Hollanda'da transferin gözdeleri onlar! Büyük liglere gitmeleri kesin görülen yıldızlar

Hollanda'da transferin gözdeleri onlar! Büyük liglere gitmeleri kesin görülen yıldızlar
Birçok gurbetçi oyuncunun da forma giydiği Hollanda ligi Eredivisie'de sezon bu hafta sonunda tamamlanacak. Kıştan bu yana devam eden transfer hareketliliğinin yaz aylarında giderek daha da artması beklenen birçok yıldızın büyük liglere gitmesine kesin gözle bakılıyor. Onlardan biri de temsilcimiz Orkun Kökçü. Ajax, Feyenoord, PSV ve diğer takımlardaki önemli isimlerin yer aldığı bu sirkülasyon Avrupa futboluna yön verecek cinsten. Bu sezon sonunda ülke dışına gideceği neredeyse kesin oyunculardan bazıları.

Birçok gurbetçi oyuncunun da forma giydiği Hollanda ligi Eredivisie'de sezon bu hafta sonunda tamamlanacak. Kıştan bu yana devam eden transfer hareketliliğinin yaz aylarında giderek daha da artması beklenen birçok yıldızın büyük liglere gitmesine kesin gözle bakılıyor. Onlardan biri de temsilcimiz Orkun Kökçü. Ajax, Feyenoord, PSV ve diğer takımlardaki önemli isimlerin yer aldığı bu sirkülasyon Avrupa futboluna yön verecek cinsten. Bu sezon sonunda ülke dışına gideceği neredeyse kesin oyunculardan bazıları...


Orkun Kökçü: İlk sıra bu sezonki performansıyla zirvede tamamlamayı başaranlar arasında bulunan Orkun Kökçü'nün. Arne Slot'un takımın başına gelmesiyle birlikte bambaşka bir kimliğe bürünen genç oyuncu mücadelesine dinamizim de ekleyince süper güce dönüştü. Liderlik vasıflarını oyunu yönlendirmede oldukça iyi kullanarak elde edilen sonuçlarda direkt rol oynadı. Sakatlıktan da uzak kalarak mevkisinde istikrarını da koruyarak attığı goller ve yaptığı asistlerle hem ligde hem de uluslar arası turnuvalarda adından söz ettirdi.


Ryan Gravenberch: Orkun Kökçü gibi alt yapıdan yetişen isimlerden biri olan genç orta saha oyuncusu kısa süre önce sakatlansa da bu sezonun adından en formda isimlerinden biriydi. Ajax'ın orta sahadaki generali haline gelen 19 yaşındaki futbolcunun gelecek sene sonu sözleşmesi bitiyor. Bu nedenle de Amsterdam'dan ayrılması neredeyse kesin gibi. Birçok atakım arkadaşı gibi Erik Ten Hag nedeniyle United forması giyeceği iddia edilse de Bayern de kendisi için devrede.


Edson Alvarez: Lisandro Martinez ile birlikte geldiği Amerika kıtasının karakteristiğini en iyi şekilde yansıttığı sezonu yaşadı. Sertliği, oyun görüşü ve mücadelesiyle ön plana çıkan isimlerden biriydi. Rüya gibi bir Şampiyonlar Ligi grubu geçiren Ajax'ta 4 maça ilk 11'de başladı. Bu performansıyla o da takımdan ayrılması muhtemel futbolculardan.


Antony: David Neres sonrasında ondan daha yeteneklisini getirmeyi başarabilen Erik Ten Hag ve ekibi en üst verimi almayı başardı. Şu an sakat olsa da Antony en iyiler arasındaki yerini çoktan aldı. Top tekniği sürati ve öldürücü şutlarıyla fark yarattı. Büyük liglerin birine gideceği kış aylarından beri konuşuluyor.


Cody Gakpo: PSV'nin şampiyonluk mücadelesi vermesindeki en önemli husulardan biri kesinlikle Cody Gakpo'ydu. Fuleli yapısı, içe kat edişleri ve sert şutlarıyla Eredivisie'ye damga vuran genç futbolcu artık sözleşmesinin son senesine giriyor. Özellikle Arsenal'in gündeminde olduğu yönünde çok sayıda iddia var. 30-40 milyon euroluk bedeller konuşuluyor.


