Hüseyin Çimşir tarih yazmaya çok yakın!

Hüseyin Çimşir tarih yazmaya çok yakın!
Trabzonspor tarihinde hep ön planda olan ve en ufak olumsuzlukta gündeme gelerek kurtuluş reçetesi olarak sunulan öz evlat projesinin en önemli isimlerinden Hüseyin Çimşir tarih yazmak üzere. Ünal Karaman'ın ardından adeta ateşten gömlek giyen genç antrenör Süper Lig'de hiç yenilmedi ve takımını zirveye taşıdı. Kupada da finale yükseldi.

Ahmet Ağaoğlu dönemi ile birlikte göreve gelen Ünal Karaman'ın sezonun devre arasında takımdan ayrılması sonrasında herkesin merakla beklediği tercih yardımcısı Hüseyin Çimşir'den yana kullanılmıştı. Takımın durumunu en iyi bilen, bundan sonraki dönem için en sağlıklı analizleri yapabilecek ismin genç teknik adam olduğuna inanan Ağaoğlu ve yönetimi nokta atışı yaptı. Çimşir de gösterdiği başarıyla kendisine güvenenleri mahcup etmedi. Daha önce İstanbul hegamonyasını öz evlatları ile deviren bordo mavililerde bir altyapı ürünü daha çifte şampiyonluk yolunda camiayı kenetlendirdi.

Süper Lig'de zirve, kupada final
Trabzonspor, Süper Lig'de lider, Türkiye Kupası'nda finalde... Karadeniz ekibi devre arasında anlık bir operasyonla Ünal Karaman ile yollarını ayırmış, yerine yardımcısı Hüseyin Çimşir'i getirmişti. Genç hocanın bu zorlu görevin altından kalkıp kalkamayacağı çok tartışılırken, 41 yaşındaki çalıştırıcı en güzel cevabı sahada verdi. Fırtına, Çimşir'in liderliğinde ligde çıktığı 10 lig maçında hiç kaybetmedi. 7 galibiyet, 3 beraberlikle zirvenin sahibi oldu. Kupada da Fenerbahçe'yi eleyerek takımını finale taşıdı. Camianın endişeleri arka arkaya gelen galibiyetlerle sona ererken şimdi tüm bordo- mavililer çifte kupa için onun etrafında toplandı.

Fenerbahçe'yi 3 maçta da yendi
Bordo-mavililerin genç hocası Hüseyin Çimşir, Fenerbahçe'ye müthiş bir üstünlük kurdu. Genç çalıştırıcının döneminde sarı-lacivertlilerle 3 kez karşılaşan Karadeniz temsilcisi, bu 3 mücadeleden de galibiyetle ayrıldı. 23 yıllık Kadıköy'de galibiyet hasreti de sona erdi. Çimşir yönetiminde F.Bahçe'yi ligde 2-1, kupada ise 2-1 ve 3-1'lik skorlarla devirdiler.

.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.