İran'ın rakibi Umman

İran'ın rakibi Umman
Trabzonspor'un iki yıldızı Majid Hosseini ve Vahid Amiri'nin forma giydiği İran, Asya Kupası son 16 turunda pazar günü Umman ile karşılaşacak.

5 Ocak günü başlayan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde devam eden Asya Kupası'nda büyük heyecan yaşanıyor. Her ne kadar tribünlere pek yansımasa da izleyenler için seyir zevki yüksek maçlar oluyor. Turnuvanın favorilerinden biri olarak gösterilen İran'da forma giyen Majid Hosseini ve Vahid Amiri gruptan gol yemeden namağlup bir şekilde son 16 turuna kaldı ve Umman ile eşleşti. İki takım pazar akşamı saat 20.00'de karşı karşıya gelecek. Bordo mavililerin iki oyuncusunun kaderi de bu maçta çizilecek. İran eğer erken elenirse iki futbolcu da erkenden Trabzon'a dönecek. Yoluna devam eder ise Birleşik Arap Emirlikleri'nde kalma süreleri uzayacak.

İran'ın genel durumuna bir göz atalım...
D Grubu'nda Yemen, Vietnam ve Irak ile karşılaşan İran ilk iki maçını kazandı. Irak ile berabere kalan Persler gruptan lider olarak bir üst tura yükseldi. Bu karşılaşmaların hiçbirinde gol yemeyen ve bu alanda dört ülkeden biri olmayı başaran İran bu istatistiği ile de iddialı bir takımların başında geldiğini ispatladı. Azmoun attığı 3 golle krallık yarışında iddialı bir konumda bulunuyor. 

Jahanbakhsh döndü
Sakatlığı sebebiyle ilk iki karşılaşmada oynayamayan Brighton futbolcusu Alireza Jahannakhsh Irak maçında sahadaki yerini aldı. İran'ın en pahalı transferlerinden birine sezon başında imza atan kanat oyuncusunun Umman karşısında da forma giymeisne kesin gözle bakılıyor.

Beiranvand'dan şov!
İran'ın oynadığı üç maçta da kalesini gole kapatan Alireza Beiranvand attığı uzun menzilli paslarla da adını dünyaya duyurdu. 25 yaşındaki file bekçisi için binlerce paylaşım yapıldı. Dünya Kupası ve Asya Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği performansla da adından söz ettiren İranlı kaleci Asya Kupası'nda bu yükselişini sürdürüyor.

Hosseini ve Amiri
Takımda yeri en garanti isimlerden biri olarak Hosseini göze çarpıyor. Carlos Queiroz'un en önemli defans oyuncusu konumunda. Sezon başında Trabzonspor'a imza atmayan Morteza Pouraliganji ile birlikte oluşturduğu stoper tandeminde önemli işler yapan Hosseini Umman maçında da sahadaki yerini alacak. Vahid Amiri Trabzonspor'daki görevinin aksine merkez orta sahada görevlendiriliyor. Omid Ebrahimi ile iyi bir ikili oluşturdu. Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.