Herkes "Dusan Tadic bitirdi" dedi ama gerçekler eksik kaldı! İşte çöküşün nedenleri...

Herkes "Dusan Tadic bitirdi" dedi ama gerçekler eksik kaldı! İşte çöküşün nedenleri...
Fenerbahçe'nin sezon başına kadrosuna kattığı Dusan Tadic, herkesi kendine hayran bıraktı. Diğer yandan eski takımı Ajax ise küme düşme hattında. Yaşananların sebebi olarak yıldız ismin ayrılması neden gösterildi ancak eksikler var. İşte detaylar...

Sezon başında Beşiktaş'ın ilgilendiği ancak son anda Fenerbahçe'nin imza attırmayı başardığı Dusan Tadic, yılın transfer çalımı olarak kayıtlara geçmişti. Sırp futbolcunun ayrılması İstanbul'da sevinçle karşılanırken Amsterdam'da ise hüzün vardı. Yılladır formasını giydiği Ajax'ta taraftarlar onu çok seviyordu ve ayrılmasını istemiyordu. Fakat deneyimli futbolcu zorlu bir sürecin ardından sarı lacivertlilere imza attı. Ardından da formayı giyerek şova devam etti.

dusan-tadic.jpg

Efsane oldu

Vojvodina ile başladığı kariyerinde Groningen, Twente ve Southampton formaları giyen Dusan Tadic, 2014'te Southampton'a transfer olmuş, 4 yul sonra ise Ajax ile ikinci Hollanda dönemine başlamıştı. 34 yaşındaki yıldız 13.7 milyon euro karşılığında kadrosuna katıldığı Amsterdam ekibinde önemli başarılar elde etti. 3 haneli gol ve asist sayılarına ulaştı. Öyle ki ayrılığında yayınlanan video 45 dakika civarı sürdü. Kulübün efsanelerinden biri olarak anıldığı başeknt temsilcisinden ayrılık kararı aldığında herkesi çok üzdü.

Ezeli rakibe büyük çalım!

AJax'ın iki ezeli rakibi Feyenoord ve PSV'nin gerisinde kalmasının ardından sezonu 3'üncü sırada tamamlaması, yeni bir yapılanmasının da beraberinde geleceği anlamını taşıyordu. Tadic, kulübün sürüklendiği durumdan memnun değildi ve pazarda aktif rol alınması gerektiğini savunuyordu. Diğer taraftan maaşı çok yüksekti ve bu ödenmek istenmiyordu. Ayrıca hakkında kendi teknik direktörünü getirmek istediği yönünde iddialar herkesi şoke etmişti. Sürecin sonunda ayrılık kararı çıktı. İlk olarak Beşiktaş'ın adı geçti fakat işi bitiren taraf Fenerbahçe oldu.

besiktasin-da-gundemindeydi-fenerbahce-tadici-acikladi-nfwz.jpg

Performansı alkışlandı

İlerleyen yaşına rağmen nispeten daha tempolu bir lige ayak basan Dusan Tadic'in kalitesinden yana şüphe yoktu ancak süreklilik sağlayıp sağlayamayacağı konusunda farklı düşünceler medyada yer aldı. Fakat Sırp futbolcu sahadaki formu ile tüm soru işaretlerini yerle bir etti ve herkesin sevgilisi haline geldi. 17 karşılaşmada 6 gol atıp 4 de asist yaptı.

Amsterdam'da özleniyor

Tadic'in ayrılmasından sonra sıkı bir yapılanmaya giden Ajax'ta birçok isim kadroya dahil edildi. Ancak şu ana kadar Maurice Steijn yönetiminde beklentiler karşılanamadı ve son oynanan Utrecht maçından sonra istifa geldi. Öncesinde de takımın direktörü Sven Mislintat, Borna Sosa transferinde Hırvat oyuncunun menajerlik şirketinde ortaklığı bulunduğu iddiasıyla hakkında açılan soruşturma sonrasında takımdan ayrılmıştı. Takım da bu gelişmelerden etkilendi ve şu anda 7 maçta topladığı 5 puanla 17'inci basamakta yer alıyor. Taraftar ise Tadic'in gitmesinden dolayı çok mutsuz. Kaptanlarını özlüyorlar.

Sadece Tadic değil!

Ajax'ın bu sezon kötü gitmesindeki en önemli olayın Tadic'in ayrılığı gösteriliyor ancak kırmızı beyazlılardan çok önemli ve kilit isimler farklı takımlara imza attı. Stoper tandeminden Bassey ve Timber'ın yanı sıra defansif orta saha Edson Alvarez ve 10 numara oynayan Mohammed Kudus, Premier Lig'e transfer oldu. Bu da takımın ahenginin bozulmasını sağladı. Alınan oyuncuların da henüz uyum konusunda başarıya uzak kalması bu günlere gelmesinde rol oynadı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.