Fenerbahçe'den tarihe geçecek satış! İmzalar atılıyor, transfer açıklanacak

Fenerbahçe'den tarihe geçecek satış! İmzalar atılıyor, transfer açıklanacak
 DAMGA Editörü
Bu sezon İsmail Kartal ile şampiyonluk hedefleyen Fenerbahçe'de bir oyuncu daha ayrılıyor. Satış eğer açıklanırsa elde edilecek gelir tarihe geçecek. Detaylar haberimizde.

Bu sezon şeytanın bacağını kırarak şampiyonluk yaşamak isteyen Fenerbahçe'de köklü bir revizyon başladı. Sarı lacivertliler Arda ve Valencia'dan bir ilk 11 oyuncusunu daha göndermeye hazırlanıyor. Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak olan ve bu yönde kadro kuran Union Berlin, Attila Szalai'yi renklerine bağlamak üzere. Eğer satış gerçekleşirse tarihe geçecek bir gelir elde edilecek.

64ab57a180a0332134d42462.jpg
Attila Szalai

Rekora gidiliyor

Fenerbahçe bu sezon kiralık gönderdiği Bruma'dan 6.5 milyon euro, Mergim Berisha'dan ise 4 milyon euro bonservis ücreti kazanmıştı. Arda Güler'i Real Madrid'e göndererek dünya gündemine oturan Kanarya, İspanyol devinden ise 20 milyon euro alacak. Ayrıca 10 milyon euro da henüz kesinleşmese de bonuslar ve sonradan satıştan yüzde 20 pay var. Szalai için ise 14 milyon euro önerildiği iddiaları medyada yer aldı. Eğer bu transfer söz konusu meblağ üzerinden gerçekleşirse sarı lacivertliler 44.5 milyon euorluk satış gerçekleştirmiş olacak.

64ab568780a0332134d4245f.webp

İstikrar abidesi

2.2 milyon euro karşılığında Güney Kıbrıs'tan gelen ve performansıyla Avrupa'nın birçok takımını peşinden koşturan Macar stoper, istikrarlı yapısıyla dikkat çekti. Çok fazla sakatlık sorunu da yaşamayan yıldız oyuncu geçen sezon da 52 karşılaşmada görev yaptı ve en çok sahada kalan isim olmayı başardı. Sözleşmesi 2025 yılında sona eriyor.

fa-0rsjxoaahi3p.jpg

Almanlar istedi, anlaşma tamam

Daha önce de Fenerbahçe ile teması bulunan Union Berlin, Kanarya'nın kapısını ikinci kez çaldı. Bu kez teklif 14 milyon euro seviyelerindeydi. Macar oyuncunun satışına onay veren yönetim, Almanlarla el sıkıştı. Almanya ve Macaristan'daki haberlere göre de bu bonservis ücreti üzerinden anlaşma sağlandı. Szalai kısa süre içerisinde yeni takımı ile sözleşme imzalayacak.

fjxa1rnxoaesxhf.jpg

Fener'den rekor satış

Bu gelişme sonrası Szalai’nin menajerlik şirketi ROGON’dan bir ismin transfere resmiyet kazandırmak için İstanbul’a geleceği öğrenildi. Szalai’nin ayrılmasıyla birlikte bu sezonki toplam oyuncu satışı geliri 44.5 milyon Euro’ya (1 milyar 272 milyon 700 bin TL) ulaşarak rekor kırılmış olacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.