Göksel Gümüşdağ: Başakiehir için Çinlilerle ortaklık görüşmemiz oldu

Göksel Gümüşdağ: Başakiehir için Çinlilerle ortaklık görüşmemiz oldu
Daha önce Katarlılara satılacağı yönünde iddialar çıkan ancak yalanlanan Medipol Başakşehir ile ilgili flaş bir gelişme gündeme bomba gibi düştü. Başkan Göksel Gümüşdağ CNN Türk'te katıldığı canlı yayında; 'Satmak değil ortaklık için Çinli bir grupla görüştük. Ortaklığa açık olduğumuzu söyleyebilirim' ifadelerini kullandı.

Ligde üst üste elde ettiği önemli derecelerle dünyada da tanınmaya başlayan Medipol Başakşehir'in yurt dışına arzı da yakında gerçekleşebilir. Önce Katarlılar hakkında çıkan iddialar her ne kadar yalanlansa da Katarlı yatırımcıların Türkiye'ye bakış açısı bunu mümkün kılıyor. Bu söylentilerin dışındaki en dikkat çekici gelişmeyi ise Göksel Gümüşdağ açıkladı.

İşte Göksel Gümüşdağ'ın açıklamaları:

Başarı için kurumsal ve profesyonel bakış açısı gerekiyor. İnandığımız doğruların arkasında tutku ile durmamız lazım. Bizde de kurum kültürü bu. Hocamıza inanıyoruz futbolcularımıza inanıyoruz...

Yabancı sınırında sadece yasaklama ile netice alabileceğimizi düşünmüyorum. İki yıl önce yasak olduğunda kaç tane Arda kaç tane Emre çıkarabildik? Çözüm farklı paydaşların bir araya gelip sistem konusunda mutabakata varması.

Çinli bir grupla görüştük. Ortaklığa açık olduğumuzu söyleyebilirim. Şirket evlilikleri değer katar, biz de istiyoruz. Bizim şu ana kadar Çinli grupla görüşmelerimiz oldu.

Şangay Ocak'ta fuar var. 4 kulüpten biri biziz. Şangay'da işbirliğine açık olduğumuzu bir kez daha ilan edeceğiz. İlk olarak 1,5 yıl evvel teklif gelmişti. Erken dedik. Doğru bir ortaklık yapısı istiyoruz.

Başakşehir 3,5 yaşında. Profesyonel ve kurumsal bir yapıyla yönetiliyor. Performans kriterleri olarak başarılı. 2020'ye kadar Başakşehir'i Avrupa'da tanınan 4 takımdan biri yapmayı hedefliyoruz.

İki kulvarda koşuyoruz. 30 yaş üstü oyuncu sayımız 15. Üç günde bir maç oynuyoruz. Yorucu tempo. Adebayor ve Emre'nin her maçta olmasını istiyorlar. 'Abdullah Avcı rotasyon yapıyor' diyorlar. Oyuncularımızın hepsi yetenekli.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.