Galatasaray'dan Avrupa'da muhteşem başlangıç

Galatasaray'dan Avrupa'da muhteşem başlangıç
Bu sezon evinde bol gollü maçlar çıkaran Galatasaray'ın son kurbanı Lokomotiv Moskova oldu! Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk mücadelesinde Rus ekibini ağırlayan temsilcimiz Rodrigues ile maçın başında öne geçti. Frikikten Eren Derdiyok'un golüyle farkı ikiye çıkaran Terim'in aslanları Selçuk İnan'ın penaltısıyla geceye nokta koydu ve 3 puanı almayı bildi. Düne dair tek olumsuz nokta Ndiaye'nin kırmızı kart görmesi oldu.

Avrupa Fatihi dün bir kez daha İstanbul'da kükredi. Fatih Terim'in öğrencileri Rus kulübü Lokomotiv Moskova'ya sahayı dar etti. Rodrigues'in bilindik içeri kat edip yaptığı vuruşlardan biriyle öne geçen sarı kırmızılılar ilk yarıyo 1-0 önde kapattı. Temsilcimiz her ne kadar ikinci yarıda istediği gibi başlamasa da Eren Derdiyok imdada yetişti ve kendisinden daha önce belki de görülmeyecek bir frikik golü ile skoru 2-0'a taşıdı. Badou Ndiaye'nin kırmızısıyla sarsılan Galatasaray'da Selçuk İnan penaltı atışıyla skoru tayin etti: 3-0. Böylelikle D grubuna 3 puanla başlayan Aslan rakibine karşı ikili averajda da önemli bir üstünlüğü ele geçirdi.
 

Maçtan dakikalar


Taraftarının harika desteğiyle mücadeleye hızlı başlayan Galatasaray'ın ilk golü 9. dakikada geldi. Garry Rodrigues, ceza sahasına girerken etkili bir şut çıkardı ve takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Golün ardından daha çok Galatasaray yarı sahasında görünen Lokomotif Moskova duran toplardan pozisyonlar bulsa da skoru değiştiremedi. İlk yarı temsilcimizin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya da konuk ekip beraberlik golünü bulma adına etkili başladı.
 

Eren'den nefis gol


67. dakikada Emre Akbaba ceza sahasına doğru hareketlenirken düşürüldü. Hakem faul kararı verdi. Topun başına Eren Derdiyok ve Emre Akbaba geçti. Eren kalecinin sağına doğru yerden sert bir şut çıkardı ve harika bir golle Galatasaray'ı 2-0 öne geçirdi.

Mücadelenin kalan dakikalarında konuk ekip skoru değiştirmek için çabaladı. 90+4. dakikada Galatasaray yakaladığı kontrada Emre Akbaba ile penaltı kazandı ve oyuna sonradan giren Selçuk İnan farkı 3'e çıkardı.

Zorlu mücadeleyi 3-0 kazanan temsilcimiz Şampiyonlar Ligi'ne rüya gibi bir başlangıç yaptı.

garry rodrigues
 

Ndiaye Portekiz'de cezalı


Galatasaray'ın Senegalli futbolcusu Badou Ndiaye, Lokomotiv Moskova maçında çift sarı kart sonucunda 87. dakikada kırmızı kartla oyundan atıldı. Ndiaye, ikinci haftada deplasmandaki Porto maçında takımını yalnız bırakacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde evinde Lokomotiv Moskova'yı 3-0 mağlup eden Galatasaray, Badou Ndiaye'yi kaybetti. İlk olarak 42. dakikada sarı kart gören Ndiaye, 87. dakikada da ikinci sarı kartını gördü. Bunun sonucunda mücadelenin hakemi Gianluca Rocchi, Senegalli futbolcuya kırmızı kartını gösterdi. Ndiaye, 3 Ekim'de deplasmanda oynanacak Porto karşılaşmasında takımını yalnız bırakacak.

.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.