Formula 1 (F1) Türkiye İstanbul Grand Prix'i (GP) yarışı canlı izle - Türkiye İstanbul GP izle

Formula 1 (F1) Türkiye İstanbul Grand Prix'i (GP) yarışı canlı izle - Türkiye İstanbul GP izle
Dünyanın en çok izlenen motor sporları organizasyonu Formula 1'de Türkiye etabı geldi çattı. Yıllardır süren hasret seyircisiz de olsa İstanbul'da sona erecek. Milyonların gözünü çevireceği günde en iyi dereceyi almak ve podyuma çıkmak isteyen 20 pilotun mücadelesi nefes kesecek. Formula 1 (F1) 2020 Türkiye İstanbul Grand Prix'i (GP) yarışı canlı izle seçenekleri haberimizde yer alıyor.

Koronavirüs sebebiyle ertelemeli de olsa başlayan ve tüm heyecanıyla devam eden sezonunda milyonları ekran başına kilitleyen Formula 1'de sıra Türkiye'ye geldi. Son olarak 2011'de Intercity Park'ta düzenlenen yarış, 9 yılın ardından yeniden motor sporları tutkunlarını sevindirecek. 10 marka ve 20 pilotun mücadelesinde hangi ismin damalı bayrağı ilk sırada göreceği merakla bekleniyor. Tüm tutkusu ve coşkusuyla motorların çalışmasının beklendiği yarış televizyonda izlenmek isteniyor. Formula 1 (F1) 2020 Türkiye İstanbul Grand Prix'i (GP) yarışı canlı izle seçenekleri haberimizde yer alıyor.


 

İstanbul Grand Prix'i hakkında

Türkiye Grand Prix İstanbul'da yapılan bir Formula 1 otomobil yarışı. 2005-2011 yılları arasında ve 2020 yılında düzenlendi. Yarışlar, Alman mühendis Hermann Tilke'nin tasarladığı İstanbul Park'ta koşulmuştur. Pistte turlar, saatin tersi yönünde atılır. 2006 Türkiye Grand Prix'ni kazanan Felipe Massa'ya ödülü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın vermesi Kıbrıs Cumhuriyeti tarafından kınandı. FIA, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'na 5 milyon dolar ceza verdi. 7 yıllık sözleşme, 2011'de düzenlenen yarışla sona erdi. Düzenlenmeye devam edilmesi için görüşmeler yapıldı ancak dönemin hükûmeti 20 milyon doların yaklaşık 13 milyon dolarını ödemeyi kabul etmediği için görüşmeler olumsuz sonuçlandı. 2020 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın COVID-19 pandemisi nedeniyle büyük ölçüde sekteye uğraması, pek çok yarışın iptal edilmesi, Türkiye'de bir Formula 1 yarışı düzenlenmesini ihtimalini artırdı. Bu süreci genel olarak diğer ülkelere nazaran daha başarılı atlatan bir ülke olan Türkiye'de bir yarış düzenlenebileceği takipçiler tarafından dile getirildi. Pistin 2013 yılından beri sahibi olan İntercity, 29 Temmuz 2020'de yaptığı açıklamada, Formula 1 yönetimiyle görüşmelerin devam ettiğini belirtti. 24 Ağustos'ta Motorsport Türkiye, 25-28 Ağustos arasında resmî açıklamanın yapılacağını belirterek geri dönüşü doğruladı. 25 Ağustos'ta 2020 Türkiye Grand Prix resmen açıklandı. Grand Prix, 13-15 Kasım arasında düzenlenecek.


 

Türkiye Grand Prix'ini kazanan pilotlar ve markalar

2005 Kimi Raikkonen - McLaren
2006 Felipe Massa - Scuderia Ferrari
2007 Felipe Massa - Scuderia Ferrari
2008 Felipe Massa - Scuderia Ferrari
2009 Jenson Button - Brawn GP
2010 Lewis Hamilton - McLaren
2011 Sebastian Vettel - Red Bull Racing


 

Formula 1 Türkiye yarışı canlı izle

Sezonun tüm hızıyla devam ettiği Formula 1'de Türkiye GP'si de dünyada olduğu gibi ülkemizde de ilgiyle izlenecek. Milyonlarca kişinin seyredebilmek adına araştırmalar yaptığı yayın bilgilerine dair detaylar ve izleme yöntemleri aşağıda yer almaktadır. Yurt dışında yaşıyorsanız o ülkedeki kanallardan da izleyebilirsiniz.
 

