Giresun'u yen işi bitir

Giresun'u yen işi bitir
Pazar günü Trabzonspor Basketbol'u 81-76 yenerek önemli bir galibiyet elde eden Demir İnşaat Büyükçekmece'de gözler Yeşilgiresun Belediyespor maçına çevrildi. Lacivert beyazlılar ilk yarıda farklı yendiği rakibini tekrar yenip hem rahat bir nefes almak hem de büyük ölçüde ligde kalmayı garantilemek amacında.

Tahincioğlu Basketbol Ligi'nin 26. haftasında konuk ettiği Trabzonspor ile başa başa mücadele veren ve tecrübesini ortaya koyarak sahadan galip ayrılan Demir İnşaat Büyükçekmece'nin önünde çok önemli 4 maçı daha var. Önümüzdeki sezon da bu ligde yer almak isteyen Büyükçekmece temsilcisi pazar günü Giresun deplasmanında kritik bir mücadeleye çıkacak. Eğer Karadeniz'den galibiyetle dönülürse ligde kalma yolunda çok değerli bir adım atılacak. Belki de garantilenecek. Lacivert beyazlılar ardından TOFAŞ'ı evinde ağırlayıp, Muratbey Uşak deplasmanı sonrası Beşiktaş ile sezonu tamamlayacak.

En avantajlısı Büyükçekmece
Küme düşme hattındaki takımlar arasından çıkabilecek en güçlü adayların başında Demir İnşaat Büyükçekmece geliyor. Lacivert beyazlılar rakiplerine karşı ikili averajlarda üstünlüğe sahipken genel averajda da en az sayı yiyen takım olarak ön plana çıkıyor. Giresun'un Büyükçekmece maçı sonrasında Trabzonspor, TOFAŞ ve Darüşşafaka ile karşılaştığı da göz önünde bulundurulduğunda küme düşecek ikinci takım için Karadeniz temsilcisinin adı ağırlık kazanıyor. Gaziantep Basketbol'un kadri İstanbul'da belli olacak. İstanbull BBSK ile bu hafta karşılaşacak olan siyah beyazlıların Banvit ile evinde oynayacağı mücadelenin ardından Anadolu Efes ve Darüşşafaka deplasmanlarıyla durumu netleşecek. Evinde üç maçı olan Trabzonspor ise bu bakımdan önemli bir avantajı elinde bulunduruyor. Darüşşafaka, TOFAŞ ve Muratbey Uşak'ı evinde ağırlayacak Karadeniz Fırtınası'nın tek deplasmanı Yeşilgiresun.

Maric Giresun'da da olmayabilir
Darüşşafaka ve Trabzonspor'u yenerek son iki maçından kayıpsız ayrılan Demir İnşaat Büyükçekmece'de yeni transfer Marin Maric'in durumu henüz belli değil. Daçka maçından kısa bir süre önce geldiği için takıma dahil edilmeyen Hırvat oyuncu, Antrenör Özhan Çıvgın'ın kazanan isimlerle devam etme kararı alması sebebiyle bordo mavililer karşısında da müsabakayı kenardan takip etti. Giresun maçında kısa da olsa süre alması beklenen Maric; "Her şey koçun kararına bağlı. İki haftadır iyi giden bir takım var ve bir anda kadroyu değiştirmek kolay değil" ifadelerini kullandı.

burakcan yıldızlı

Burakcan'a doğum günü
Trabzonspor'u yenen Demir İnşaat Büyükçekmece'de maç sonu kutlama vardı. 22 Nisan 1994 doğumlu Burakcan Yıldızlı'nın doğum günü kutlandı.

10. İstanbul BBSK
Gaziantep Basketbol
Galatasaray Odeabank (D)
Pınar Karşıyaka
Fenerbahçe Doğuş (D)

11. Pınar Karşıyaka
Beşiktaş (D)
Sakarya BŞB
İstanbul BBSK (D)
Banvit

12. Trabzonspor
Darüşşafaka
Yeşilgiresun
TOFAŞ (D)
Muratbey Uşak

14. Gaziantep Basketbol
İstanbul BBSK (D)
Banvit
Anadolu Efes (D)
Darüşşafaka (D)

15. Yeşil Giresun
Demir İnşaat Büyükçekmece
Trabzonspor (D)
Darüşşafaka
TOFAŞ

16. Muratbey Uşak
Fenerbahçe  Doğuş
Eskişehir Basket (D)
Demir İnşaat Büyükçekmece
Trabzonspor (D)

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.