Formula 1 2020 ne zaman başlayacak? İlk yarış haritası için tarih belirlendi

Formula 1 2020 ne zaman başlayacak? İlk yarış haritası için tarih belirlendi
Dünyanın 1 numaralı yarış organizasyonu Formula 1'in ne zaman başlayacağı konusunda gelişmeler merak ediliyor. Koronavirüs sebebiyle ertelenen yarışların ardından ilk yarış takvimi ve başlangıç tarihi açıklandı. Peki Formula 1 2020 ne zaman başlayacak? İşte o açıklamalar...

Spor organizasyonları arasındaki en değerli etkinliklerden biri olan Formula 1'de yeni sezon koronavirüs sebebiyle başlayamamıştı. F1 yönetimi 22 yarışın 10'unu ertelemesine rağmen sürecin uzaması sonrasında sezon askıya alınmıştı. Milyonlarca takipçisi de bulunan Formula 1 için yeni bir açıklama geldi. Sportif patron Ross Brawn yaptığı açıklama ile yarışlar için tarih verdi. Peki Formula 1 2020 ne zaman başlayacak? Detaylar haberimizde.
 


Formula 1 2020 ne zaman başlayacak?

Dünyayı etkisi altına alan, 3 milyondan fazla kişide görülen ve 100 binlerce insanın canına mal olan koronavirüs Formula 1 dünyasını da sarsmıştı. Son olarak alınan kararla birlikte hem sezonun açılış tarihi hem de ilk 10 yarış ertelenmişti. Ancak Rass Brawn'ın açıklamaları sonrasında gözler o tarihe çevrildi. Brawn; 5 temmuz'da olan Avusturya Grand Prix'si ile sezonu başlatmayı hedeflediklerini ve yarış sezonunun başlayabileceğinin sinyallerini verdi.


formula 1

 

İki günde bir COVID-19 testi

Formula 1'in Sportif patronu Ross Brawn, Sky Sports F1'e yeni açıklamalarda bulundu. Brawn: "Yarışa katılan herkes her iki günde bir COVID-19 testine tabi tutulacak. Bu konuda FIA (Uluslararası Otomobil Federasyonu) ile yoğun bir şekilde çalışıyoruz. FIA, ihtiyacımız olan alt yapıyı bize sağlayacak ve bu sayede yarışlarda olan kişilere daha rahat ve hızlı şekilde testleri yapabileceğiz. Bu sayede salgının olumsuz etkilerini en aza indirmeyi planlıyoruz"

rass brawn



"Sosyal mesafe kuralı uygulanamaz"

Sosyal mesafe kuralının uygulanamayacağını hatırlatan patron: "Virüsün olmadığına emin olmak için yarışlarda olan herkesi düzenli bir şekilde test edebiliriz. Bir takımın içerisinde sosyal mesafe kuralını koyamazsınız. Bu yüzden bizde takımların birbirleriyle olan ilişkilerini kesmeyi planlıyoruz. Her takımın kendisine özel oteli olacak, misafir kabulu olmayacak. Diğer takımlarla iletişime geçemeyecek. Bu şekilde bir izalasyon planımız var" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.