Türkiye’de F1 yayın hakları S Sport kanalının elinde. S Sport bu hafta sonu sıralama turları ve yarışı kendi kanalı üzerinden yayınlıyor. Aşağıda F1 Türkiye GP canlı izle seçeneklerini sıralıyoruz.


 

1. BeIN Connect

Digiturk üyesi olup Ailenin Yıldızı, Sporun Yıldızı veya Filmin Yıldızı paketlerinden bir tanesine abone olanlar, Formula 1 Türkiye resmi yayıncısı S Sport kanalını izleme hakkına sahipler. Bu üyeler Digiturk online işlem merkezi kullanıcı adı ve şifreleriyle BeIN Connect uygulamasına giriş yaptıktan sonra S Sport kanalı üzerinden istedikleri her yerde sıralama turları veya yarışı izleyebilirler.  ve  uygulamalarını ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

S Sport Digiturk’te 85. kanaldan yayın yapıyor.


2. TV+

Turkcell’in TV+ platformunda Herkes için TV+, Full TV+ Paketi, Evde TV+ Aile Paketi, Evde TV+ Ekstra Paketi paketlerinden bir tanesine sahip olan aboneler S Sport kanalına erişim imkanına sahipler.  veya  uygulamasını mobil cihazınıza kurup daha sonra da telefon numaranız ve şifrenizle uygulamaya giriş yaparak F1 Macaristan GP‘yi canlı izleyebilirsiniz.

S Sport TV+ platformunda 77. kanaldan yayın yapıyor.


3. D-Smart GO

D-Smart’ın mobil içerik servisi olan D-Smart GO, abonelerin S Sport içeriklerine ulaşma imkanı sunuyor. Eğer D-Smart Mega paketi kullanan bir üyeyseniz, D-Smart GO’ya ücretsiz olarak cep telefonu, bilgisayar ve tabletlerinden erişim sağlayabilirsiniz. D-Smart abonesi olmayanlar da aylık 29,9 TL karşılığında D-Smart GO Mega paketine abone olarak spor kanallarına erişim elde edebilirler.  ve  uygulamalarını ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

S Sport D-Smart platformunda 78. kanaldan yayın yapıyor.


4. Tivibu Go

Türk Telekom’un TV platformu Tivibu’nun mobil cihazlar üzerinden izleme imkanı sunan hizmeti Tivibu Go da abonelerine S Sport kanalına erişim imkanı sunuyor. Bunun için Tivibu Go Süper Paket üyesi olmak gerekiyor. Tivibu Go Süper Paket, aylık 12,90 TL’lik ücret karşılığında sunuluyor. Üstelik 5 GB internet paketi de hediye ediliyor. Tabii ki,  veya  uygulamalarını da indirmeniz şart.

S Sport Tivibu platformunda 74. kanaldan yayın yapıyor.



5. Vodafone TV

Vodafone’un TV platformu Vodafone TV;  ve  cihazlarında,  TV ve Smart TV’lerde S Sport kanalını izleme imkanı veriyor. Vodafone TV’de bulunan Full Paket, ayda 9,9 TL karşılığında sunuluyor. Bunun yanı sıra Vodafone aboneleri, sahip oldukları paket dahilinde Vodafone TV’ye ücretsiz erişim imkanı elde ediyor. Eğer Vodafone abonesiyseniz, bu hizmete ücretsiz erişim hakkınızın olup olmadığını kontrol edin.


6. S Sport Plus

S Sport‘un web ve mobil uygulamalar üzerinden sunduğu içerik servisi S Sport Plus üzerinden F1 Macaristan GP 2020 antrenman turları, sıralama turları ve yarışını takip edebilirsiniz. İsteğe göre video mantığında çalışan bu uygulama, kaçırdığınız seansları daha sonra tekrar izleme imkanı da sunuyor.  veya  uygulamasını ücretsiz olarak indirin, daha sonra da  bir tanesini seçin. S Sport Plus aylık abonelik 17,99 TL, yıllık abonelik ise 159,99 TL.



