Hollanda futboluna yeni yatırım: Türk iş adamı FC Dordrecht'e ortak oldu! Barış Hocaoğlu kimdir?

Hollanda futboluna yeni yatırım: Türk iş adamı FC Dordrecht'e ortak oldu! Barış Hocaoğlu kimdir?
Bu sezon Hollanda 2. Ligi'nde 37 maçta 27 puan toplayan ve son sırada bulunan FC Dordrecht'e Türkiye'den bir yatırım geldi. Barış Hocaoğlu, kulübün yüzde 24.9'luk hissesini satın aldı. Peki Barış Hocaoğlu kimdir? İşte detaylar...

Hollanda futboluna Türkiye'den bir yatırım daha geldi. Daha önce Acun Ilıcalı'nın Fortuna Sittard ile gerçekleştirdiği atılım sonrasında bu kez de İstanbul Portföy Yönetimi Genel Müdürü Barış Hocaoğlu, FC Dordrecht'in hisselerini aldı. Bu yatırım sonrasında kulübün oyuncu bütçesi de 1 milyon euroya yükselecek. Hedefte istikrar sağlamak ve üst liglerde kalıcı hale gelmek var. 


Hans de Zeeuw İstanbul'a geldi

Kulüp için yaklaşık bir yıldır yatırımcı arayan FC Dordrecht yönetimine şu ana kadar 13 teklif sunuldu ve fiyatlar verildi. Sona kalan iki şirketin ardından Türk yatırımcı için karar kılındı. Bu gelişme üzerine Genel Müdür Hans de Zeeuw İstanbul'a geldi ve Hocaoğlu ile görüştü. Bu toplantıda yüzde 24.9'luk hisse üzerinde anlaşma sağlandı. Bunun yapılma sebebi ise yüzde 25 ve üzerindeki hisse alımlarında federasyonun onay süreci bulunması. Ancak bu satın alma da federaysona bildirilmek zorunda.

fc dordrecht


Kalıcı bir takım istiyor

Takımın yeni hissedarı olan Barış Hocaoğlu, FC Dordrecht'in uzun vadede istikrarlı bir birinci lig kulübü olmasını istiyor. De Zeeuw ise yaptığı açıklamada; "Ama o, örneğin iki yıl sonra birinci ligde olmamız gerektiğini veya beş yıl sonra Şampiyonlar Ligi'nde olmamız gerektiğini söyleyen bir adam değil. Bu konuda incelikli. Her şeyi adım adım genişletmeliyiz." dedi.


Teknik direktör, stadyum ve gençliğe yatırım

Kulübün öncelikli hedeflerinde teknik direktörü belirlemek var. Şu an son sırada bulunan takıma yeni bir antrenör getirilmesi konusunda yarın oynanacak NEC Nijmegen sonrasında çalışmalar başlayacak. Diğer yandan gençlik akademisine ve ofis departmanına yatırım yapmak isteniyor. lde edilen parayla stadyumun içinde ve çevresinde de yatırım yapılması gerekiyor. Ağırlık odasının üstesinden gelme planı da var.
 

fc dordrecht


FC Dordrecht hakkında

16 Ağustos 1883 tarihinde kurulan FC Dordrecht'in Güney Hollanda eyaletinde bulunan Batı Hollanda'da bir şehir olan Dordrecht'te bulunan profesyonel bir Hollandalı futbol kulübüdür. Şu anda Hollanda futbol ligi sisteminin ikinci aşaması olan Eerste Divisie'de mücadele etmektedir. Daha önce bu ligde iki kez şampiyonluk yaşayan takımı şu anda Jan Zoutman çalıştırmaktadır. Kulübün formasını giyenler arasında Adnan Uğur ve Özgür Aktaş olmak üzere iki Türk oyuncu var. Lakabı koyun kafaları olan kulüp maçlarını 4 bin 200 civarında kapasitesi bulunan Riwal Hoogwerkers Stadyumu'nda oynuyor.

fc dordrecht


Barış Hocaoğlu kimdir?

Profesyonel iş hayatına 1995 yılında Halk Bankası’nda başlayan Barış Hocaoğlu, sonrasında Osmanlı Bankası’nda çalışmıştır. 2000-2009 yılları arasında Global Menkul Değerler’de çeşitli görevlerde bulunmuş, 2009 yılı itibariyle Global Portföy Yönetimi A.Ş. Genel Müdürlüğü görevine atanmıştır. 2012 yılından itibaren şirketin çoğunluk hissesinin devrini takiben, 2015 yılına kadar Azimut- Global ortaklığı olan AZ Global Portföy Genel Müdürlüğü’nü sürdürmüştür. 2015 başı itibariyle şirketin stratejik olarak ortaklıktan ayrılması sonrasında yine Global Yatırım Holding bünyesinde Actus Portföy Yönetimi A.Ş.’yi faaliyete geçiren Barış Hocaoğlu, sözkonusu şirkette Genel Müdürlük görevine devam etmektedir. A.Ü Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Barış Hocaoğlu, özellikle portföy yönetim stratejileri ve ürün tasarımı konusunda uzmanlaşmıştır.

■ HABER: BURAK ZİHNİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.