Galatasaray santraforunu buldu

Galatasaray santraforunu buldu
Trabzonspor karşısında aldığı 4-0'lık hezimetin yanısıra ileri uçtaki verimsizlik sebebiyle yeni arayışlara giren Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim Onyekuru'yu forvete sürecek. Nijeryalı yıldız Eren'in de alternatifi olacak.

Galatasaray'da Burak Yılmaz modeli denenecek. Daha önce Şenol Güneş'in Trabzonspor'da kanat oynatmaya başlayıp sonrasında gol krallığı yaşayacak bir santrafor haline getirdiği Burak Yılmaz'ın ardından bu kez de Onyekuru'da aynı yönteme gidilecek. Gomis sonrası adeta yetim kalan santrafor bölgesi için taraftarlar da bir an önce çözüm bulunmasını istiyor.

Yeteneği var
Galatasaray'da forma giydiği 4 maçta 2 kez fileleri havalandıran Henry Onyekuru, golü koklama ve gol yollarına girme konusunda oldukça başarılı bir isim.

Muğdat da olabilir
Cimbom'un forvette diğer alternatifi Muğdat Çelik... Akhisar'dan alınan yetenekli oyuncu, kariyerinde 7'si Süper Lig'de olmak üzere 86 gol attı. Asıl mevkisi forvet olan Muğdat'ı teknik direktörleri daha çok kanatlarda ya da yardımcı forvet olarak değerlendirdi.

En son 9 sezon önce
Cimbom, 2009-2010 sezonundan bu yana ilk defa yaz transfer döneminde golcü transferi yapmadı. Sarı-kırmızılı takım o sezon transferde Abdul Kader Keita ve Elano Blumer için toplamda 14.5 milyon euro harcamış, golcü olarak ise Milan Baros ve Shabani Nonda ile devam etme kararı almıştı.

Forvete yıldız yağdı
Galatasaray sonraki yıllarda her yaz en az bir forveti kadrosuna kattı. Elmander, Burak Yılmaz, Mehmet Batdal, Umut Bulut, Podolski, Pandev, Eren Derdiyok ve son olarak Bafetimbi Gomis bunlardan bazıları. Gomis'i 6 milyon euro'ya Al Hilal'e satan sarı-kırmızılı yönetim, birçok isimle görüşmesine rağmen ücrette anlaşamayınca yaz transferini golcü almadan kapattı.
.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.