Galatasaray'ın yeni transferi şampiyonluk kutlamasında

Galatasaray'ın yeni transferi şampiyonluk kutlamasında
Dün akşam Başakşehir'i 2-1 yenerek 22. şampiyonluğuna ulaşan Galatasaray'da büyük bir coşku yaşanırken kutlamlara gelen bir isim transfer habericisi oldu.

33 hafta süren şampiyonluk yarışını bitime bir maç kala Başakşehir'in elinden alan Galatasaray dün bir kez daha büyük sevinç yaşadı. Fatih Terim'in öğrencileri 1-0 geriye düştüğü maçta Onyekuru ve Belhanda'nın golleriyle rakibini 2-1 mağlup etmeyi bildi ve 2018-2019 şampiyonu oldu. Stadyumdaki 55 bin ve ekrandaki milyonlarca taraftarın sevinci görülmeye değerdi. Kutalmalarda yer alan bir futbolcu da gelecek sezon için müjde gibiydi.

Dün takımının beraberliği sağlamasına vesile olan golü atan Younes Belhanda ve yedek kulübesinde oturan Ömer Bayram'ın yakın arkadaşı Abdenasser El Khayati karşılaşmayı tribünde takip etti. Maçın bitiş düdüğü ile birlikte sahaya inen Faslı yıldız arkadaşlarını tebrik etti ve fotoğraf çektirerek bu kareleri sosyal medyada paylaştı.

el khayati

Buraya kadar her şey normal gözükebilir ancak Hollanda basını bundan çok daha fazlası olduğunu dile getiriyor. Bu sezon Eredivisie'de fırtına gibi esen ve 20 gol atıp 12 de asist yapan El Khayati'nin önümüzdeki sezon Galatasaray forması giymesi büyük bir olasılık olarak gözüküyor.

abdenasser el khayati

Devre arasında adı Trabzonspor ile de anılan El Khayati'nin Müslüman olması da Türkiye'ye transferinde etken teşkil edebilir. Tecrübeli oyuncunun sözleşmesi gelecek sezon sonunda sona eriyor. Faslı oyuncu da yaptığı açıklamada artık para konusunda kendisine iyi gelen tekliflere açık olduğunu dile getirmişti.

El Khayati'nin ön plana çıkan kişisel özellikleri
- Müslüman: Türkiye'ye bu konuda kolay uyum sağlayacaktır.
- Mütevazi bir yaşama sahip: İstanbul'un renkli hayatının aksine sakin bir hayatı var.
- Takımdaki Afrikalı oyuncular: Galatasaray'ın kadrosunda birçok Afrikalı futbolcu bulunuyor. El Khayati için bu da bir avantaj olarak sayılabilir.
- Taraftarla iç içe: Futboluyla saha içinde konuşulan Faslı futbolcu taraftarla bir bütün olması ve iletişim kurmasıyla ön plana çıkıyor
- Baklava hayranı: Vakit buldukça Den Haag'daki Türk tatlıcısına gidiyor. 

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.