinde en yüzdeli üç sayı şutörü %47.5 ile Edgaras Ulanovas. Onu %47.1 ile Kevin Pangos ve %45.4 ile Arturas Milaknis takip ediyor.

Jasikevicius'un yardımcılarından Darius Maskoliunas, 1999 yılında THY Avrupa Ligi'ni kazanan takımın kadrosunda yer alıyordu.


fenerbahçe obradovic
 

Fenerbahçe - Zalgiris Kaunas İddaa oranları


Son şampiyon Fenerbahçe'nin Zalgiris Kaunas ile karşılaşacağı mücadele için İddaa Rİsk Merkezi 3,5 ilk yarı ve 6,5 da maç sonu handikapı belirlemiş. Toplam sayı barajı ise 155,5 olarak yazılmış. Fenerbahçe'ye oynamak isteyenler 1/1 2,25, ilk yarı Fenerbahçe ikinci yarı Zalgiris Kaunas diyenler 1/2 4,00, ilk yarı Zalgiris ikinci yarı Fener olur işaretleyenler 2/1 4,00 ve son olarak iki yarıda da Zalgiris kazanırdan yana tercih kullananlar 2,25 oran kazanacak.

Handikapsız maç sonucunda ise Fenerbahçe 1,25 ve Zalgiris 3,05 orana sahip.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.