İngiltere'de başarısız oldu ama talip yağıyor! Galatasaray'a Nicolo Zaniolo piyangosu

İngiltere'de başarısız oldu ama talip yağıyor! Galatasaray'a Nicolo Zaniolo piyangosu
Galatasaray'da gösterdiği performans sonrası Aston Villa'ya kiralanan Nicolo Zaniolo her ne kadar isteneni veremese de ülkesinden teklif almaya devam ediyor. İtalyan yıldıza bir takım daha talip oldu.

Geçen sezonun devre arasında geldikten sonra Galatasaray'a şampiyonluk yolunda büyük katkı sunan Nicolo Zaniolo, taraftarların da sevgilisi haline gelmişti. Sezon başında ise İngiltere Premier Lig ekiplerinden Aston Villa'ya kiralanan golcü kanat oyuncusu beklentilerin altında kalmıştı. Bordo mavililerin satın alma opsiyonunu kullanmak istemediği 23 yaşındaki futbolcuya daha önce Napoli talip olmuştu. Bir takım daha devreye girdi.

Galatasaray Sportif A.Ş., 18 Ağustos 2023 tariihnde Zaniolo'nun kiralanması ile ilgili KAP'a şu açıklamayı yaptı:

"Profesyonel Futbolcumuz Nicolo Zaniolo'nun 2023-2024 sezonu için şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonu ile geçici transferi konusunda Aston Villa FC Limited ile anlaşmaya varılmıştır.

Yapılan anlaşmaya göre Aston Villa FC, şirketimize 5.000.000 Euro geçici transfer bedeli ile maksimum 1.375.000 Euro tutarında şarta bağlı bonus ödeyecektir. Futbolcunun transfer bedeli 22.500.000 Euro'dur. Buna ek olarak anlaşmamızda 15.500.000 Euro tutarında şarta bağlı bonuslar bulunmaktadır.

Ayrıca, Aston Villa FC ‘ye futbolcunun transferinin gerçekleşmesi ve ileride üçüncü bir kulübe transfer olması durumunda satış bedeli karının %10'u şirketimize ödenecektir."

3 golü var

Bu sezon formasını giydiği Aston Villa ile 34 maça çıkan Zaniolo sadece 3 kez fileleri sarsabildi. Ligde Sheffield United ve West Ham United ağlarını havalandıran genç yıldız, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde de Zrinjski Mostar karşısında beraberliği getiren isim olmuştu.

Beklenti yüksek

Roma'dan 15 milyon euroya bonservisini aldığı Zaniolo'yu belirli opsiyonların devreye girmesi halinde çok daha yüksek bir fiyata satma imkanını eline geçiren Galatasaray'da Birmingham temsilcisinin bu maddeleri kullanmaya sıcak bakmaması üzerinde hayaller suya düşse de İtalya pazarı umutları yeşertti. Napoli'nin istediği İtalyan oyuncuya Fiorentina da talip oldu. Beklenti ise en az 30 milyon euro.

Nicolo Zaniolo kimdir?

Nicolo Zaniolo, 2 Temmuz 1999 tarihinde İtalya'da dünyaya geldi. Eski futbolcu Igor Zaniolo'nun oğlu olan İtalyan yıldız, futbola Genoa altyapısında başladı. Fiorentina, Entella ve Inter altyapılarında da forma giyen Zaniolo, 2018 yılında 6.75 milyon Euro karşılığında Inter'den Roma'ya transfer oldu. 2022 devre arasında ise Roma'dan Galatasaray'a 15 milyon Euro bonservis bedeliyle imza attı. 2023 yazında 5 milyon Euro kiralama ve 22.5 milyon Euro satın alma opsiyonuyla birlikte Aston Villa'ya bir yıllığına kiralandı. Sarı-kırmızılılarla 2027'ye kadar sözleşmesi bulunan 24 yaşındaki yıldızın güncel piyasa değeri ise 20 milyon Euro.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.