Fenerbahçe'de Çağlar Söyüncü sevinci! Performansı herkesi mutlu etti

Fenerbahçe'de Çağlar Söyüncü sevinci! Performansı herkesi mutlu etti
Fenerbahçe'nin devre arası transfer döneminde Atletico Madrid'den kiraladığı Çağlar Söyüncü, performansıyla başta teknik heyet ve yönetim olmak üzere tüm Fenerbahçelileri sevindirdi.

Sezonun ilk yarısında yaşadığı savunma zafiyetini en aza indirmek isteyen Fenerbahçe'de Teknik Direktör İsmail Kartal, ısrarla Çağla Söyüncü'nün alınmasını istemişti. Atletico Madrid ile gerçekleştirile görüşmeler sonrasında kiralanan milli futbolcu, eski günlerine döndü, her geçen gün de daha iyiye gidiyor.

İspanyol devinde istediği şansı bulamayan ve oynayarak Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi planlayan Çağlar Söyüncü, Fenerbahçe'den gelen teklifi derhal kabul etti. Ayağının tozu ile maça da çıkan deneyimli stoper, 5 karşılaşmanın tamamında 90 dakika forma giyerek kalitesini de kanıtladı. Ayrıca formasın da giderek ısınıyor. Sağlam fiziği, ikili mücadelelerde pes etmeyen oyun karakteri ve hava toplarında hakimiyetiyle EURO 2024'te Milli Takım formasını giymekte kararlı olduğunu gösterdi. Çağlar Söyüncü'nün yükselen grafiği istatistiklere de yansıdı.

İSTATİSTİKLERİ ÇOK İYİ

Maç başına 4.4 hava topu kazanma yüzdesiyle oynayan Çağlar yüzde 69'luk bir oran tutturdu. Çağlar, rakipleriyle girdiği ikili mücadelelerin yüzde 59'unda galip ayrılmayı başardı. Maç başına pas arası (1.2), maç başına top çalma (1.2) performansıyla da dikkat çekti. Çağlar Söyüncü, maç başına topu geri kazanma (5.2) ve maç başına tehlike engelleme (5.8) istatistiklerinde başarılı bir oran yakalamayı başardı.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.