Galatasaray boyun eğmez

Galatasaray boyun eğmez
Galatasaray Başkanı Burak Elmas, düzenlediği basın toplantısıyla gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Galatasaray'ın hakemler eliyle haksızlığa uğradığını kaydeden Elmas, “Herkes bilsin ki Galatasaray hiçbir baskıya boyun eğmez” dedi

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, GS TV'de son haftalarda verilen TFF Disiplin Kurulu cezaları ve MHK atamaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Galatasaray başkanı olmanın çok büyük sorumluluk olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Elmas, “Bugün bu basın toplantısını Galatasaraylılara hitaben yapıyorum. Geçtiğimiz günlerde yaşanan hadiseler sonrası iki Basın Toplantısı, bir de sohbet toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldik. Göreve geldiğimizden bu yana çok konuşmamaya, maçlardan sonra demeç vermemeye, asıl yıldızın takımımız olduğunu öne çıkarmaya çalıştık. Sizlerin önüne çıkmamaya çalışıyoruz ama içinden geçtiğimiz süreçte birtakım hassas konularda sizlerin karşısına çıkmak zorunlu hale geldi. Başkanlığın gereğini yapmak üzere buradayım. Ben ve arkadaşlarımın oturduğu koltuk, sadece bir koltuktan ibaret değildir, Ali Sami Yen ve arkadaşlarının yola çıkarken koyduğu vizyonu, yolda karşılaştıkları zorluklara direnmenin ve sonucunda kulübümüzün bugüne kadar getirdiği değerleri savunma zorunluluğudur. Ali Sami Yen ve arkadaşları, okulda Futbol oynamaları yasak olmasına rağmen, dışarıda yasak olmasına rağmen bunu en iyi yapmak ve Türkiye'ye yaymak, yurt dışında ülkemize başarılar kazanma ideallerinden vazgeçmemişlerdir. Bugün bu basın toplantısından beklentiler çok başka. Bağırmak çağırmak, masaya yumruğunu vurmak... Bunlar camiayı kısa vadeli rahatlatan açıklamalardır. Bugün bunu görmeyeceksiniz” dedi.


Baskılarla baş ederiz

Galatasaray'ın her anlamda baskılara maruz kaldığını fakat bunlarla mücadele edecek güçlerinin olduğunu vurgulayan Elmas, “Biz seçime girerken kısa vadeli başarı ve mutluluk sözü vermedik. Galatasaray'ın içinde bulunduğu zorlu durumdan sürdürülebilir, genç Galatasaraylıların ileride gurur duyacağı bir kulüp oluşturmak için geldik. Bu doğruları yaparak koltuklardan ayrılmak hedefindeyiz. Ben bir Galatasaraylıyım. Yaptığım her hareketin hesabını önce kendi Galatasaraylılık vicdanımıza, üyelerimize ve bütün Galatasaraylılara veriyorum. Öncelik kendi Galatasaray vicdanım. Oturduğumuz koltuğun sorumlulukları var. Bunu bağırarak değil, Ali Sami Yen ve arkadaşları gibi yapmaya çalışıyoruz. Dönem dönem üzerimizde baskılar var. Transfer dönemi olsun başka konular olsun. Bu baskılara ben ve arkadaşlarım boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu.


Türk futbolu dibi gördü

Türk futbolunun kötü yönetilediğini anlatan Elmas, “Bugün Türk futbolu dibi görmüş durumda. TFF ile ilgili geçen basın toplantısında gerekli tüm açıklamaları yaptım. Bu açıklamaların tamamının arkasındayım. Federasyona gittiğimizde sadece kendimiz için değil tüm kulüpler için konuşuyoruz. İlişkilere göre değil, kurallara uyan kararların alındığı, eşit şartlarda mücadele edildiği bir sistem arzu ediyoruz. Bunun için de tüm kulüplerle beraber çalışıyoruz. Sadece kendimize değil tüm kulüplere adalet istiyoruz. Bunu da federasyonun yerine getirmesini istiyoruz. Federasyonun Galatasaray'a verdiği cezalar değil, aynı suçlarda diğer kişilere ve kurumlara vermediği cezalar da önemli” şeklinde konuştu.


