Fırtına İstanbul'u esir aldı!

Fırtına İstanbul'u esir aldı!
Bu sezon şampiyonluk potasındaki İstanbul ekiplerine karşı performansıyla adından söz ettiren Trabzonspor Kasımpaşa'yı da yendi. Son 6 maçında 5. galibiyetini 3-0'lık skorla alan Karadeniz ekibi puanını da 25'e yükselterek ilk yarının sonuna iki hafta kala büyük bir moral buldu. Ev sahibi ekip ise arka arkaya iki büyük maçtan mağlubiyetle ayrılmanın hüznü vardı

Rıza Çalımbay döneminde 'Fırtına' esmeye devam ediyor. Karadeniz ekibi Burak Yılmaz'ın golüyle zirve yürüyüşünü sürdürürken rakiplerine de gözdağı verdi. Yıldız oyuncunun gol vuruşu sonrası öne geçen bordo mavililer pek de pozisyon vermediği mücadeleden galip ayrıldı.

Hubocan'a tam puan
Ersun Yanal döneminde forma giyemeyen ve sadece Beşiktaş'a karşı sol bek mevkisinde oynayan Tomas Hubocan Erzurum ve Antalyaspor maçları sonrası Kasımpaşa karşısında da ilk 11'de başladı. Tecrübeli futbolcu hamleleri ve pas tercihleriyle tam not aldı.

Kral geliyor
Daha önce Trabzonspor ve Galatasaray ile gol krallıkları yaşayan Burak Yılmaz bu sezon oynadığı 12. maçında 13 gol atarak iddiasını sürdürdü. İkinci kez giydiği bordo mavili formayla harika bir dönem geçiren golcü futbolcu Gomis ve Jahovic'e göre daha iyi bir ortalamaya sahipti.

Kupa golcüsü ligde de attı
Trabzonspor'un Kolombiyalı golcüsü Rodallega Erzurumspor karşısında attığı 3 golün ardından bugün de Kasımpaşa ağlarını havalandırdı. Yıldız futbolcu Olcay Şahan'ın ortasına yaptığı mükemmel şutla hem skoru 2-0'a getirdi hem de takımını bu kritik deplasmanda rahatlattı.

kasımpaşa trabzonspor

Eski takımlarına acımadı
Rıza Çalılmbay döneminde topladığı puanlarla şampiyonluk grubuna yaklaşan Trabzonspor tecrübeli teknik adamın eski takımlarına adeta gol oldu yağdı. Çalımbay daha önce çalıştırdığı Antalyaspor ve Kasımpaşa'yı 3-0 yenerek çıkışını sürdürdü.

Çalımbay'dan kesik
Uzun süre 11'e girmesi merakla beklenen ve çeşitli alternatiflerin denenmesinin ardından kadroya monte edilen Castillo'nun sadece Osmanlıspor karşısında iyi bir performans göstermesi sonrasında Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay Kolombiyalıya neşteri vurdu. Çalımbay sağ kanatta genç Abdülkadir'e görev verdi. Rıza Çalımbay'ın döneminde bir ilk yaşandı. Trabzonsporluların büyük umutlar beslediği Abdülkadir Ömür, Rıza hoca döneminde bir Süper Lig maçında ilk kez 11'de forma şansı buldu. Genç oyuncu, Rıza Çalımbay'ın takımın başına geçmesinin ardından Süper Lig maçlarına yedek kulübesinde başlayıp karşılaşmaların ikinci yarısında oyuna dahil oluyordu.

kasımpaşa trabzonspor

Kucka haftalar sonra kadroda
Trabzonspor'un sezon başında Milan'dan transfer ettiği Juraj Kucka sakatlığı sebebiyle son olarak ilk 11'e girdiği Beşiktaş maçının ardından ilk kez karşılaşmaya başlayan kadroda kendine yer buldu. 9. haftada formasını 90 dakika terleten Slovak oyuncu Alanyaspor maçında 14, Sivasspor mücadelesinde de 45 dakika oynamıştı. Bordo mavililerin yine Milan'dan kiralayarak takıma kazandırdığı Arjantinli Sosa da sakatlığının ardından kadrodaki yerini aldı.

Bongonda getirilmedi
Sezon öncesi büyük umutlarla Celta Vigo'dan kiralanan ve saadece hazırlık maçlarında kendini gösterebilen Theo Bongonda Rıza Çalımbay ile iyice dibe vurdu. Takımın kazandığı ivme ve puanlarla kadroya girmekte zorlanan Belçikalı futbolcu İstanbul'a getirilmedi. Bongonda'nın devre arasında takımdan ayrılmasına kesin gözle bakılıyor.

burak yılmaz kasımpaşa gol vuruşu

Lucescu tribünde
İki takımın zorlu mücadelesini A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu da takip etti. Yardımcısı Tayfur Havutçu ile tribündeki yerini alan Rumen çalıştırıcı sık sık not alarak görüş alışverişinde bulundu.

Kudüs pankartıyla çıktılar
Önceki günlerde ABD Başkanı Donald Trump'un Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak göstermesi sonrası Kasımpaşa ve Trabzonsporlu futbolcular TFF imzasını taşıyan 'Kudüs kırmızı çizgimizdir' pankartıyla sahaya giriş yaptı.

Akbaş sakatlandı
Durica ve Uğur'un yokluğunda ilk 11'de şans bulan Mustafa Akbaş 61. dakikada sakatlanarak oyundan çıktı. Akbaş'ın yerine Olcay Şahan geri kalan dakikalarda görev yaptı.

yusuf yazıcı

Maçtan dakikalar
8' - Pavelka'nın müdahalesiyle yerde kalan Abdülkadir ile frikik kazanan Trabzonspor'da topun başına Yusuf Yazıcı geldi. Genç futbolcunun vuruşu çok az farkla auta gitti.
21' – Kasımpaşa atağında Murillo'nun çaprazdan uzun mesafeli şutunu Onur kurtardı.
45+1' – GOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!! Trabzonspor'u atağa kaldıran Kucka'nın Burak Yılmaz'a aktardığı pas golle sonuçlandı. Golcü oyuncu rakibini çalımlayarak ceza sahasına girdi ve ters ayakla takımını öne geçirdi.
68' - Kasımpaşa atağında yapılan orta sonrası Trabzonspor defansına çarpan top penaltı iddialarını beraberinde getirdi ama maçın hakemi Hüseyin Göçek devam kararı verdi.
88' – Ben Youssef'in uzaktan şutu Bero'ya çaprtı ve etkisizleşerek yumuşak bir şekilde Onur'un ellerine gitti.
89' – Burak Yılmaz'ın kaptırdığı topla hareketlenen Kasımpaşalı oyuncular Onur ile karşı karşıya kaldı. Rangel'in şutunu Onur kurtardı.
90 – GOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!! Abdülkadir'in sağ kanatta Olcaya verdiği pas sonrası tecrübeli oyuncunun yaptığı ortaya Rodallega tek vuruşuyla skoru 2-0'a taşıdı.
90 – GOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!! Yine sağ kanattan gelen Trabzonspor'da Abdülkadir'İn pasıyla hareketlenen Pereira kale dibindeki Bero'ya topu çıkardı. Slovak oyuncu skoru 3-0 yaptı.

BURAK ZİHNİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.