Hücumcular coştu, Trabzonspor o alanda fark attı!

Hücumcular coştu, Trabzonspor o alanda fark attı!
Sezon başında yaptığı transferlerin karşılığını ilk etapta liderlik olarak alan ve şampiyonluk mücadelesindeki iddiasını sürdüren Trabzonspor, hücumcularının katkısıyla ilk sıraya oturdu. Bordo mavililerin yıldızları, rakip takımda oynayan mevkidaşlarına fark atmayı başardı.

Geçen sezondan bu yana yeni dönem için hummalı bir çalışma yürüten Trabzonspor, mevcut yıldızlarının üzerine birçok ismi daha takviye etmişti. Takımdaki Bakasetas ve Nwakaeme'ye ek olarak Hamsik, Gervinho, Cornelius gibi hücumda etkin rol oynayacak oyunculara imza attırılmıştı. Bu operasyonun meyveleri de alınmaya başlandı. İlk 9 haftada zirveye oturan Fırtına, son maçında ise Fenerbahçe ağlarına 3 gol atmayı başarmıştı. En dikkat çeken konu ise hücum oyuncularının katkısı oldu. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın aynı mevkide oynayan oyunculara fark attılar.


En fazla gol Trabzonspor'dan

İlk hafta Yeni Malatyaspor deplasmanında şov yapan ve sezona 5-1'lik galibiyetle başlayan Trabzonspor, geride kalan 8 maçta da 14 kez rakip fileleri havalandırmayı başararak toplamda 19'a ulaştı. Karadeniz temsilcisini 18 golle Hatayspor ve Beşiktaş takip etti. Galatasaray 15 gol atarken Fenerbahçe de 13 gol sevinci yaşadı.


Skor katkısı 22

Trabzonspor'u bu sezon şampiyonluk yarışında sürüklemesi beklenen hücum hattı önemli işlere imza attı. Gol krallığı listesinde ilk sırada bulunan Anastasios Bakasetas başarılı form grafiği ile yıldızını patlatmayı sürdürüyor. Yunan futbolcu 7 golün yanına 3 de asist ekledi ve tek başına adeta bir takım katkısı verdi. Bu sezonun en ciddi yatırımlarından biri olarak imza attırılan Andreas Cornelius ise çıktığı 8 maçta 3 kez rakip ağları havalandırıp 1 de asist yaptı. Nijeryalı yıldız Tony Nwakaeme de muhtelem bir başlangıç yaptığı dönemde 4 gol ve 2 asistlik istatistik yakaladı. Gervinho da 1 gol ve 1 asistle oynadı.


Diğer takımların hücum hattındaki oyuncularının perfomansı ise şu şekilde;

Galatasaray
Mostafa Mohamed: 8 maç 3 gol
Alexandru Cicaldau: 8 maç 2 gol 1 asist
Kerem Aktürkoğlu: 9 maç 1 gol
Ryan Babel: 7 maç 0 gol

Fenerbahçe
Bright Osayi-Samuel: 9 maç 1 gol
Diego Rossi: 6 maç 2 gol 3 asist
Enner Valencia: 8 maç 2 gol 4 asist
Mesut Özil: 7 maç 2 gol 1 asist

Beşiktaş
Rachid Ghezzal: 7 maç 1 gol 1 asist
Cyle Larin: 6 maç 1 gol 1 asist
Alex Texieira: 5 maç 2 gol
Michy Batshuayi: 7 maç 4 gol 1 asist

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.