Galatasaray bombayı patlattı! Radamel Falcao kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Galatasaray bombayı patlattı! Radamel Falcao kimdir, kaç yaşında ve nereli?
Jean Michael Seri ile ilk önemli transferini gerçekleştiren Galatasaray, dünyaca ünlü golcü Radamel Falcao ile anlaşmaya vardı.

Uzun süredir ilgilendiği Kolombiyalı golcü için girişimlerini sürdüren Galatasaray mutlu sona ulaştı. Kariyerinde Porto, Atletico Madrid, Chelsea, Manchester United ve Monaco gibi önemli takımlarda forma giyen tecrübeli golcü Falcao artık sarı kırmızılı kulüp için ter dökecek. TRT Spor'un iddiasına göre tamamlanan transfer görüşmelerinde bonservis ödenmemesi ve iki kulübün dünya yıldızının maaşını birlikte vereceği de gelen bilgiler arasında. Bu gelişme sonrasında hem Galatasaray taraftarları hem de tüm spor severler Radamel Falcao kimdir? sorusunu sormaya başladı. Detaylar haberimizde.
 


RADAMEL FALCAO KİMDİR?

10 Şubat 1986 tarihinde Kolombiya Santa Marta'da dünyaya gelen Radamel Falcao'nun, tam adı Radamel Falcao Garcia Zarate'dir. Babası eski futbolcu olan Falcao, 2003 yılında Kolombiya U17 ekibinde oynadığı sırada Arjantinli takım "River Plate'nin kıskancına girdi.

Bir gol krallıktan etti
Ardından takımla sözleşme imzalayan Falcao, 2005-2006 sezonunda sahaya 11 kez çıktı ve 7 kere gol attı. Oynadığı son sezonda ise 32 maçta 13 kez karşı takımın ağlarını sarstı. 2009'da Portekizli "Porto"ya 3 milyon Euro karşılığında geçiş yaptı. "Porto"da oldukça verimli bir dönem geçiren futbolcu, attığı 25 golle Oscar Cardozo'ya karşı 1 gol farkla gol krallığını kaçırdı.

radamel falcao

40 milyona gitti!
2011-2012 sezonunda "Atletico Madrid"in kadrosuna dahil olan Falcao, burada Avrupa Lig Kupasını kazandı. Transfer ücretini tahmin edilenden daha fazla yükselterek 40 milyon Euro'ya çıkararak "Atletico Madrid"e transfer olan Falcao, aldığı paranın hakkını verdi ve 68 maçta 52 gol attı

Avrupa'da gol kralı
Avrupa Ligi'nde "Beşiktaş"a da gol atan futbolcu, 2 yıl üst üste farklı kulüplerde UEFA Avrupa Ligi Şampiyonluğuna şahit oldu. Falcao, attığı gollerle son UEFA Ligi'nde gol kralı ilan edildi. 2011-2012 UEFA Avrupa Ligi'nde çıktığı maçtan daha fazla gol skoru olan futbolcu, 2012 Süper Kupa maçında "Chelsea"ye 3 gol atarak takımına açık ara galibiyet kazandırdı.

Evli ve çocuğu var
2013 yılında bonservis ücretini önceki takımından 20 milyon daha fazla arttırarak 60 milyon Euro'ya Monaco'ya transfer oldu. 2014 yılında ise "Manschester United"a kiralanan Falcao, bir sene sonra "Chelsea"ya kiralandı. Falcao, 2016'da takımı "Monaco"ya geri döndü. 2007'de Arjantinli şarkıcı Lorelei Taron ile dünyaevine giren Falcao, Dominique Garcia Taron adında bir kız babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.