Fode Koita ile yollar ayrılıyor! Transferi ve sonrasında neler oldu? Sakatlığı, maaşı ve daha fazlası

Fode Koita ile yollar ayrılıyor! Transferi ve sonrasında neler oldu? Sakatlığı, maaşı ve daha fazlası
Bu sezon namağlup lider olarak yoluna devam eden Trabzonspor'da devre arası harekatı başladı. Bordo mavililerin sezon başındaki transferlerinden biri olan Fode Koita'nın gidecek isimler arasında yer alması sonrasında Giresunspor'a gideceği yönünde beklentiler var. Gineli futbolcunun transfer sürecinde taraftar büyük ölçüde tepkiliydi. Kendisi de eleştirilere sahada cevap vermek yerine sakatlıktan çıkamayınca adı en kötü transferlerden biri olarak yazıldı.

Kadrosuna Gervinho, Hamsik, Bruno Peres ve Cornelius gibi önemli isimleri katıp ardından ligde geride kalan 12 haftaya damga vuran Trabzonspor'da sezonun en olumsuz noktası belki de Fode Koita'ydı. İmza parası ile birlikte toplamda 1.5 milyon euro kazanan Gineli yıldızdan beklentiler büyüktü ancak bunlar sadece sözde kaldı. Kasımpaşa'da da belirli performansın üzerine çıkamayan ve son dönemde forma da giyemeyen Afrikalı oyuncu sadece 31 dakika forma giyerken diğer karşılaşmaların büyük çoğunluğunda ise formsuzluğu ve sakatlıkları sebebiyle kadroda yer alamadı. Hal böyle olunca da adını gidecekler listesinin en üstüne yazdırdı.


 


Abdullah Avcı istedi

10 Kasım'da 1 senesini dolduran Abdullah Avcı geçen sezon sürekli bu dönemi işaret ederek şampiyonluğa oynayacak bir kadronun kurulacağını ifade etmişti. Önemli ölçüde bunu başaran bordo mavililerde Fode Koita için de onay veren Avcı, forvet alternatifleri arasında yer verdiği oyuncusundan verim alamadı. Cornelius ve Djaniny'nin gerisinde kalan Koita tabelaya katkı sağlayamadı.

fode koita trabzonspor
 


Toplamda 4.5 milyon euro!

Sakatlık sicili oldukça kabarık olan Fode Koita için ilk girişim ocak ayında gerçekleşmiş ancak Fenerbahçe ve Galatasaray'a ücretsiz oyuncu veren Kasımpaşa, kontratının son aylarına giren oyuncusu için bonservis talep etmişti. Bu sebeple Trabzonspor da sene sonunu bekleme kararı almıştı. Yapılan görüşmeler sonucunda el sıkışılmış ve transfer KAP'a bildirilmişti.

KAP açıklamasına göre deneyimli oyuncuya toplamda 4.5 milyon civarında maaş ödeneceği ifade edilmişti;

"Şirketimiz ile serbest statüde yer alan profesyonel futbolcu Bangaly Fode Koita arasında 3 (Üç) yıllık anlaşma sağlamıştır.

Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya;

2021-2022 futbol sezonu için 1.100.000.-Eur garanti ücret,

2022-2023 futbol sezonu için 1.150.000.-Eur garanti ücret,

2023-2024 futbol sezonu için 1.200.000.-Eur garanti ücret ödenecektir.

Ayrıca, futbolcuya her bir sezon için 333.000.-EUR imza ücreti ödenecektir.

Menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcu ile olan sözleşmenin devam etmesi şartına bağlı olarak, futbolcuya ödenecek yıllık garanti ücretin %7'si ödenecektir.

Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla."


 

Performansı neredeyse sıfır!

Maaşı sebebiyle takımın bu alanda en yüksek ücret kazanan isimlerden biri olan Fode Koita, takımın yıldızlarıyla birlikte hemen hemen aynı seviyedeydi. Hatta Edgar Ié 700 bin euro civarında maaş ile takımın vazgeçilmezlerinden biri olurken Gineli futbolcunun 1.5 milyon euro civarında kazanması beklentileri de yükseltmişti fakat beklenen olmadı. Koita sadece 4 maçta Trabzonspor formasını giydi. Ancak hepsi toplandığında 1 maçı dahi bulamadı. Ligde sadece Sivaspor karşısında 1, Giresunspor mücadelesinde 15 ve Galatasaray maçında da 8 dakika oynadı. Bu dakikalarda skora katkıda bulunamadı. Üstüne de sakatlık geçirdi. Son oynanan Beşiktaş derbisinde de kadroda yoktu. Avrupa Konferans Ligi'nde de Roma'ya karşı 7 dakika süre aldı.

fode koita trabzonspor
 


 

Fesih mi kiralık mı?

Henüz katkı konusunda belirti gösteremeyen Fode Koita'nın takımdan gönderilmesi gündemde. Ocak ayı transfer döneminde GZT Giresunspor'a gideceği öne sürülen 31 yaşındaki santraforla sözleşme feshi konusunda da görüşüleceği iddia edildi. Fakat kendisinin yüksek ücreti ve buna bağlı olarak ödenecek tazminatın yönetimi kiralık anlaşma yoluna yönlendirmsi bekleniyor.

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.