Halil Dervişoğlu hatasının faturası ağır oldu! Trabzonspor'un almadığı genç yıldız için iki dev kapıda

Halil Dervişoğlu hatasının faturası ağır oldu! Trabzonspor'un almadığı genç yıldız için iki dev kapıda
Galatasaray'a kiralık geldikten sonra ilk birkaç hafta formsuzluğu sebebiyle forma giyemeyen ve ardından da koronavirüse yakalanan Halil Dervişoğlu herkesi kendine hayran bırakmayı başardı. Trabzonspor'un görüşmelerde bulunmasına rağmen kadrosuna katamadığı genç futbolcu için sarı kırmızılılar ve Fenerbahçe de devrede.

Ümit Milli Takım'daki golleryile adından sıkça söz ettiren ve yeteneği ile  Rotterdam'da oynadığı dönemden bu yana gündemde bulunan Halil Dervişoğlu, taraftarı olduğu Trabzonspor ile değil, Galatasaray'a imza atmıştı. Brentford ilk yarıyı Twente'de kiralık geçiren genç oyuncusunun Danilo, Menig ve Kadlec'in arkasında kalması sebebiyle daha önce sıcak bakmadığı Türkiye kariyerine Galatasaray için izin vermişti. İlk birkaç hafta kısa süreler alan Halil daha sonra salgına yakalandı ve formasından uzak kaldı. Ancak geri dönüşü muhteşem oldu. Fatih Terim'in ihtiyacı olan katkıyı veren genç futbolcu son olarak da attığı golle herkesi hayran bıraktı.


Yarı fiyatına alınmadı!

Sparta Rotterdam'da oynadığı dönemde Trabzonspor'un görüşmelerde bulunduğu Halil Dervişoğlu'nun bonservisinde diğer kulüplere göre kolaylık sağlanmıştı. Ailesinin ve kendisinin Trabzonlu olması nedeniyle bordo mavililere 1.5 milyon euro civarındaki bir teklife onay verilecekti ancak yönetim bu parayı fazla buldu ve Halil'i almadı. Brentford'a gittikten sonra da herhangi bir girişim sağlanmadı. Ardından Plaza ve Afobe gibi katkısı neredeyse olmayan futbolcular için milyonlarca euro ödeme vaat edildi. Ocak ayında Galatasaray devreye girdi. Kanatlarda da oynayabilen 21 yaşındaki forvet, Twente sonrası soru işaretleri ile geldiği sarı kırmızılı camiada düzenli oynamaya başladığı andan itibaren kalitesini ortaya koydu.


İki dev karşı karşıya

Halil Dervişoğlu'nun bu performansı Galatasaray kadar Fenerbahçe'yi de iştahlandırdı. Fatih Terim Halil'in bonservisinin alınmasını isterken diğer yandan Emre Belözoğlu da adım atılması adına yönetime rapor sundu. Brentford'un 3.25 milyon euroya satın aldığı golcü futbolcusunu ne kadar bırakacağı bilinmiyor. Halil İbrahim Dervişoğlu, Rotterdam doğumlu olmasına rağmen milli takım olarak Hollanda yerine Türkiye'yi tercih etti. 2 kez U19 Milli, 11 kez de U21 Milli Takımımız'ın formasını giyen ve 8 gol atan Halil, A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası kadrosuna da göz kırpıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.