Göztepe'den Tim Matavz bombası!

Göztepe'den Tim Matavz bombası!
Süper Lig'in ilk yarısını 10. sırada tamamlayan ve sezon sonunda Avrupa kupalarına katılmak için iyi bir transfer dönemi geçirmek isteyen Göztepe'de harekat başladı. Sarı kırmızılılar Hollanda'da Vitesse forması giyen Tim Matavz'ı listesine aldı.

İlk yarının son maçında Sivasspor'a 1-0 yenilerek devre arasına 10. sırada giren Göztepe'de transfer çalışmaları da başladı. Sarı kırmızılılar gol yollarında etkili olabilecek bir ismi kadrosuna katmak istiyor. Bu doğrultuda Avrupa'da araştırmalarda bulunan İzmir ekibinin gündemine Vitesse'de oynayan Tim Matavz geldi.
 


Bu sezon formda

Slovenya Milli Takımı futbolcusu da olan Tim Matavz her ne kadar sakatlıklarla adını duyursa da bu sezon gösterdiği performansla Arnhem ekibinin en önemli kozlarından biri haline geldi. İlk yarıdaki 18 maçın 17'sine ilk 11'de çıkan ve tüm karşılaşmalarda forma giyen deneyimli santrafor, 18 mücadelede rakip fileleri 7 kez havalandırdı, 3 de asist yaptı. Sezon sonunda kontratının bitmesi sebebiyle çok fazla bir bonservis ödenmemesi beklenen Matavz'ın Göztepe'ye güç katacağı düşünülüyor.

tim matavz vitesse


muso turkovicDevlerle anıldı

PSV'de oynadığı dönemlerde adı pek çok Avrupa kulübünün yanısıra Süper Lig'in İstanbul'daki dev kulüpleri ile de anılan Tim Matavz'ın son durağı Vitesse olmuştu. Eski Trabzonsporlu Matus Bero ile birlikte sarı siyahlı ekibin formasını terleten Sloven golcü için başka talipler de söz konusu. İzmir ekibi transferi sona erdirmek için yoğun şekilde uğraş veriyor.


Arabistan'dan isteniyor

Golcü futbolcu için görüşmelerini sürdüren Göztepe'nin bu transferde Arap rakipleri var. Slovenyalı golcü için devrede bulunan Arap temsilcilerine karşı elini güçlendirmek isteyen İzmir kulübü, şehrin avantajını, deniz kenarında olmasını ve standartlarının da yüksek olmasını kendisine koz kullanmak amacında. Matavz'ın Türkiye haklarını elinde bulunduran menajer Muso Turkovic de 30 yaşındaki futbolcunun Ege'e gelmesi için gayret gösterdiklerini dile getirdi.

tim matavz göztepe


Tim Matavz kimdir?

13 Ocak 1989 tarihinde SLovenya'nın Sempeter pri Gorici kentinde dünyaya gelen Tim Matavz futbola NK Bilje'de başladı. ND Gorica forması giydikten sonra ilk yurt dışı transferini Groningen ile yaşadı. Emmen'e kiralık gönderildikten sonra PSV tarafından 7 milyon euro karşılığında satın alındı. Burada geçirdiği 3 sezonu ardından Almanya'ya gitti. Augsburg'a transfer olan tecrübeli golcü Genoa'da da byarım sezon geçirdi. Ardından Nürnberg'e gitti. 2017-2018 sezonunda da bedelsiz olarak Arnhem ekibi Vitesse'ye imza attı. 36 kez terlettiği Slovenya Milli Takımı formasıyla 10 gol attı. Kariyerinde 398 maçı bulunan Matavz, 150 defa rakip fileleri havalandırdı.

ÖZEL HABER - BURAK ZİHNİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.