Fenerbahçe'nin yeni stoperi Premier Lig'den! Bonservisi belli oldu... Tam 9.5 yıl sonra ayrılıyor

Fenerbahçe'nin yeni stoperi Premier Lig'den! Bonservisi belli oldu... Tam 9.5 yıl sonra ayrılıyor
Trendyol Süper Lig'de ilk yarıyı Galatasaray'ın önünde lider tamamlayan Fenerbahçe'de gözler transfere çevrildi. Sarı lacivertlilerin öncelik olarak belirlediği stoper bölgesinde flaş bir gelişme yaşandı. İsmail Kartal'ın onay verdiği isim istenecek.

Sezon başında yaptığı transferlerle Galatasaray ile birlikte Süper Lig'e damga vuran Fenerbahçe, pazar günkü derbide rakibi ile 0-0 berabere kalsa da mutlu sona ulaşacağından emin. Avrupa'da da yoluna devam eden Kanarya, ikinci yarıda da adından söz ettirmek ve iki kulvarda da başarılı sonuçlar almayı hedefliyor. Bunun için de transfer kurtuluş olarak görülüyor. Takımdan ayrılması beklenen isimler eğer giderse harekat başlayacak.

Titizlikle çalışılıyor

İlk yarıda bazı oyuncularından istediği verimi alamayan Fenerbahçe'de gönderilecekler belirlendi. Süper Lig ve Konferans Ligi'nin yanı sıra Türkiye Kupası'nı da müzesini götürmeyi hedefleyen İsmail Kartal ve ekibi, kadroya dahil edilecek futbolcular konusunda bu kez hata yapmamak adına titizlikle çalışıyor. Genişleyen oyuncu grubuyla birlikte mücadele gücü ve kalitenin de yukarı çekilmesi isteniyor.

becao.webp
Rodrigo Becao

Öncelik 3 mevkide

Fenerbahçe'de hedef olarak 3 bölge belirlendi. Stoper, orta saha ve forvet. İlk yarıda hem Becao'nun yokluğu ve Djiku'nun da zaman zaman sakatlığı ile zor zamanlar yaşayan Fenerbahçe, özellikle Fred'in forma giydiği karşılaşmalarda rakiplerine karşı oyun insiyatifini rakibine kaptırdı. Galatasaray karşısında alınan 0-0'lık mücadelede de sarı kırmızılılar bir hayli etkili oyun ortaya koydu. Hücumda ise Batshuayi'nin ayrılma talebi üzerine bir isim alınacak.

eric-dier-2.webp
Eric Dier

Stopere Dier

İsmail Kartal'ın kadrosuna eklemek istediği parçalardan biri Eric Dier. Tottenham'da forma giyen deneyimli futbolcunun sezon sonunda bitecek kontratı nedeniyle ocak ayında ayrılmasına sıcak bakılıyor. İngiliz basınına göre Ange Postecoglou da oyuncunun gitmesi konusunda oldukça olumlu. Ancak bu kış transferi gerçekleşecekse Fenerbahçe'nin bonservis ödemesi gerekiyor. Güncel piyasa değeri 12 milyon euro olan 29 yaşındaki yıldız stoper için yönetim büyük uğraş veriyor. İngiliz ekibinin kabul edeceği seviyenin 5 milyon euro olarak belirlendiği dile getirildi.

eric-dier.webp
Eric Dier

9.5 yıl sonra

2014 yılında Tottenham'a imza atan Dier, İngiliz ekibinde 363 maçta forma giydi. Bu karşılaşmalarda 13 gol ve 12 asistlik katkı verdi. Eğer transfer gerçekleşirse 9.5 yıl sonra takımdan ayrılacak.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.