Galatasaray transfer haberi: Valmir Veliu kimdir, kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı

Galatasaray transfer haberi: Valmir Veliu kimdir, kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı
Geçen sezon Beşiktaş'ın devrede olduğu Valmir Veliu için bu kez de Galatasaray harekete geçti. Ocak ayı transfer döneminde kadrosuna takviye yapmak isteyen Cimbom'da Fatih Terim raporunu hazırladı. Kosovalı genç oyuncuyu da listeye yazdı. Peki, Valmir Veliu kimdir, kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı? Son dakika Galatasaray transfer haberi ve detayları burada.

Lider Trabzonspor ile arasında 9 puan fark bulunan Galatasaray'da transfer çalışmaları sürüyor. Devre arasında revizyon gerçekleştirmek isteyen sarı kırmızılılarda Ryan Babel'i göndermek isteyen Fatih Terim, Hollandalı kanat oyuncusunun yerini Kosvoalı genç yıldızla doldurmak amacında. Geçtiğimiz sezon Beşiktaş tarafından da istenen Valmir Veliu için sarı kırmızılılar hareketa başlıyor. Taraftarlar da kendisi hakkında araştırmalarda bulunuyor ve bilgileri öğrenmek istiyor. Peki, Valmir Veliu kimdir, kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı? Son dakika Galatasaray transfer haberi ve detayları burada.



Valmir Veliu kimdir?

Kosova'daki anti-faşist ayaklanmanın organizatörlerinden biri olan ve öldükten sonra da halkın kahramanı nilanı verilen Ramiz Sadiku'nun adının verildiği FK Ramiz Sadiku kulübünde futbola başlayan Valmir Valieu 4 Haziran 2000 tarihinde Kosova'da doğdu. Valieu 21 yaşında. 2018-2019 sezonunda FC Llapi'ye transfer oldu. Kariyerinde çıktığı 95 maçta 17 gol atıp 19 da asist yaptı. Kosova Ümit Milli Takımı ile 7 karşılaşmada mücadele ederken A Milli Takım seviyesinde ise 1 defa forma giydi. Piyasa değeri 200 bin euro olarak gözüken genç futbolcunun 2023 yılına kadar kontratı bulunuyor.


valmir veliu


 

BEŞİKTAŞ SCOUTLARININ MARKAJINDA

Kosova U21 takımıyla 7 maça çıktıktan sonra 54 yaşındaki teknik adam Primoz Gliha tarafından A Milli Takıma dahil edilen Veliu'nin kendi kulübü Llapi'de 14 maçta 5 gol 3 asist yapması Süper Lig devlerinin de dikkatini çekerken, 21 yaşındaki futbolcuyu Beşiktaş'ın scoutlarının markaj altına aldığı bildirildi.

G.Fürth, Schalke ve Freiburg'un göz hapsine aldığı Valmir Veliu için elini çabuk tutmak isteyen siyah beyazlılar oyuncunun menajeri Rahman Kıçe'yle temasa geçerken, Arda Turan'ı teknik heyete katmak isteyen Fatih Terim'in de Veliu alternatifini değerlendirdiği ifade edildi.

valmir veliu


FATİH TERİM'DEN YÖNETİME: ELİNİZİ ÇABUK TUTUN

Hem Galatasaray'da hem de milli takımda oynadığı futbolla Fransız ekiplerini peşinden koşturan Kerem Aktürkoğlu'nu astronomik bonservis ücretiyle satmaya hazırlanan Galatasaray'ın Valmir Veliu ile yeni bir yıldız yaratma peşinde olduğu aktarılırken, oyuncunun hızından ve yeteneklerinden çok etkilenen Terim'in yönetime 'elinizi çabuk tutun' bilgisini ilettiği vurgulandı.


"KOSOVA'NIN EN İYİSİ"

Topla dripling konusunda 'ülkesinin en iyisi' yakıştırmaları alan Veliu, İsviçre ile oynanan hazırlık maçında 34.1 km/s hızına ulaşırken, bu istatistik Meksika'da yapılan bir araştırmaya göre dünyanın en hızlı 10 futbolcusu arasına girmesine yeterli oldu. Hız anlamında Ronaldo (33,6) ve Messi'yi (32,5) kapışan süper yeteneğin ocak ayında Süper Lig'e geleceği tahmin edilirken, menajer Rahman Kıçe'nin Veliu için en doğru kararı vereceği teklifleri değerlendirmeye aldığı bilgisine ulaşıldı. (Akşam)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.