Galatasaray'ın istediği Amadou Diawara kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı

Galatasaray'ın istediği Amadou Diawara kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı
Fatih Terim sonrası yoluna Domenec Torrent ile devam eden Galatasaray'da gündemin bir numaralı maddesi transfer. Hatayspor karşısında alınan mağlubiyet sonrası küme düşme hattı ile arasında sadece 6 puan bulunan sarı kırmızılılarda teknik heyet ve izleme komitesinin onayından geçen isimler için girişimler gerçekleştiriliyor. O futbolculardan biri de Amadou Diawara oldu ve taraftarları da heyecanlandırdı. Peki, Galatasaray'ın istediği Amadou Diawara kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Det

Bu sezon performansıyla hayal kırıklığı yaşatan Galatasaray'da ligin geri kalan dönemini en iyi şekilde geçirmek ve gelecek sene için çalışmalar sürüyor. Cimbom daha önce Fatih Terim döneminde belirlenen isimler de dahil olmak üzere Domenec Torrent ve izleme ekibinin de onayından geçen futbolcularla ilgili olarak temaslarına devam ediyor. Yönetim birçok oyuncunun menajeri ve kulübü ile görüşmelerde bulunurken en öne çıkan isimlerden biri de şu an Afrika Uluslar Kupası'nda bulunan Amadou Diawara oldu. Ön libero mevklisinde forma giyen Diawara'nın transfer ihtimali taraftarları da heyecanlandırdı ve kendisi hakkında çok sayıda kişi araştırmalarda bulunuyor.  Peki, Galatasaray'ın istediği Amadou Diawara kimdir? Amadou Diawara aç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Mourinho ile sorunu var!

Fanatik'ten Metin Karabaş'ın haberine göre Galatasaray Yönetimi, Torrent'in de kadrosunda görmeyi istediği 24 yaşındaki Gineli futbolcuyu kiralamak için düğmeye bastı. Roma'da kadro dışı kalan ve şu sıralarda ülkesiyle Afrika Kupası'nda mücadele eden genç oyuncunun İtalya'ya geri dönmesi bekleniyor. Roma ile yapılan görüşmelerde herhangi bir sorun olmadığı, diğer teklifleri de değerlendirmek isteyen Diawara'nın vereceği cevabın, bu transfer girişimindeki sonucu belirleyeceği bildirildi. Amadou Diawara, Fatih Terim döneminde de Galatasaray'ın ısrarla istediği oyunculardan biriydi. Özellikle hocası Mourinho ile yaşadığı sorunların ardından kadro dışı kalınca, Terim meslektaşı ile temasa geçerek ilgisini iletti, ancak kulüpler bir türlü ortak noktada buluşamadı. Bu kez Torrent döneminde Diawara'nın Galatasaray'a transferi yüksek ihtimal görünüyor. Sarı-Kırmızılılar, genç oyuncuyla 6 numara krizini çözüp, diğer taraftan da bir 8 numara için temasları sıklaştırmaya hazırlanıyor.

amadou diawara galatasaray
 

Amadou Diawara kimdir?

17 Temmuz 1997 tarihinde Gine'nin başkenti Konakri'de doğan Amadou Diawara futbol hayatına Syli Authentic ile adım attı. 2012-2014 yılları arasında FC Sequence'de oynadıktan sonra ilk yurt dışı deneyimini San Marinp ile yaşadı. Buradaki peformansı kendisini Bologna'ya götürdü ve transferi 600 bin euroya tamamlandı. Bir sezon sonra ise Napoli kendisi için 14.5 milyon euro bonservisi ödeyerek kendisine imza attırdı. 2019 yılında da İtalya'nın başkent temisilcilerinden Roma, 21 milyon euro karşılığında Diawara'yı kadrosuna kattı. Bu sezon sadece 8 maça çıkan ve 90 dakika bazında sadece 3,5 karşılaşmaya çıkan Gineli yıldız 1 asist yaptı. Milli takım formasını 18 defa terletti. Kariyerinde 191 maç bulunan Afrikalı futbolcu 4 gol atarken 4 kez de arkadaşlarına skoru değiştirmesi için pas verdi. Güncel piyasa değeri 10 milyon eurodur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.