Formula 1 sprint yarışı nedir? Nasıl uygulanacak?

Formula 1 sprint yarışı nedir? Nasıl uygulanacak?
Tekrardan bugün Silverstone GP ile uygulanacak sprint yarışı nedir? Nasıl uygulanacak?

Yarışlarda yeni heyecan arayan FIA konseyi'nin 2021 Nisan ayında kabul ettiği sprint yarışı tekrardan bugün Silverstone GP ile uygulanacak.


Formula 1 Sprint Yarışı nedir? Nasıl uygulanacak? 

Cuma, cumartesi ve pazar günlerini kapsayan Formula 1 yarışlarına önümüzdeki Silverstone Grand Prix'iyle beraber sprint yarışı uygulaması eklenecek. Bu sayede, cuma günü tek antrenman düzenlenirken; günün devam eden bölümünde Q1, Q2 ve Q3 formatında sıralama turları yapılacak. Bu sıralama turları, bir gün sonraki sprint yarışındaki genel sıralamayı ilgilendirecek. Cuma günkü sıralama turlarından sonra cumartesi günü sabahı antrenman turu ve hemen akabinde sprint yarışı yapılacak. Sprint yarışları 100 kilometre olmakla beraber pazar günü yapılması planlanan büyük yarışın sıralamasını belirleyecek. Yani takımlar ve pilotlar, 2 günde 2 büyük yarışa giriyor. Ayrıca, sprint yarışlarında podyuma çıkan ilk 3 pilota, sırasıyla 3, 2 ve 1 puan verilecek.


Formula 1 Sprint Yarışı'nı hangi pistlerde göreceğiz? 

FIA yönetiminin kararına göre, sprint yarışı bu yıl Silverstone GP; Interlagos GP ve Monza GP'de uygulanacak. Bu 3 pistteki uygulamada sprint yarışının genel performansı ölçülecek. Rating ve diğer kalemlerde artış sağlanması durumunda, sprint yarışları önümüzdeki yıl bütün pistlerde uygulanabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.