İngilizle Trabzonspor'a yazdı! Daniel Amartey kimdir, kaç yaşında ve nereli

İngilizle Trabzonspor'a yazdı! Daniel Amartey kimdir, kaç yaşında ve nereli
Devre arası transfer çalışmalarına başlayan Trabzonspor'un gündemine yıldız bir isim daha geldi. Bordo mavililer bir Afrikalı oyuncuyu daha istiyor. Daniel Amartey kimdir, kaç yaşında ve nereli? Transfermarkt değeri ve güncel piyasa ücreti haberimizde.

Premier Lig'den yaptığı transferlerle dikkat çeken Trabzonspor'a bir yıldız daha gelebilir. Kadrosunu ocak ayında güçlendirmek isteyen Fırtına'nın gündeminde Daniel Amartey'in olduğu ve transfer döneminde İngiliz ekibinin kapısını çalacağı iddia edildi. Futbol severler ve bordo mavili taraftarlar Daniel Amartey kimdir, kaç yaşında ve nereli? gibi sorular soruyor. İşte yanıtı...
 


Daniel Amartey kimdir?

Gana'nın başkenti Accra'da 21 aralık 1994 tarihinde dünyaya gelen Amartey futbol hayatına Inter Allies'te başladı. Buradan İsveç kulübü Djurgarden'in altyapısına transfer oldu ve profesyonelliğe geçiş yaptı. Kopenhag'ın 1.8 milyon euro kadrosuna kattığı Ganalı futbolcu, 2015-2016 sezonunda 6.6 milyon euro bedelle Leicester'in yolunu tuttu. Ön libero ve orta saha bölgelernde forma giyebilen Amartey, milli takımla da 25 kez sahaya çıktı. 2018-2019 sezonunun kasım ayında geçirdiği uzun süreli sakatlığı sebebiyle 31 maç kaçıran 24 yaşındaki oyuncu, bu sezon formasını 9 karşılaşmada 640 dakika terletti.



Tarih yazan kadrodaydı

Leicester'ın tarih yazdığı ve Premier Lig şampiyonluğunu kazanan efsane kadrosunda yer alan Amartey, Danimarka'da da 3 kupa kaldırdı.

amartey trabzonspor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.