Halil Dervişoğlu Türkiye'ye gelecek mi? Babası açıkladı...

Halil Dervişoğlu Türkiye'ye gelecek mi? Babası açıkladı...
Trabzonspor'un sezon başında kadrosuna katmak için yoğun uğraş verdiği ancak Brentford'a kaptırdığı Halil Dervişoğlu bir kez daha gündeme geldi. Bir süredir İngiltere'den kiralanacağı yönündeki iddialar basında yer alan genç futbolcunun babası Muzaffer Dervişoğlu Gazete Damga'ya konuştu.

Yabancı kontejanının kademeli olarak kısıtlanması yönündeki çalışmalar için hazırlıklarını yapan Trabzonspor'da Avrupa'daki Türk futbolcular için araştırmalar sürüyor. Bordo mavililer sezon başında satın almak üzere pazarlık masasına oturduğu Sparta Rotterdamlı yöneticilerle anlaşamamış ve Halil Dervişoğlu transfer döneminin son günlerinde Championship takımlarından Brentford'a imza atmıştı. İngiliz ekibinde pek de şansı bulamayan milli futbolcunun kiralanması gündeme gelmişti. Birkaç gündür Türk spor kamuoyunu meşgul eden konu hakkında baba Dervişoğlu açıklamalarda bulundu.

Basına sitem
Yaz döneminde kendisini neredeyse her gün birkaç gazetecinin aradığını ifade eden Muzaffer Dervişoğlu; "Trabzon basınına sitemde bulunuyorum. Halil'in transferi söz konusu olduğunda her gün aranıyordum. Şimdi ise kimse bana tek soru sormadan sayfalarca haber yazıyor. Aynı haber onlarca internet sitesi ve gazetede yer alıyor. Bu çocuk üzerinde hak ve söz sahibiyim. Neden kimse bu çocuğun durumu nedir, geliyor mu gelmiyor mu diye sormuyor? İşin kolayı kopyalayıp yapıştırmak. Bu işlerine geliyor. Tabi bu durumdan bazı gazetecileri ayırıyorum' dedi.

Van Stee her şeyi yaptı
Oğlunun sezon başında gerçekleşmeyen transferine de değinen Dervişoğlu; 'O dönem Trabzonspor'dan yana tavır aldık. Bizim memleketimiz, dünyamız. Halil Rotterdam'da doğru ama Trabzon'un evladı. Yapılan pazarlıklarda Henk Van Stee her şeyi yaptı. 1.5 milyon euro civarında satmaya söz verdiği Halil için Galatasaray'ın 1.75 milyon euroluk teklifini reddetti. Sonrasında da Brentford'a gittik' ifadelerini kullandı.

Halil kendini çok geliştirdi
İngiltere'den Brentford dışında da teklif aldıklarını vurgulayan baba Dervişoğlu; 'O dönem Brighton da Halil'i istedi. Ama tüm cazibesiyle ilgi çekse de Premier Lig'de yedek oturan bir Halil'i göstermeyi tercih etmedi. Brentford'da kendisini en iyi şekilde hazırlamayı seçti. Yoksa parasını alıp kulübede yatabilirdi. Buraya geldikten sonra forma şansı bulmaması normal. Sebebi ise ileri hattın yakaladıkları istatistik ve mıuhtemel satış değerlerinin yüksk olması. Siz bir anda Sörloth'u kesip Halil'e yer verebilir misiniz Trabzonspor'da? Vermezsiniz. Bu da öyle. Halil asla yetersiz bir futbolcu değil. Kendini de geliştirdi, geliştirmeye devam ediyor. Babası olduğu için söylemiyorum. Her geçen gün daha iyiye gitmek için çabalayan ve sınırı olmayan bir futbolcu' sözlerini sarf etti.

Teknik heyet ona güveniyor
Halil'in uzun süredir Brentford tarafından da izlendiğini açıklayan Dervişoğlu; 'Tam bir proje takımı. Burada her sene yüksek bedelle satılan oyuncular var. Sparta da öyleydi. Bu durum Halil için çok büyük bir avantaj. Şu an ligler tatilde. Sparta ile özel izinle idmanlara çıkıyor. Buradaki hocaları ondaki değişimi görünce çok şaşırdılar. Hollanda'da oyunun tek yönünü düşünen bir Halil varken şimdi çok daha farklı profil ile karşımızda. Dayanıklılığı giderek artıyor. Özel idmanlar yapıyor. Hocaları ile her gün görüşüyüyorum. Ondan çok memnunlar. Bu işin kıyası para değil belki ama sözleşmesinde Premier Lig'e çıkınca maaşının iki katı olacağı bir kontrat imzaladık. Bunu hiçbir oyuncu ile yapmamışlar.' dedi.

Uzun süre gelmez
Son günlerde transfer haberlerinde adı geçen oğlunun bir süre daha Avrupa'da oynamaya devam edeceğini söyleyen Dervişoğlu; 'Halil olanla yetinmeyen bir futbolcu. Şansını sonuna kadar deneyecek. Hedefi hep ilerisi. hata yapacak, düşecek, kalkacak ama bir şekilde başarılı olmanın yolunu arayacak. Uzun süre Türkiye'ye geleceğini sanmıyorum. Eğer bir dönüş olursa da öncelik Trabzonspor. Tabi profesyonel dünyada ne olacağını bilemezsiniz. Biz isteriz, Trabzonspor istemez, başkası çıkabilir. Futbolun dünyası bu' kelimeleri ile sözlerini tamamladı.

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.