7. F1 TV Pro

Formula 1 yönetimi F1 yarışlarını internet üzerinden canlı olarak yayınlıyor. F1 TV Pro adı verilen servis web sitesi üzerinden, aynı zamanda da  ve  uygulamaları üzerinden hizmet vermeye başladı. Ayda 7.99 avro ya da yıllık 64.99 avro karşılığında F1 yarışlarının tüm antrenman turları, sıralama turları ve yarışlarını internet üzerinden izleyebilirsiniz. F1 TV Pro’da Türkçe anlatım yok, ancak anlatımı kapatarak doğrudan yarışın sesini dinleme imkanınız var. Aynı zamanda istediğiniz pilotun araç kamerasına bağlanarak yarışı oradan izleyebilirsiniz. Bu arada takımların telsiz konuşmaları da bu hizmet karşılığında sunuluyor. Canlı yarış zamanları da erişim paketi içinde yer alıyor.

Dünya çapında F1 yarışlarını yayınlayan tüm kanallar listesine  ulaşabilirsiniz.


 

Formula 1 (F1) Türkiye İstanbul Grand Prix'i saat kaçta ve hangi kanalda?

13 Kasım Cuma

  • 11:00   Formula 1 İstanbul GP 1. Antrenman Turları TV+
  • 15:00    Formula 1 İstanbul GP 2. Antrenman Turları TV+ 


14 Kasım Cumartesi

  • 12:00    Formula 1 İstanbul GP 3. Antrenman Turları TV+
  • 15:00    Formula 1 İstanbul GP Sıralama Turları TV+


15 Kasım Pazar

  • 13:10    Formula 1 İstanbul GP S SPORT


 

Formula 1 pilotlar sıralaması

Pazar günü gerçekleşecek olan Türkiye yarışı öncesinde piotlar sıralaması da merakla öğrenilmek isteniyor. Lewis Hamilton 282 puanla ilk sırada. Takım arkadaşı Valeri Bottas ise 197 puanla ikinci basamakta yer alıyor. Geçen haftanın ardından 162 puanda kalan Max Verstappen üçüncü. Dördüncü Daniel Ricciardo 95 ve beşinci Charles Leclerc 85 puana sahip.

 

1 Lewis Hamilton British Mercedes 282
2 Valtteri Bottas Finnish Mercedes 197
3 Max Verstappen Dutch Red Bull 162
4 Daniel Ricciardo Australian Renault 95
5 Charles Leclerc Monegasque Ferrari 85
6 Sergio Pérez Mexican Racing Point 82
7 Lando Norris British McLaren 69
8 Carlos Sainz Spanish McLaren 65
9 Alexander Albon Thai Red Bull 64
10 Pierre Gasly French AlphaTauri 63
11 Lance Stroll Canadian Racing Point 57
12 Esteban Ocon French Renault 40
13 Daniil Kvyat Russian AlphaTauri 26
14 Sebastian Vettel German Ferrari 18
15 Nico Hülkenberg German Racing Point 10
16 Kimi Räikkönen Finnish Alfa Romeo 4
17 Antonio Giovinazzi Italian Alfa Romeo 4
18 Romain Grosjean French Haas F1 Team 2
19 Kevin Magnussen Danish Haas F1 Team 1
20 Nicholas Latifi Canadian Williams 0



 

Formula 1 markalar sıralaması

Koronavirüs sebebiyle gecikmeli başlayan sezonda Mercedes lider. 479 puanı bulunan dev markayı 226 puanla Red Bull Racing Honda takip ediyor. Üçüncü Renault'un 135 puanı bulunurken hemen arkasından 134 puanla Mclaren Renault ve Racing Poing BWT Mercedes geliyor.
 

1 MERCEDES 479
2 RED BULL RACING HONDA 226
3 RENAULT 135
4 MCLAREN RENAULT 134
5 RACING POINT BWT MERCEDES 134
6 FERRARI 103
7 AlphaTauri 89
8 ALFA ROMEO RACING FERRARI 8
9 HAAS FERRARI 3
10 WILLIAMS MERCEDES 0

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.