Galatasaray'a Danimarkalı istatistik canavarı! Matt O’Riley kimdir?

Galatasaray'a Danimarkalı istatistik canavarı! Matt O’Riley kimdir?
Transfer döneminin bitmesine kısa bir süre kala Derrick Köhn'e imza attırmak isteyen Galatasaray, eğer fırsat olursa nefes kesecek hamle gerçekleştirebilir. Gündemdeki isim ise Matt O’Riley. Peki, Matt O’Riley kimdir? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Bu sezon transfer ettiği bazı yıldızlardan istediği verimi alamayan Galatasaray'da skor katkısı da bu kapsamda kısıtlı kaldı. Yüksek maaş da ödeyen Cimbom'da özellikle Tete ve Ziyech'in sayısal anlamda geride kalması Okan Buruk'un elini zayıflattı. Ndombdele'nin de yer aldığı listede 3 isme de teklif gelmedi ve takımda yer almaya devam edecekler. Ancak yönetim Derrick Köhn hamlesi sonrası fırsat olursa veya zaman kalırsa yeni bir girişim hazırlığında. Eğer olmazsa da yazın tekrar harekete geçilecek. Listedeki oyuncu ise Matt O’Riley. Peki, Matt O’Riley kimdir? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Tam bir istatistik canavarı

Galatasaray'ın listesinde yer alan Matt O’Riley bu sezon adeta istatistikleri kırıp geçirdi. Yıldız oyuncu çıktığı 32 maçta 10 kez fileleri sarsıp 12 de asist yapma başarısı gösterdi. Takımına orta sahada liderlik de yapan genç futbolcunun piyasa değeri ise 13 milyon euroya fırladı. Yönetim, 30 milyon euroya satılan Sacha Boey sonrası yatırımlık bir isim üzerinde çalışıyordu. O'Riley eğer bu kış olmazsa yazın için harekete geçilecek.

Matt O'Riley kimdir?

Tam adı Matthew Sean O'Riley olan Matt O'Riley, 21 Kasım 2000 tarihinde İngiltere'nin başkenti Londra'da doğdu. Danimarkalı futbolcunun futboldaki ilk durağı NPL oldu. Ardından da Fulham alt yapısına geçiş yaptı. Burada A takıma kadar yükseldi. 2021 kışında MK Dons'a imza attı. 54 karşılaşmada 10 gol ve 8 asiste dikkat çekti. Buradan 1.8 milyon euro karşılığında İskoç devi Celtic'e geçiş yaptı. Premiership'te 3 sezondur mücadele eden yıldız futbolcu, 19 karşılaşmada 16 gol attı ve 20 asist yaptı. Kariyerinde 2 İskoç şampiyonluğı, 1 İskoçya Lig Kupası ve 1 İskoç Kupası bulunmaktadır. 1 kez Danimarka Milli Takımı için sahaya çıktı.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.