Galatasaray Avrupa'da para basıyor

Galatasaray Avrupa'da para basıyor
Şampiyonlar Ligi ayarındaki rakiplerine şans vermeyen Galatasaray, eski günlerini hatırlatıyor. Sarı-kırmızılılar, grubu lider bitirip üst tura direkt yükselmeyi istiyor. Bu yıl oluşturulan statüye göre Avrupa Ligi'nde grupta ikinci olan takım, Şampiyonlar Ligi üçüncüsüyle play-off maçına çıkacak ve son 16 turuna yükselmeye çalışacak. Cimbom aldığı 2 galibiyet ve 1 beraberlikle kasasını da doldurdu. İşte detaylar...

UEFA Avrupa Ligi'nde kendinden kat kat fazla değere sahip takımlarla eşleşen Galatasaray için "İşi zor" yorumları yapılıyordu. Ancak sarı-kırmızılılar önce İtalyan devi Lazio'yu evinde yıktı. Ardından dünyanın en ateşli taraftarlarına sahip Marsilya deplasmanından 1 puanla döndü. Buz gibi gece Lokomotiv Moskova'ya konuk olan Cimbom, galibiyeti tek golle alırken, liderliğini perçinledi. Aslan, şimdi gözünü gruptan lider çıkma hedefine dikti.


DEV EKİPLERLE YARIŞIYOR

Galatasaray, bu sezon Avrupa kupalarında mücadele eden 96 takım arasında kalesini gole kapatmayı başaran 5 takım arasına girdi. Sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Bayern Münih ve Juventus ile Avrupa Ligi'ndeki West Ham ile Konferans Ligi'ndeki Gent takımları gibi kalesini gruplarda gol yememeyi becerdi.

Avrupa kupalarında oynadığı son 7 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik alarak kaybetmeyen Galatasaray 2009'dan (11 maç) bu yana en uzun yenilmezlik serisini yakalamayı başardı.


1.47 MİLYON KAZANDI!

Cimbom, Avrupa Ligi'nde 2 galibiyet, 1 beraberlikle 1 milyon 470 bin euro'yu kasasına koydu. Sarı-kırmızılılar, 1 milyon 260 bin euro galibiyet primi ve 210 bin euro da beraberlik ücretini kasasına koydu. Sarı-kırmızılılar, adını son 16 turuna yazdırmayı da başarırsa 1.2 milyon euro daha alacak. Fotomaç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.