Galatasaray'ın rakibi Akhisar Belediyespor| Maç saat kaçta ve hangi kanalda muhtemel 11'ler

Galatasaray'ın rakibi Akhisar Belediyespor| Maç saat kaçta ve hangi kanalda muhtemel 11'ler
Spor Toto Süper Lig'de çalkantılı günlerden geçen Galatasaray evinde Akhisar Belediyespor'u ağırlıyor. Sarı kırmızılılar sahadan galip ayrılırsa maç fazlasıyla lider olup rakiplerinin kaybetmesini bekleyecek. Ama olası bir yenilgi sonrası kazan daha da kaynayacak gibi görünüyor. Peki Galatasaray Akhisar Belediyespor maçı saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak? İşte detaylar...

Galatasaray, 2012-2013 sezonunda İstanbul'da 3-0, Manisa'da 2-1'lik skorlarla galip geldi. 2013-2014'te Manisa'daki maçı ev sahibi ekip 2-1 kazandı, İstanbul'da sarı-kırmızılılar, rakibini 6-1 mağlup etti. 2014-2015'teki müsabakalarda gülen taraf, İstanbul'da 2-1, deplasmanda da 2-0'lık skorlarla Galatasaray oldu. 2015-2016'daki maçlarda Galatasaray, evinde 3-2, deplasmanda da 2-1'lik skorlarla galip geldi.

Geçen sezonun ilk yarısında Manisa'da yapılan müsabakada 3 puanı 3-1'lik skorla konuk Galatasaray hanesine yazdırdı. İstanbul'daki karşılaşmayı da 6-0 kazanan sarı-kırmızılı ekip, rekabetteki en farklı skora imza attı.

Galatasaray Akhisarspor maçı ne zaman saat kaçta?
Süper Lig 15’inci hafta mücadelesinde bu akşam saat 19.30’da Türk Telekom Stadyumu’nda Teleset Mobilya Akhisarspor’u konuk edecek Galatasaray’da tek hedef sahadan galibiyetle ayrılmak. Mücadele beIN Sports 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Derbide ezeli rakibi Beşiktaş’a 3-0 mağlup olan ve liderliği Medipol Başakşehir’e kaptıran Galatasaray, Akhisar maçına mutlak galibiyet parolası ile hazırlanıyor. Florya’da moralleri yüksek tutmaya çalışan teknik direktör Igor Tudor, "Beşiktaş derbisini geride bırakmamız lazım. İlk yarıda oynayacağımız üç maç kaldı. Bu 270 dakika bizim için çok önemli. Belki de şampiyonluğun en kritik maçları. Bu maçları kesinlikle kayıpsız geçmemiz gerekiyor" diyerek oyuncularını motive etti.

MORALLER YERİNE GELDİ
Galatasaray Kulübü, hafta içinde Dünya Engelliler Haftası etkinliği olarak geliri Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’na bırakılmak üzere özel bir balo düzenlemişti. Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılı kulübün yönetim kurulu üyeleri, futbol takımı oyuncuları, teknik direktör Igor Tudor, Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncuları ile teknik heyeti ve çok sayıda davetlinin hazır bulunduğu baloda, başkan Dursun Özbek ve oyuncular arasında geçen samimi diyalogların sonrasında futbolcuların moralleri yükseldi.

DENAYER YERİNE LINNES
Galatasaray’da Tolga Cigerci ve Iasmin Latovlevici dışında sakat oyuncu bulunmazken, Igor Tudor’un Teleset Mobilya Akhisarspor maçına aynı sistemle çıkacağı öğrenildi. Beşiktaş karşısında Denayer’i sol bek oynatan Igor Tudor’un, Akhisar karşısında hücum gücü daha yüksek olan Martin Linnes’e görev vermesi bekleniyor.

YASİN ÖZTEKİN YİNE İLK 11 ÇIKABİLİR
Hırvat teknik adamın, ligde Aytemiz Alanyaspor, kupada ise Sivas Belediyespor’a karşı gösterdiği iyi oyun ve idmanlardaki özverili çalışması sebebiyle Yasin Öztekin’i, Beşiktaş maçında son vuruşlarından memnun kalmadığı Garry Rodrigues yerine ilk 11’e alabileceği belirtiliyor.

GALATASARAY - AKHİSARSPOR ARASINDAKİ İSTATİSTİKLER
İki takım Süper Lig'de 10 kez karşı karşıya gelirken, Galatasaray bu maçların dokuzunu kazandı ve sadece bir kez yenildi.
Galatasaray, Teleset Mobilya Akhisarspor ile iç sahada oynadığı beş lig maçını da kazanırken, bu maçlarda toplamda 20 gol attı ve sadece dört gol yedi. Galatasaray, toplamda ise Akhisarspor'a ligde 30 gol attı. Manisa ekibinin Süper Lig tarihinde daha fazla gol yedi başka bir rakibi yok.
Galatasaray, Süper Lig'de oynadığı son beş maçın sadece ikisini kazanabildi ve üçünü kaybetti. Sarı kırmızılılar bundan önceki 13 lig maçında yenilmemişti. Ancak Galatasaray, evinde dokuz maçtır yenilmiyor ve son altı iç saha maçının dördünde gol yemedi. Akhisarspor ise Süper Lig'de altı maçtır kazanamıyor; bu, Okan Buruk dönemindeki en uzun maç kazanamama serisi. Manisa ekibi Süper Lig'de dört maçtır gol atamıyor. Akhisarspor, Yeni Malatyaspor ile birlikte ligde en uzun süredir gol atamayan iki takımdan biri.
Akhisarspor ligde son yedi deplasman maçının sadece birini kazanabildi ve bu maçların dördünde gol atamadı. Bu sezon iç sahada Başakşehir ile birlikte Süper Lig'in en fazla puan toplayan takımı olan Galatasaray, aynı zamanda evinde Beşiktaş ile birlikte en az gol yiyen iki takımdan biri. Akhisarspor'un bu sezon Süper Lig'de attığı ve yediği gollerin tamamı ceza sahası içinden geldi. Akhisarspor bu sezon ligde maçların ilk yarılarında en az gol atan dört takımdan biriyken, Galatasaray bu alanda Bursaspor ve Fenerbahçe'nin ardından ikinci sırada yer alıyor.
Galatasaray bu sezon ligde rakip ceza sahalarında topla en fazla buluşan ve isabetli şut atan takım. Akhisarspor ise bu iki alanda ligin sondan ikinci sırasında yer alıyor. Galatasaray bu sezon ligde iç sahada hiçbir maçta geri düşmedi ve öne geçtiği altı maçı da kazandı. Akhisarspor ise deplasmanda geri düştüğü beş lig maçından bir puan çıkarabildi. Akhisarspor'un ligde attığı son dört golün üçü duran toplardan geldi. Galatasaray ise bu sezon Osmanlıspor ve Trabzonspor'un ardından ligde duran toplardan en fazla gol yiyen üçüncü takım. Bafetimbi Gomis bu sezon Süper Lig'in en golcü ismi. Gomis ligdeki son dört maçında beş gole direkt katkıda bulundu.
Akhisarspor'un ligde deplasmanda attığı son dört golün üçü Paolo Henrique'den geldi. Ancak Manisa ekibi son deplasman golünü 28 Ekim'de Başakşehir'e atmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.