5 kişi konuşsun ben de konuşurum

Geçtiğimiz hafta, “Bir konuşursam yer yerinden oynar” sözlerine de açıklık getiren Elmas, “Hakem atamalarında rakiplerimizin iyi yönetmediğini düşündüğü hakemlere verilen cezalarla bizim iyi yönetmediğini düşündüğümüz cezalar bir değil. Bazı hakemlere verilen cezaların da o hakeme mesaj içerdiğini görüyoruz. Galatasaray'ın kötü maç yönettiğini düşündüğü bir hakeme ertesi hafta maç vermenin ne demek olduğunu biliyoruz. Orta hakemi atarken o maça atanan VAR hakeminin kişiliğinin sahadaki hakemin yönetimine nasıl bir mesaj verdiğini biliyoruz. Oradaki dengeleri biliyoruz. TFF'nin mevcut durumundan Kulüpler Birliği'nin hiçbir üyesinin memnun olmadığını görüyoruz. İçeride olan biten her şeyle ilgili herkes konuşuyor. Ben de bazı şeyleri açıkladım. O gün 'Konuştuklarımı açıklarsam yer yerinden oynar' dedikten sonra bana eleştiriler geldi. 'Neden açıklamıyorsun' diye. 6 kişinin olduğu toplantıda oradakilerin onayı olmadan ne konuşulduğunu açıklayamam. Ben o masadaki 5 kişiye her şeyi açıklama yetkisi veriyorum. Onlar da verirlerse ben de açıklarım” ifadelerini kullandı.

burak elmas


Federasyon değişmeli

TFF'nin değişmesi gerektiğini anlatan Burak Elmas, “Galatasaray'ın hakkını bundan sonra gerekli her ortamda savunacağım. Hak, bağırıp çağırarak aranmaz. Geçtiğimiz yıllarda böyle çok yönetici gördüm. Buna bazen bizim kulübümüz de dahil oldu. Galatasarya farklı bir kulüptür. Her durumda kendi hatalarımızın sorumlularını dışarıda aramayız. Hatalarımızı kendi içimizde de değerlendiriyoruz. Federasyonda bir değişime gidilmesi gerekiyor. Kulüpler bunda mutabık. Bizim adımıza yönetenler, bize rağmen yönetiyor. Bu bütün kulüplerin ortak fikri. Hakem atamalarını, disiplin cezalarını yapan kişiler değişse de sorunlar baki kalıyor. Futbolla alakası olmayan liyakatsiz kişilerin görev alması bunu doğuruyor. Kişilerin nefret bazlı durumları verilen cezalara yansıyor. Tüm kulüplerle birlikte hareket edeceğiz. Galatasaray'ın bağırmaktan çağırmaktan çok daha büyük bir misyonu var. Adaletin doğru dağıtıldığı ortamlarda nasıl bir performans gösterdiği Avrupa'daki başarımızla ortadadır. UEFA'da adaletsizliğin kulüpleri nasıl önlemler almak üzere düşündürdüğü görülüyor. Sadece bizler değil diğer bütün büyük kulüpler bu önlemleri almak zorunda kalacak.” dedi.



TFF'nin istifası mecburiyet

TFF'yi istifaya devet etmediğinin de altını çizen Galatasaray Başkanı, “TFF'yi istifaya davet etmiyorum, bu bir mecburiyet. Kulüplerin iradesine rağmen bu görevi sürdürüyorlar. Federasyondaki görüşmede söylediklerimi açıklamak için oradaki insanlara izin veriyorum. Sizler o izni alırsanız büyük mutlulukla konuşulanları açıklarım. Ama ortalığı yakıp yıkmak için nezaketimden ödün vermem” şeklinde konuştu.

burak elmas



Kimse bizi engelleyemez

Kimsenin Galatasaray'ı engelleyemeyeceğini vurgulayan Burak Elmas, Fatih Terim ve İrfan Can Kahveci'ye verilen ceza arasında bir kıyaslama yaparak basın toplantısı yapmadığını da vurguladı. Elmas, “Bu toplantıyı yapma sebebim sadece İrfan Can Kahveci'ye ve Fatih Terim'e verilen cezalar değil. Konu Galatasaray olunca cezaların hep üst sınırdan veriliyor olmasıdır. Oraya daha yakın olan kişi ve kurumlara verilen cezaların ise alt sınırdan verildiğini görüyoruz. Bize neden daha az ceza verilmiyor demiyoruz. Cezalarda tutarlılık olmasını istiyoruz. Göreve geldiğimizden beri camiayı birleştirmek için büyük çaba sarf ediyoruz. Masaya daha güçlü oturabilmemiz için camiamızın bize güvenmesi ve bizimle birlikte hareket etmesi lazım. Camiamızdan bizimle birlikte tepki vermelerinin gerekliliği istersek bunu açıklarız. Radikal kararlarımızla ilgili bu kararların altyapısını hazırlayıp açıkladığımız ya da açıklamadan hemen önce zaman öğrenirsiniz. Seçim süreci ve seçildikten sonra hiçbir zaman ilk sezonda şampiyonluk sözü vermedim. İleriye taşınabilecek bir başarı modeli sözü verdim. Şu anda 5 senelik bir plan içinde hareket eden tek kulüp Galatasaray. Bugün bu planın önündeki en büyük engel futbolu yönetenlerdir. Bu engeli ortadan kaldıramayacağımıza göre bizi engellememeleri için elimizden geleni yapacağız. Bütün kulüplerin sorunudur bu. Hep birlikte bu engele karşı mücadele edeceğiz. Bu engeller öyle ya da böyle kalkacak” dedi.
 

HAKAN SONGUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.