Galatasaray'ın istediği Elayis Tavşan için Sparta Rotterdam'dan açıklama... Trabzonspor'u unutmadı!

Galatasaray'ın istediği Elayis Tavşan için Sparta Rotterdam'dan açıklama... Trabzonspor'u unutmadı!
Gelecek sezonun transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'ın gündemine gelen isimlerden biri de Elayis Tavşan oldu. Türk asıllı Hollandalı futbolcu için teklif yapmaya hazırlanan sarı kırmızılılar hakkında Sparta Rotterdam'dan açıklama geldi.

Yabancı sınırının kademeli olarak azaltılmasına yönelik olarak çalışmalarını sürdüren ve Türk futbolculara  yönelen Galatasaray'ın gündemine gelen isimlerden biri de Elayis Tavşan olmuştu. Sparta Rotterdam altyapısında başladığı futbol hayatında bu sezon Telstar forması giyen ve istatistiği ile dikakt çeken 19 yaşındaki sağ kanat oyuncusu için Sportif Direktör Henk Van Stee, Gazete Damga'ya açıklamalarda bulundu.

İyi bir teklif olursa satarız
Elayis Tavşan'ın Hollanda'daki önemli yeteneklerden biri olduğunu ifade eden Van Stee; 'Elayis için birçok takım kiralama teklifi yaptı ancak onu sadece iyi bir para karşılığında satmak istiyoruz. Çünkü o bunu hak eden bir futbolcu. Son dönemde sattığımız futbolcularla birlikte iyi bir çehre kazandık. Elayis de alt yapı değerlerimizden biri ve kolay kolay bırakmaya niyetli değiliz.' ifadelerini kullandı.

elayis tavşan


Trabzonspor'u unutmadı!
Yaz aylarında Trabzonspor'un Halil Dervişoğlu ile ilgilendiği döneme de değinen Hollandalı sportif direktör; 'Trabzonspor bize 800 bin euro ile geldi. Onlara son teklifimizin 1.4 milyon euro olduğunu söyledik. Ancak bu parayı reddettiler ve vermediler. 3 ay sonra ise kendisini 3.2 milyon euroya İngiltere'ye sattık. Türk kulüpleri iyi futbolcularımızı almak istiyorlarsa 100 bin eurolarla kapımıza gelmeliler. Elayis için de bu durum geçerli' dedi.

elayis-tavsan


Kontratı gelecek sene bitiyor
Sezonu koronavirüs sebebiyle sona erdirilen Hollanda 2. Ligi'nde gçeiren genç oyuncu Telstar formasıyla çıktığı 23 maçta 7 gol atıp 3 de asist yaptı. Güncel değeri 350 bin euro olarak gösteriliyor. Kontratı ise gelecek sezon sonunda bitecek.

Öte yandan Sparta Rotterdam bugün bir dönem BB Erzurumspor forması da giyen Lennart Thy ile sözleşme imzaladı.

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.