Galatasaray'ın istediği Wilfried Ndidi kimdir? Kariyeri ve biyografisi

Galatasaray'ın istediği Wilfried Ndidi kimdir? Kariyeri ve biyografisi
Bu akşam Fenerbahçe ile Süper Kupa finalinde karşı karşıya gelecek olan Galatasaray'da transfer çalışmaları da devam ediyor. Sarı kırmızılıların orta saha için adayları giderek artıyor. O isimlere Ndidi de eklendi. Peki, Wilfried Ndidi kimdir?

Sezonun ikinci yarısında şampiyonluğa uzanmanın yanı sıra Avrupa'da adından söz ettirmek ve Süper Kupa ile Türkiye Kupası'nı da müzesine götürmek isteyen Galatasaray, bu akşam ilk maçına çıkıyor. Suudi Arabistan'da Fenerbahçe'ye karşı zafer elde etmeyi hedefleyen sarı kırmızılılar, kupayla Türkiye'ye dönmeyi hedefliyor. Diğer yandan transfer çalışmaları da sürüyor. Tanguy Ndombele'nin gönderilmek için çaba gösterildiği günlerde orta saha için liste giderek genişliyor. Son isim ise Wilfried Ndidi olarak öne sürüldü. Hatta Leicester'ın Pierre Dwomoh ile ilgilenildiği yazıldı. Peki, Galatasaray'ın istediği Wilfried Ndidi kimdir? Kariyeri ve biyografisi haberimizde yer almaktadır.

Ndombele bekleniyor

Galatasaray'ın sezıon başında kadrosuna Tottenham'dan kiralık olarak kattığı Ndombele, eline geçen hiçbir fırsatı değerlendiremedi. Futbol dünyasına damga vurduğu sezonların çok uzağında bir form sergileyen Fransız futbolcunun gidişi için artık gün sayılıyor. Kulübüyle görüşmeler hızlandırıldı. Kendisinin de iknası için çaba gösteriliyor. Eğer direnç kırılmazsa sözleşme tüm alacakları ödenerek feshedilecek. Ardından da yeni bir oyuncu için girişimler hız kazanacak.

wilfried-ndidi-galatasaray.webp

Wilfried Ndidi kimdir?

Tam adı Onyinye Wilfred Ndidi olan ve futbol dünyasında Wilfried Ndidi olarak tanınan yıldız oyuncu, 16 Aralık 1996 tarihinde Nijerya'nın başkenti Lagos'ta doğdu. 27 yaşındadır. Orta saha ve ön libero mevkilerinde oynamaktadır. Kariyerine başladığı Nath Boys FC kulübünde 9 sene oynadı ve ardından birçok Afrikalı gibi Belçika'ya ayak bastı. RKC Genk yeni adresiydi. 2 sezon oynadıktan sonra Leicester City kapılarını kendisine açtı ve bonservisine 18 milyon euro ödedi. 1.83 metre boyundaki yıldız 1 İngiltere Kupası ve 1 İngiltere Kupası şampiyonluğu yaşadı. 53 kez milli takım formasını giydi. Bu sezon sonunda kontratı tamamlanacak. Güncel piyasa değeri 18 milyon euro olarak gözükmektedir.

“Babam askeri görevi nedeniyle futbolla pek ilgilenmiyordu. Birkaç kez televizyonda maçı izledi ama futbol oynamamı istemedi. Kendisi asker olmasına rağmen benim onun yolundan gitmemi asla istemiyor. Sadece okula gitmemi istedi. Futbol yüzünden okulu kaçırdım. Babamın askerlik hayatı çok fazla görevlendirme ve aileden uzaklıklarla dolu olduğundan, bu fırsatı değerlendirip onun bilgisi olmadan Nath Boys Academy'ye gittim. Bu sefer okula gitmek tamamen aklımdan çıktı çünkü yeteneklerime güveniyordum. Nijerya beni 2013 Afrika U-17 Şampiyonası için aradığında haberi oldu. O zaman bana babacan bir şekilde dua etti ve tam destek verdi”

Wilfried Ndidi

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.