Fode Koita Molde FK maçında oynayacak mı? Trabzonspor'da son durum

Fode Koita Molde FK maçında oynayacak mı? Trabzonspor'da son durum
Trabzonspor'un bu sezonki en önemli transferlerinden biri olarak büyük beklentilerle imza attırılan Fode Koita'nın son durumu merak konusu. Bordo mavili forma ile sadece bir maça çıkan Gineli o günden bu yana sadece salonda çalışıp zaman zaman düz koşu yaptı. Kendini denemeyi sürdüren Afrikalının perşembe günü sahada olup olmayacağı da araştırılıyor. Peki, Fode Koita Molde FK maçında oynayacak mı? Trabzonspor'da son durum haberimizde yer alıyor.

Abdullah Avcı'nın ısrarla istediği ve devre arasından bu yana kadrosuna katmak istediği Fode Koita, 17 Haziran 2021 tarihinde KAP'a bildirilmişti. Bordo mavililerde önemli bir hücum silahı olarak değerlendirilmesine ve yedek kulübesinde destek vermesi konusunda beklentilerin olduğu Gineli futbolcu bir türlü hazır hale gelemedi. Şimdi ise gözler Avrupa'daki Molde maçına çevrildi. İlk karşılaşmada yerini alamayan deneyimli oyuncunun durumu merak konusu. Peki, Fode Koita Molde FK maçında oynayacak mı? Trabzonspor'da son durum haberimizde yer alıyor.



Toplam maliyeti 4.5 milyon euro civarında

Bu sezonun ilk transferlerinden biri olarak Trabzonspor'a imza atan Koita'nın aldığı maaş da oyuncular arasındaki en yüksek ücretlerden biri olarak göze çarpıyor. 1.5 milyon euro belirlenen tavan ücretin bir tık altında kazanan Koita sırasıyla 1.1, 1.150 ve 1.2 milyon euronun yanı sıra imza parası alacak. Menajerlik ücretini kendisi kazanamayacağı için bu harcamaya dahil edilmedi.

"Şirketimiz ile serbest statüde yer alan profesyonel futbolcu Bangaly Fode Koita arasında 3 (Üç) yıllık anlaşma sağlamıştır.

Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya;

2021-2022 futbol sezonu için 1.100.000.-Eur garanti ücret,

2022-2023 futbol sezonu için 1.150.000.-Eur garanti ücret,

2023-2024 futbol sezonu için 1.200.000.-Eur garanti ücret ödenecektir.

Ayrıca, futbolcuya her bir sezon için 333.000.-EUR imza ücreti ödenecektir. Menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcu ile olan sözleşmenin devam etmesi şartına bağlı olarak, futbolcuya ödenecek yıllık garanti ücretin %7'si ödenecektir."


fode koita
 

Başakşehir'den sonra ilk kez

Daha önce forma giydiği Kasımpaşa'da onlarca maç kaçıran Fode Koita, son olarak Başakşehir karşısında takımının formasını terletmiş ve 29 dakika sahada kalmıştı. 22 Nisan'daki maçın ardından Trabzonspor ile 14 Temmuz'da Ümraniyespor karşısında sınav veren Gineli o günden bu yana oluşan gerilme sebebiyle kendini deniyor. İlk maçta oynayamayan Afrikalı santraforun perşembe günkü durumu da merak konusu.


fode koita


 

Koita Molde maçında oynayacak mı?

Cornelius'un transferi ve Djaniny'nin satılması ihtimali üzerine getiirlecke forvetle birlikte üçüncü alternatif olma durumu bulunan Fode Koita bu zamana kadar henüz maç ritmini bulamadı. Kasımpaşa'da da sıkça sakatlanan ve bu sebeple Beşiktaş'ın da kapısından döndüğü iddia edilen Gineli perşembe günü sahadaki yerini alamayacak... Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.