Jurrien Timber: Geçen sezon yükseldiği A takımla yine şampiyonluk yaşayan, bu sürede uluslar arası turnuvada boy gösteren Timber da gidecekler arasında bulunuyor. İhtimali kesine yakın olan genç futbolcu için Ajax'ın talep ettiği bonservis belirleyici rol oynayacak. Son olarak De Ligt neredeyse 100 milyon euroyu bulan bir transfer gerçekleştirmişti.


Nouassir Mazraoui: Sene sonunda kontratı tamamlanacak isimlerden biri olan Mazroui'nin istediği kulübe gitme hakkı var. Devredeki kulüplerin Gravenberch'te olduğu gibi Bayern ve United olduğu söyleniyor. Eredivisie'deki pefformansıyla istatistiklerin zirvesine oturmayı başardı.


Luis Sinisterra: Feyenoord'a bu sezon hayat veren oyunculardan biri olan Kolombiyalı kanat oyuncu tavan yaptı. Gol ve asistlerinin yanı sıra çalımları ve bitiriciliği ile Avrupa kupalarında da adından söz ettirdi. İngiltere'ye gidişi yüksek ihtimal gibi gözüküyor.


Marcos Senesi: 6.5 milyon euroya transfer edilirken kendisinden beklentiler büyüktü. Bu sezon Feyenoord belki şampyion olamadı ama Arjantinli futbolcu en çok öne çıkan isimlerdendi. Leeds United'a geçen sezon başında adı yazıldığında transferinin gerçekleşeceğine kesin gözle bakılıyordu ancak olmadı. Bu kez daha fazla bir ücret ödenebilir.


Ibrahim Sangare: Gakpo ile birlikte PSV'nin ayakta kalmasını sağlayan oyuncularındandı. Karakter ortaya koydu ve orta sahadaki mücadelesiyle zevk verdi. Onun da Avrupa'nın major liglerinden birine gitmesi yüksek ihtimal.


Andre Onana: Bu sezon doping şoku ile sarsılan Kamerunlu kaleinin kontratı sona eriyor. Uzun süre oynamasa da kalitesi belli bir seviyede ve bu da onu birçok kulübün listesine rahatlıkla yazdırıyor. Inter'in net bir şekilde ilglendiği yönündeki iddialar Hollanda'da geniş yer bulmuştu.


Vangelis Pavlidis: Willem II'deki performansı sonrasında bu yaz AZ Alkmaar'a imza atan Yunan futbolcu istikrarını sürdürdü. Attığı gollerle Alkmaar temsilcisine önemli katkıda bulundu. Gelecek sezon takımda olmayabilir.


Jesper Karlsson: İki sezondur adından övgü ile bahsettiren Jesper Karlsson için artık veda zamanı gelmiş olabilir. Asistleri ve golleri ile ligde sol kanat oyuncuları arasındaki en dominant istatistiklerden birini yakalayan İsveçli için yaz ayları oldukça hareketli geçecek.


Jörgen Strand Larsen: Uzun boyuna rağmen attığı gollerle Groningen'in sezona tutunmasında aslan paylarından birine sahip olan Norveçli milli takımda şanssız ancak kulüp düzeyinde önemli adımlar atabilir. Hatta adı bir ara Fenerbahçe ile de anıldı.


Sebastien Haller: İki kulvarda da gösterdiği performans ve attığı gollerle İngiltere sonrasında motivasyon kaybı yaşamadığını herkese kanıtlayan Fildişili yıldızın yeni adresi merak konusu. Karim Adeyemi'yi alan Dortmund'un ardından Bayern'in de transferde ısrarcı olduğu biliniyor.


Tyrell Malacia: Varkenoord'da yetişen yıldızlardan biri olan Malacia bitmek bilmeyen enerjisiyle bu sezon kendini daha da yukarı çekmeyi başardı. Gözü pek, geri adımı olmayan ve hücuma da zaman zaman katkı veren sol bek için özellikle yine İngiltere'den United'ın adı geçiyor.


Owen Wijndal: AZ Alkmaar kaptanıyla sözleşme izmalayıp söylentilerin önünü tıkasa da 22 yaşındaki sol bek oyuncusunun takımdan ayrılma ihtimali oldukça yüksek. Almanya, İtalya ve İspanya'dan kendisiyle ilgilenildiği biliniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.