Fenerbahçe’den Trabzonspor’a jet yanıt!

Fenerbahçe’den Trabzonspor’a jet yanıt!
Yarın oynanacak Fenerbahçe - Trabzonspor maçı öncesinde hakem ve VAR gerginliği yaşanıyor. İki kulüpten karşılıklı açıklamalar geldi.

Futbolseverler İstanbul’da oynanacak Fenerbahçe - Trabzonspor maçını beklerken, iki spor kulübünden sert açıklamalar geldi. Trabzonspor “Umarız, haftalardır devam eden ‘tiyatronun’ finali yarın akşam sahneye konulmaz!” başlıklı bir açıklama yayınlarken, Fenerbahçe’den yanıt gecikmedi. Fenerbahçe Spor Kulübünden yapılan açıklamada, Fenerbahçe - Hatayspor maçında verdiği penaltı kararı nedeniyle MHK’nın kendisine tavır aldığını belirterek görevi bırakan yan hakem Kemal Yılmaz’a da değinildi.

İşte Fenerbahçe Spor Kulübü’nden Trabzonspor’un açıklamasını alıntılayarak yapılan o açıklamada yer alan ifadeler:

ADİL YÖNETİM TALEP EDİYORUZ

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak adalet çağrısı ile başladığımız 2023-24 sezonunda,
10.hafta itibariyle gerek saha içinde hakemler eliyle gerek ekran başında VAR operasyonlarıyla gerek MHK öncülüğünde hakem atamalarıyla sayısız adaletsizlikle karşı karşıya kalmış bulunuyoruz.

Bugün, bir hakemin Fenerbahçe maçında doğru karar verdiği için cezalandırılarak bunu açıklaması ve görevini bırakması da Türk futbolunun geldiği noktayı gözler önüne sermiştir.

Kulübümüz gerek ilk 10 haftalık süreçte gerekse son hakem olayı ile ilgili 5 Kasım Pazar günü gereken açıklamalarda bulunacaktır.

Ancak yarın Trabzonspor ile oynayacağımız Trendyol Süper Lig maçı öncesinde beklentimiz küçük, büyük hiçbir hakem hatası olmadan maçın tamamlanması, hakemlerin adil olmasıdır.

Bu konuda, hakemler, VAR, gözlemci, temsilci, yayıncı dahil sorumluluk sahibi herkesten gerekeni yapmasını bekliyoruz.


Trabzonspor da açıklama yaptı

Fenerbahçe’nin açıklamasından saatler önce Trabzonspor da hakemler ve VAR ile ilgili benzer bir paylaşımda bulunarak kamuoyuna seslenmişti.

İşte Trabzonspor’un Fenerbahçe maçı öncesinde yaptığı “Umarız, haftalardır devam eden ‘tiyatronun’ finali yarın akşam sahneye konulmaz!” başlıklı o açıklama:

“Galatasaray, Atakaş Hatayspor ve Siltaş Yapı Pendikspor karşılaşmalarında hakem hatası diyemeyeceğimiz ve tamamen kasıtlı kararlar sonucunda puanlarımız çalınmış, haksız şekilde verilen kart ile futbolcumuz oyun dışı bırakılmıştır.

TFF yetkilileriyle yapılan görüşmede Siltaş Yapı Pendikspor maçının hakemine ceza verildiğinin belirtilmesine rağmen düdük çalmaya devam etmiş, “aynı karşılaşmanın gözlemcisinin, raporunu değiştirmesi için arandığı iddiasını” TFF’ye aktarmamıza rağmen herhangi bir işlem yapılmamıştır.

VavaCars Fatih Karagümrük maçında Onuachu’nun attığı bariz gol geçersiz sayılmıştır. Pozisyonda top daha kalecinin eline geçmeden oyuncumuz kafayı vurmuş, orta hakem Ali Şansalan faul düdüğünü çalarak, VAR müdahalesinin önüne geçmiştir.

Trabzonspor Kulübü olarak defaatle hakem performanslarının “dikkatle izlenmesi” talebimizi TFF Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi’ye ilettik. Ancak görüyoruz ki sistem yine aynı şekilde ilerliyor ve bazı hakemler, birilerinin değirmenine su taşımayı sürdürüyor.

Umarız, haftalardır devam eden bu tiyatronun finali, hafta sonu oynayacağımız Fenerbahçe karşılaşmasında sahneye konulmaz ve FairPlay’in hakim kılındığı, iyi oynayanın bileğinin hakkı ile kazandığı, kimseye ayrımcılık hakkı tanınmadığı bir maç olur. Belirttiğimiz unsurlar dışında yaşanacak her türlü olumsuzluğa karşı gereğini yapacağımızı tüm futbol kamuoyuna duyururuz!

Saygılarımızla…"

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.