Galatasaray'ın yeni başkanı kim olacak? Adaylar kim ve seçim sonucu

Galatasaray'ın yeni başkanı kim olacak? Adaylar kim ve seçim sonucu
Sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray'da sıra başkan seçiminde. Sarı kırmızılılarda 4 aday var. Mustafa Cengiz, Dursun Özbek, Ozan Korkut ve Ali Fatinoğlu. Peki hangisi başkan olacak? İşte detaylar...

Dönemin başkanı Dursun Özbek'in aldığı olağanüstü kongre kararı sonrasında yapılan seçimde göreve gelen Mustafa Cengiz takımı şampiyonluğa ulaştırmıştı. Bugün de sezon sonu için belirlenen kongre için geri sayım başladı. Saat 10.00'da başlayacak olan oy verme işlemlerinin ardından Galatasaray'ın yeni başkanı belli olacak.

38. başkan seçilebilir
Bugün yapılacak olan seçimlerle birlikte Galatasaray'ın 38. başkanı da belirlenebilecek. Ozan Korkut veya Ali Fatinoğlu seçilirse sarı-kırmızılılar, bünyesinden 38. başkanını çıkarmış olacak. Aidatlarını yatırmış 8 bin 181 üye oylarını 20 sandıkta kullanacak. Oy verme işlemi 15.00'e kadar devam edecek. Sandıkların kapanmasının ardından 4 adayın oylarının sayımına geçilecek ve yeni başkan belirlenecek.

Rekor Sami Yen'de
Sarı-kırmızılıların 113 yıllık tarihinde şimdiye dek 37 farklı kişi başkanlık yaptı. Kulübün kurucusu ve ilk başkanı olan Ali Sami Yen, en uzun süre bu görevde kalan isim konumunda bulunuyor. Ali Sami Yen, 1905-1918 yılları arasında art arda 13 yıl başkanlık görevini sürdürdü. 1925'te de 1 yıl başkanlık yaptı. Efsane başkan toplamda 14 yıl koltuğa oturdu.

Yoğun güvenlik önlemleri alındı
Galatasaray Lisesi'nde yapılacak başkanlık seçimi için geniş güvenlik önlemleri alınacak. Hem özel hem resmi güvenlik görevlileri yer alacak. Sadece lisenin içinde değil, kulislerin yoğun olduğu Çiçek Pasajı ve Nevizade'de de tedbirler elden bırakılmayacak.

Son kez görüştüler
Galatasaray'da başkan adayları Mustafa Cengiz, Dursun Özbek, Ozan Korkut ve Ali Fatinoğlu dün çeşitli organizasyonlarda üyelerle bir araya geldi. 4 başkan adayı projelerini son kez anlatarak üyelerden oy istediler. Başkanlar artık gözlerini tamamen bugüne çevirdi. Seçim saatini beklemeye koyuldular.

Terim oy kullanamıyor
Sarı-kırmızılı kulüpte oy kullanma hakkı olan 8 bin 181 üye bulunuyor. Seçim günü 4500-5000 arası katılım bekleniyor. Kulüpte 25 yılını dolduran Fatih Terim aynı zamanda Divan Kurulu üyesi. Ancak İmparator, kulüpte şu anda profesyonel olarak çalıştığı için Tüzük'teki 122. maddeye göre oy kullanma hakkına sahip değil.

.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.