Galatasaray Yusuf Barası'nın peşinde

Galatasaray Yusuf Barası'nın peşinde
Bu sezon istemediği bir konumda bulunan ancak Avrupa'da eski günlerine dönen Galatasaray'da ocak ayı transfer harekatı sürüyor. Sarı kırmızılılar sezon başında gerçekleştirdiği gençleşme operasyonunu bu ay da sürdürecek. Listedeki isimlerden biri ise Yusuf Barası oldu.

Lider Trabzonspor'un bir hayli gerisinde kalarak şampiyonluk yarışında yara alan Galatasaray'da kış transfer dönemi iple çekiliyordu. Fatih Terim'in raporu ve izleme ekibinin de onayı ile belirlenen isimlere yönelen sarı kırmızılılarda daha önce birçok kez gündeme gelen Yusuf Barası yine ilk sıralardaki yerini koruyor. Hollanda'nın AZ Alkmaar takımında forma giyen gurbetçi futbolcu için girişimde bulunulacak.



Terim istiyor

Galatasaray'da ocak ayı harekatı başladı. Sezon başındaki gençleşme aşısını sürdürmek ve geleceğe yönelik bir takım yaratmak isteyen Fatih Terim'in üzerinde durduğu isimler arasında Hollanda'da top koşturan gurbetçi oyuncu bulunuyor. Ümit Milli Takımımızın da formasını giyen Yusuf Barası için daha önce birçok haber basında yer almıştı. Genç futbolcunun transferine büyük önem veren Aslan ilk temasları gerçekleştirdi. Şartların oluşması halinde ise resmi teklif yapılacak.

yusuf barası


 

Bu sezon A takımda

Hollanda'da AZ Alkmaar forması giyen Yusuf Barası, alt yapısından yetiştiği takımında bu sezon süre almaya başladı. 3 maçta toplam 53 dakika oynayan ve Jong AZ'de de kendini göstermeyi başaran 18 yaşındaki oyuncu kendisini Pascal Jansen'e kabul ettirdi. Son dönemde birçok ismi yüksek bonservislerle büyük takımlara gönderen AZ'de Yusuf için de beklentiler aynı doğrultuda ilerliyor.


 

Yusuf Barası kimdir?

AZ Alkmaar futbolcusu Yusuf Barası 31 Mart 2003 tarihinde Hollanda'nın Alkmaar şehrinde Bingöl asıllı bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Futbola da doğduğu şehrin takımı AZ Alkmaar'da başladı. Alt yapısında eğitim aldığı kulübünde resmi maçlara Jong AZ ile çıkmaya başladı. İlk etapta çok fazla süre almasa da A takıma yükselen takım arkadaşlarının ardından özellikle bu sezon adından söz ettirmeyi başardı. 17 maçta 5 gol ve 1 de asist yapan Barası ayrıca UEFA Avupra Konferans Ligi'nde de maç kadrosuna dahil oldu ancak sahaya adım atamadı. Kulüpte yeteneğinden emin olunulan ve geleceği yönünde beklentilerin yüksek olduğu milli futbolcu, ay yıldızlı formayı da terletmeyi sürdürüyor.

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.