Francis Amuzu kimdir? Fenerbahçe'nin listesindeki Amuzu nereli, hangi takımlarda oynadı ve kaç yaşında

Francis Amuzu kimdir? Fenerbahçe'nin listesindeki Amuzu nereli, hangi takımlarda oynadı ve kaç yaşında
Şampiyonluk yarışında kaybettiği puanlarla geriye düşen ancak BB Erzurumspor galibiyeti ile moral bulan Fenerbahçe'de transfer çalışmaları sürüyor. Sarı lacivertlilerin Anderlecht'te forma giyen Francis Amuzu ile ilgilendiği öne sürüldü. Peki, Francis Amuzu kimdir? Amuzu nereli, hangi takımlarda oynadı ve kaç yaşında? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Devre arasında getirdiği Bright Osayi-Samuel'den sadece 1 gol ve 1 asistlik katkı alan Fenerbahçe'de yeni kanat operasyonu. Sarı lacivertliler gelecek sezon şampiyonluk yarışının içinde güçlü bir şekilde bulunmak ve mutlu sona ulaşmak adına yürttüğü çalışmalarda Anderlecht'in Afrikalı oyuncusu Francis Amuzu'ya göz dikti. İddiaya göre İstanbul temsilcisi genç ismi isteyen dört takımdan biri. Taraftarlar da heyecanlı bir şekilde kendisi hakkında arştırmalara başladı. Peki, Francis Amuzu kimdir? Amuzu nereli, hangi takımlarda oynadı ve kaç yaşında? Detaylar haberimizde yer alıyor.


Francis Amuzu kimdir?

23 Ağustos 1999 tarihinde Gana'nın başkenti Accra'da doğmuştur. 21 yaşındadır. Tam adı Francis Apelete Amuzu'dur. Futbola Belçika'da başladı. SK Heffen, Mechelen, Lierse SK, JMG Lier ve Andrerlecht alt yapılarında oynadı. Son olarak Brüksel ekibinde profesyonel sözleşmesine imza attı. Üç sezondur mor beyazlı formayı giyen Amuzu toplamda 101 maça çıktı ve 7 gol atıp 11 de asist yaptı. Belçika Milli Takımı formasını da U19 ve U21'de toplam 21 kez terletip 4 defa rakip fileleri sarstı. Gana ve Belçika vatandaşlığı bulunmaktadır. Piyasa değeri 3.8 milyon euro olan genç futbolcu yine kariyerinin çoğunluğunu Belçika'da geçiren Theophilus Amuzu'nun oğludur. 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.


francis amuzu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.