Feyenoord taraftarının Edgar Ie pişmanlığı! Sezon başında istememişlerdi...

Feyenoord taraftarının Edgar Ie pişmanlığı! Sezon başında istememişlerdi...
Bu sezon Trabzonspor'un en önemli parçalarından biri olmayı başaran Edgar Ié geçen sezonu kiralık geçirdiği Feyenoord'da taraftarlar tarafından beğenilmemişti. Ancak performansını her geçen gün artıran ve Vitor Hugo ile uyumu da göz kamaştıran yıldız oyuncu herkesi pişman etti.

Yusuf Yazıcı transferinde bonservis hakları alınan Edgar Ié, Trabzon'a gelmeden Rotterdam'da Feyenoord forması giymişti. Geçen sezonu Hollnada'da kiralık olarak geçiren Afrika asllı Portekizli stoper çıktığı 19 maçta 1631 dakika süre alabilmişti. Lig karşılaşmalarında da dakika üzerinden sadece 10 karşılaşmada yer alabilmişti. Yaşadığı sakatlık sonrasında formasını kaptıran Edgar taraftarlar tarafından istenyen isimler arasındaydı. Ancak Trabzonspor'daki performansı herşeyi değiştirdi. Kırmızı beyazlı ekibin destekçileri mevcut stoperlerin yerine 27 yaşındaki futbolcunun daha fazla verim sağlayabileceğini düşünüyor.


Geldi ve işini yaptı

Soru işaretleriyle dolu bir transfer iken Feyenoord'da çok da iyi bir sezon geçirmemesine rağmen stoper tandemini oluşturan isimler arasında yer alan Edgar sahaya odaklanmayı ve orada kalmayı başardı. Partneri Vitor Hugo ile uyumlu bir ikili olan Portekizli stoper oynadığı 37 maçla da kariyerinin bir sezonda en çok maça çıktığı dönemlerden birini yakaladı. Bunun yanısıra piyasa değerini de katlayarak futbolculuk hayatının en yüksek noktasına çıktı. Edgar'ın şu anki değeri 4.2 milyon euro.



Arnesen istemişti

Feyenoord bu sezon Ajax, PSV, Vitesse ve AZ Alkmaar'ın gerisinde kalırken stoperdeki isimlerden sadece Marcos Senesi düzenli forma giyebildi. Uros Spajic ve Botteghein inişli çıkışlı performansları ve sakatlıkları sebebiyle çok maç kaçırdı. Sezon başında Edgar konusunda birçok görüşme gerçekleştirilen ve gazetemize de konuşan Feyenoord Sportif Direktörü Frank Arnesen, transferi bitirebilmek için uğraştıklarını ancak bunu başaramadıklarını söylemişti. Taraftar da çeşitli sosyal medya platformlarında Edgar'ın formunu konuşmaay devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.