Hosseini tamam Pouraliganji yolda

Hosseini tamam Pouraliganji yolda
Trabzonspor Dünya Kupası'ndaki savunma performansıyla ön plana çıkan İran'ın stoper hattını defansa yerleştirmekte kararlı. Hosseini ile Trabzon'da son kez görüşüp sözleşme imzalayacak olan bordo mavililer Pouraliganji'yi de bitirmek istiyor.

Transferin sessiz ekiplerinden Trabzonspor'un kadrosuna katacağı iki İranlı yıldız için artık gün sayılıyor. Taraftarlar da bir an önce yeni oyuncuların takıma ve kampa katılarak form tutmalarından yana fikirlerini dile getiriyor. Dünya Kupası'nda Fas, İspanya ve Portekiz ile aynı grupta yer alıp şanssız bir şekilde turnuvaya veda eden İran'ın iki stoperini transfer etmek isteyen bordo mavililer ilkinde sona yaklaştı. Hosseini'nin transferini zor da olsa son aşamaya getirip Trabzon'da yapılacak son görüşmenin ardından işi bitirmeyi planlayan yönetim birkaç teklif daha alan Pouraliganji için girişimlerini sıklaştıracak.

Ekonomik kriz vurdu
İran liginde mücadele eden ve ülkenin en önemli takımlarından biri olan Esteghlal'de forma giyen Hosseini için ödenmesi gereken 200 bin euro gözden çıkarıldı. Yetiştirme bedeli ve yurt dışı çıkış maddesinin kullanılacağı transfer konusunda mavi beyazlı kulübün CEO'su yaptığı açıklamada transferin henüz bitme aşamasında olmadığını ve Hosseini'nin takımda kalacağını dile getirdi ancak söz konusu ödeme sonrasında direnç kırıldı. Kulübün içinde bulunduğu ekonomik kriz de bunda etkili oldu. Bu arada çıkış maddesi olmasına rağmen Hosseini'nin sözleşmesinde 'Bu para ödense bile karar yönetimindir' ibaresi yer alıyor. Dar boğazdan çıkmak isteyen Esteghlal de teklifi kabul etmek zorunda kaldı.

Pouraliganji sırada
Al Sadd ile kontratını uzatmayacağı artık gün gibi ortada olan Pouraliganji için de temaslar sıklaşacak. Geçtiğimiz günlerde bir canlı yayında yaptığı açıklamalarla ayrılmak istediğini ifade eden tecrübeli oyuncunun işi Hosseini'ye göre daha zorlu. 26 yaşındaki stoper için birçok Avrupa kulübünün sırada olmasından dolayı elini çabuk tutmak isteyen yönetim gerekirse yıllık ücretini biraz daha yükseltip Pouraliganji'yi kadrosuna katmak istiyor. Kone ile anlaşma aşamasında olan Trabzonspor'un defans hattı muhtemelen bu üçlüden oluşacak. Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.